Šta je novo?

Nvidia Gainward 7600GS overheating!

kiborg21

Slavan
Učlanjen(a)
23.02.2005
Poena
309
Dakle graficka Nvidia Gainward 7600GS ddr3 Golden sample(AGP) mi se pregreva u zadnje vreme, trenutno radi na 94C!!!
crkava mi cooler na vga, koji je vec budzen, kupio sam je polovnu sa vec zamennjim coolerom-stavljen je cooler master cooler...
Coler je radio ok, na default podesavanjima temp je bila oko 60C, a overclock je radila na 69-70C
Tek sam pre par nedelje primetio da se mnogo greje, kad vidim nabija preko 90C, i vidim cooler se ne okrece...
Skinuo sam je odma i ocistio od prasine, vratio, al nije se okretao u pocetku cooler, posle kad sam ga malo procacko, poceo da se vrti, al usporeno, sad se opet ne vrti... Vidim da pokusava da se okrene, al zapeklo nesto...

Sad je pitanje dal smem i cime da poprskam cooler, il da ipak menjam?

Inace skunuo sam klok radi sad ispod default brzine, dakle pazivno se hladi, i na granici je izdrzljivosti kolko vidim...:S:

dizi je josh sa tim coolerom :D

problem je softwerski !

... trebalo bi barem da bude. ne znam nisam video tvoj kuler, verujem da ce mu podmazivanje pomoci..

ali , ja imam istu karticu. instalirao sam bio neke novije drajvere od Nevidie, nemam pojma tacno koja verzija, al veruj mi, oni su izgleda ubili Gainwardowu kontrolu grafike, i kuler se po paljenju komap uopste nije vrteo. Znaci totalni *****izam je ta verzija od drajvera bila. Ne nmogu ad nda nadjem koja verzija, al nikako nisam s njima mogao da opodesim sliku normalno na tftu, ni te obrtaje na grafici,. Znaci kad sam osetio VRELINu iz kompa, onda sam tek shavtio da nesto nije OK, jadan radio je skoro at vremnena bez obrtanja kulera ! Doduse samo u 2d windows modu.

Znaci uninstal starih, stavio sledecu verziju drajvera, uninstal starog gaiward softwarea za kontrolu, skines najnoviji sa neta, i kartica ne prelazi 63 stepena na 560/1500 !

Meni je sa tom karticom default temperatura 65C, nakon neke igre vidim da ide do 70C. Da li je to ok temperatura? Napominjem da nema nikakvih zakucavanja kompa itd, jednostavno predostroznosti radi:d

Vrlo dobre temperature - nema razloga za brigu...

Vrlo dobre temperature - nema razloga za brigu...

ok, mada kad sam je uzeo pre nepunih godinu dana default temp. je bila 47-48 u idle-u i nekih 56 nakon opterecenja...verovatno prasina igra svoje...inace radi na 550/1400 stabilno, nisam hteo dalje da je forsiram

Poslednja izmena:
Pa možeš da je izvadiš i očistiš nekom (suvom) četkicom za likovno, malo oduvaš ostatak prašine i verovatno će se temperature vratiti na "default" stanje.
Nije to ništa strašno, ja sve čistim kad god menjam nešto u kompu a menjam često. :)

Poslednja izmena:
ma to su sve OK temperature

,... pici na 560/1500 bez brige ! :banana:

Nazad
Vrh Dno