Šta je novo?

nVidia GeForce MX4000

SuperStarr

Znamenit
Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poena
1,105
Moja oprema  
CPU & Cooler
Xeon 5670 (6c/12t) @ 4.3Ghz
Matična ploča
ASUS P6T Deluxe v2
RAM
48Gb HyperX DDR3 @ 1666Mhz
GPU
Gigabyte 1060 6Gb
Storage
Kodak 512Gb + 16Tb RAID
Zvuk
Creative Audigy2 ZS
PSU
Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
Kućište
Alexander Weiss (glass front + glass side)
Monitor
AOC 32" IPS
Miš & tastatura
G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
Ostale periferije
MX Master 2 & K380
Mobilni telefon
Moto G9 Plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Nvidia je pocela sa isporukom GF MX4000 GPU-a koji nista drugo do nova verzija starog dobrog MX440-8x nazvanog NV18B. Dodatne informacije o ovom GPU su se mogle videti i u nv4_disp.inf fajlu koji dolazi sa ForceWare beta 53.03 drajverima. Novi NV18B pruza 128 MB ili 64 MB 128 bit-nog DDR koji radi na 400 MHz dok je core 275 MHz tu su jos D-Sub, DVI i TV-out izlazi.

Izvor: eXXtreme3d

Ovo je i smesno i tuzno, nVidia nastavlja sa isporukom DX7 akceleratora u doba DX9-ke! 😀 🙁

Kako ih bre nije sramota da po ko zna koji put prepakuju GeForce 2 GPU?
Malo me podsecaju na Zastavu sa njenih 1000 ralicitih verzija jednog te istog stojadina

A najjace sto si tu vest uzeo sa Exxtreme3D-a 🙂. Pa sto ja koji djavo onda pisem vesti? :d

:d Izvinjavam se, nisam ispratio tu vest na Bench sajtu. cheers
BTW, ovo mi je delovalo zanimljivo pa reko` da prokomentarisemo. :mrgreen:

jos malo pa su ko ATI🙂 jer im ovaj "bezi" ja jos jednu stepenicu
ATI 8500->9000->9100->9200 (4in1)

nVidia gf2 GTS ->gf4mx->gf mx 4k (3in1)

🙂

Pa ATIji 9000 i 9200 bas i nemaju puno zajednickog sa 8500 i 9100! :rtfm:

Stator je napisao(la):

🙂

Vec su ih stigli. Zaboravio si gf4mx-8x :mrgreen:

****** kad je neko gladan para

Upravo gledam jedan cenovnik u kome su sveze stigle mx440 i mx4000 kartice. MX4000 je jeftiniji za 1-2e kod kartica istom specifikacijom 😀
Dovoljno dobro za novo ime i lozenje neduznih kupaca 😉
Pa jel bolje? Naravno! Koliko? Mnoooogo....Cekaj da izracunam....4000/440=preko 9x bolje :mrgreen:

Da, a tek kad naprave proboj sa super-novim modelom MX 4000-8X i onda konacno ATI-ju zadaju smrtan udarac pojavom nedostiznog MX 40000 mrgreen

Sve vise dolazim do zakljucka da za bavljenje kompjuterima na bilo kom nivou od sklapaca i prodavca pa nadalje sve do sefa marketinga treba bre strasno debeo obraz

Jesi probao da prodajes proizvode kozmetike ili teleshopa ? Sve je to proizvod i niko nije tu zbog vrlih dosadnih razmazenih kupaca koji hoce graficku za 50 eur ali da radi raytrace u realnom vremenu. Pare su ono sto pokrece celu masineriju...

Dobro,naravno da se sve radi zbog zarade,ali nisam siguran da se jos negde laze kao u prodaji hardvera -naprimer pre neku godinu neki lik me je mrtav ozbiljan ubedjivao da su razlike izmedju MX 400 sa 32mb i sa 64mb neuporedive i da je ova druga bar duplo brza(uz sve to me je gledao pravo u oci i nije ni trepnuo eek )

Pa vecina prodavaca nema pojma ni o cemu "komplikovanijem" vezanom za hardver. Znaju samo da sklope masinu, a zbog nemanja vremena, inertnosti neceg treceg, nikada se i ne zanimaju da probaju hardver kako radi i koliko je brz...

Vazno je da masina udje u Win i odmah se pakuje u kutiju i isporucuje "srecnom" kupcu 😉

delimir je napisao(la):
Pa vecina prodavaca nema pojma ni o cemu "komplikovanijem" vezanom za hardver. Znaju samo da sklope masinu, a zbog nemanja vremena, inertnosti neceg treceg, nikada se i ne zanimaju da probaju hardver kako radi i koliko je brz...

Vazno je da masina udje u Win i odmah se pakuje u kutiju i isporucuje "srecnom" kupcu 😉
😛
Ovo si dobro rekao, ali ima i onih savesnijih (ozbiljnijih) firmi koje malo i testiraju masinu (poteraju word, explorer, IE, OE i Notepad !!!) i ako ne izbaci nikakvu gresku onda je masina ULTRA brza i stabilna :beat: , a ne sete se da bace pogled u Device Manager da vide da nisu mozda zaboravili da instaliraju neke drajvere (Jugo Data na primer)...

Crni je napisao(la):
...
a ne sete se da bace pogled u Device Manager da vide da nisu mozda zaboravili da instaliraju neke drajvere (Jugo Data na primer)...

Nemoj da nam crnis prvi domaci brand :mrgreen:

Stator je napisao(la):

🙂

Pa teško da ovo može da se poredi. Dotični Readeoni su DX 8.1, a Ge-Force MX4xxx su DX7, a uz to i sporiji. 🙂

Ja sam je dobio, ali necu ni da je predstavim. Kako da ocenim karticu koja je DX7, lazno imenovana kao 4000, pa jos sa 64.bit mem. magistralom? Mislim, nije to za benchmark!

Kad pominjete Jugodatu...
Cuo sam da je u predstavnistvu u Krusevcu lik iz jugodate nestao bez traga sa uplacenim novcem za nove racunare od 30-ak musterija...
Ne skodi,znaci da koristi

i jel neko video koliko to 3dmark-a dobija ? zeznuce samo sebe ... ako su to izbacili onda jedina razlika izmedju toga i fx5200 je dx9 kod fx-a koji koliko sam cuo nije upotrebljiv uopste ...
poz 🙂

i jos 64bita memorijske magistrale 🙂

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno