Šta je novo?

Nvidia FX5600 Go Problem..

Sale_Nis

Čuven
Učlanjen(a)
30.01.2003
Poena
620
Uhh.. Neznam kako da pocnem ovau temu.. Elem, ja kao zakleti ATI-jevac zavrsih sa Nvidiom u mom Lap topu.. DO sada sam uvek kupovao Lapove sa ATI grafickom podlogom ali ovaj novi me ubi! Pihh.. Elem radi se o Lapu marke HP.. MOdel je Pavilion ZD7050ea.. Masina kao takva je solidno dobra.. 2,8 Ghz, 512 Mb Rama, 60 GB i da ne davim vise jer je nepotrebno.. Elem.. Graficku podlogu cini Nvidia FX 5600 Go sa 64 Mb rama na sebi.. Slika je ok, i ne zalim se, u igrama je nisam probao niti imam nameru, ali ono sto me uzasno nervira je TV Out.. Uhhh.. Mucim se vec 3. dana od kako sam ga kupio da TV Izlaz bar na sat vremena proradi kao sto to cini na ATI karticama! Bez poteskoca i Bez problema.. Uhhh.. Sta se desava..

Prvo: Instalirao sam TV Tool 9,5, ali ma sta god u njemu da radim, ja na TV-u ne mogu da dobijem sliku.. Jedina mogucnost mi je da rucno odaberem u driverima Clone Opciju i da onda dobijem sliku na tv.. Ajde. prihvatam to, nema problema.. Odredim da mi je sekundarni display (TV) uvek u punom formatu.. I to prodje nekako, ok, ima slike sve radi super.. Onda pustim svoju aplikaciju na TV Izlazu, ona radi 10 minuta i odjednom slika na TV pobrljavi ili se jednostavno izgubi.. Pihh.. Posto sam aplikaciju pisao i pri tome se oslanjao na DX9, pomislio sam ok, moja je greska.. Pustim onda lepo DivX.. Isti slucaj.. Krene slika, radi sve kako treba nekih 5 - 10 minuta i odjednom HOPPP.. Nema vise slike! 🙁 Jednostavno nestane.. Drugi Lap koji posedujem Pavilion ze5526ea, koji naravno ima ATI built in, sve testove prolazi bez problema.. 🙁 Neznam sta se ovo desava!

Drugo: Zamolio bih nekoga ko ima puno iskustva sa Nvidia grafickim kartama da mi pomogne da ovo resim trajno i bezbolno.. Ukoliko je moguce uz pomoc TV tool-a ok, ukoliko nije, nema veze, ali mi je najrelevantnije da TV Out radi!!! I to da radi kako treba.. Ukoliko sam nesto isuvise sturo opisao, molim Vas recite pa cu ja dodati informacije koje trebate..

Nvidia driver Ver: 4.4.8.2
Datum: 24.06.2003

PS: Mislim da su driveri malo matori, ali ok, to sam dobio uz Lap top.. Na sajtu Nvidia ne mogu naci novije!

Unapred hvala na pomoci i zelim Vam svako dobro!

Sale

Pokušaj novi driver 53.03 naravno za xp... potom izbaci tvtool...
moš i pre..
Kad si obrisao svoj stari driver ubaci novi...
Tv izlaz spoji sa kompom kad je ugašen. Upali tv na kanal tj. onaj ulaz na koji si spojio komp... upali komp dalje će ti se kasti samo...
Moš i ručno desni klik propertis>settings>advenced>geforce5600>pa levo nview... ma videćeš stavi na clone... analog + tv....
Će se snađeš! cheers

Hmm..

Nisam siguran da sam te razumeo.. Da li taj Driver (koji si naveo) podrzava i Go varijante modela 5600..

I u kojoj je klasi uopste ovaj 5600.. Gledano na Radeona?

Driver je za sve nvidia karte pa tako mislim i za tu tvoju varijantu...
Nemaš potrebe za tvtool moš da gledaš na tv i komp istovremeno sa ovim driverom...
FX5600 u tvom računaru je sa 64MB...
Vidi na nvidinom sajtu... koje grafičke dolaze u obzir ako nisi siguran.

Nije podržana sa ovim driverom...
Idi na sajt svog kompa i skini zadnji driver za tu tvoju GO varijantu... cheers NOTE: GeForce2 Go, GeForce4 Go and GeForce FX Go mobile processors are not supported in this driver. Please contact the notebook's manufacturer for graphics drivers for your notebook PC.

O tome i pricam.. Znam da sam trazio medjutim nema je! 🙁 U svakom slucaju ovo sto sada posedujem je poslednja verzija drivera.. Tj, to je ona sa HP sajta.. Da moja graficka ima 64 MB.. Neznam sta da radim
Problem me izludjuje! 🙁

Vraticu Lap samo zbog toga! 🙁

postoji fora da se 'ubaci' linija texta opisa kartice u *.inf fajl novijih drajvera, ne znam detalje, tako su ubacivali info za Quadro FX3000 u starije drajvere
potrazi na guru3D forumu

Dakle totalno neverovatno! 🙁 Aj neka mi neko objasni kako se barem radi uz pomoc ovog TV-toola.. ja nikako da ga poteram da radi ono sto treba! 🙁

Slika na TV-u ide nekih 10 min i onda najednom nestane! kako da promenim rezoluciju koja ide na TV?? 🙁

kako je sve jednostavno kod ATI-a 🙁

Sale malo sam dosadan jes'l probo onu klasiku... ugasiš komp sve spojiš ,upališ tv pa komp....
I opet isto 10 sek i kraj?

Jesam.. Pokusao sam i to i ne ide! Nema nade pa ga ubij! Nece pa nece! Bas padam u neku vrstu ocajanja! 🙁(

Neznam sto tako uhh!!

Sve fino radi 10 minuta i onda na jednom pobrljavi! Opet samo resetujem komp i opet isto! Garant je do drivera!

Ma sta god da kazes suvisno ce biti.. Pisao sam za problem support timu iz Nvidi-e.. Njihov odgovor je: Kontaktirajte HP, oni su to napravili mi ih samo snabdevamo cipovima.. Ja pisem HP-u, a oni kazu, mi samo ugradjujemo Nvidia chip, za detalje oko funkcionisanja ne odgovaramo, jer za to nismo strucni pa se obratite Nvidi-i.. Mislim, kome sada da pisem.. Sv. Petru? 🙁

Pihh.. Kako sam se razocarao samo!

Mozda je problem TV Tool. Ne znam za najnovije verzije ali starije su radile samo sa TV enkoderima u eksternim chipovima, dok je kod 5600 enkoder ugradjen. Ako nova verzija i radi, tih 10 minuta je sumnjivo - meni se to desavalo sa TV toolom na starom GF2 mx-u, dok nisam pravilno "registrovao" 🙂 Tv Tool. Probaj da ga deinstaliras i da koristis samo ono sto je u drajverima.

Slšaj Gruju to je to.... izbaci u potpunosti tvtool...

Neverovatno! TO JE BIO PROBLEM! Sada radi Bez problema! Sta li su koji djavo i izmisljali ovu glupost od TV Toola kada ne radi! Pihhh! Kakva greska! Ccccc.. Hvala momci veliko i uzivajte! 🙂 Jos jedno pitanje.. Da li Nvidia moze kao ATI da ugasi primarni display (u ovom slucaju TFT) a da radi samo sekundarni (TV).. I ako moze sta da stavim od setovanja tamo u driverima?

Pozdrav i hvala jos jednom!

Sale_Nis je napisao(la):
Neverovatno! TO JE BIO PROBLEM! Sada radi Bez problema! Sta li su koji djavo i izmisljali ovu glupost od TV Toola kada ne radi! Pihhh! Kakva greska! Ccccc.. Hvala momci veliko i uzivajte! 🙂 Jos jedno pitanje.. Da li Nvidia moze kao ATI da ugasi primarni display (u ovom slucaju TFT) a da radi samo sekundarni (TV).. I ako moze sta da stavim od setovanja tamo u driverima?

Pozdrav i hvala jos jednom!

Tebe treba nalupati sve vreme sam mislio da si izbacio tvtool zahvali se još jednom Gruji.
Nereg.verzija se gasi nakon 10 min.
Trebalo bi da imaš u settings verziju pod clone stavi na single i štikliraj dole koji ćeš da bude primarni .....
Tako nekako samo kako to radi u Go varijanti treba videti....
Samo zašto to da radiš?Čemu?
Nerviraju te dve slike?
Baci stonjak preko laptopa majke ti! Hi,hi,hi,hi.... cheers

ha ha ha..

Stolnjak BACEN! Grujo hvala ti do neba.. E jes njesra onaj TV Tool majke mi moje! Pihhh!!

Hvala vam jos jednom gospodo i zelim Vam svako dobro!

Nazad
Vrh Dno