Šta je novo?

nVidia FX 3Dmark 27000

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sl8icni su rezultati bili i za ATi Radeon 9700Pro (oko 25000) pa na kraju je ispalo dosta nize u praxi...

Slazem se, ali zar nije malo preterano izaci u javnost sa takvim info,
narocito ako se uzme u obzir da u Q3 i FSAA X2 Radeon ima bolji FPS
od FX-a, a trebalo bi obrnuto, bar za cenu od 600 eura...?

bogami nVidia bi morala sada da napravi kartu koja ce moci da dodje od cifre od 25000+ 3dmarkova,ako misli da opstane.

meaculpa je napisao(la):
Slazem se, ali zar nije malo preterano izaci u javnost sa takvim info,
narocito ako se uzme u obzir da u Q3 i FSAA X2 Radeon ima bolji FPS
od FX-a, a trebalo bi obrnuto, bar za cenu od 600 eura...?

Definitivno cemo morati da promenimo naziv smajlija koji raketira jer kad se pojavi F X u svakom postu ima da ih bude milion :)

Mali HoBiT je napisao(la):
bogami nVidia bi morala sada da napravi kartu koja ce moci da dodje od cifre od 25000+ 3dmarkova,ako misli da opstane.
Izvini ali lupetas nevidjeno.Zasto bi po tebi morala da ima 25000+???Koliko to R9700pro ima na defaultu???

nV ce imati duplo manji bandwith + sirove megaherce a Boga mi i gigaherce:), a rade ce imati duplo veci mem. protok i nize klokove..
rezultat ce biti da ce kartice biti veoma slicne sto se tice frejmova, pa ko voli nek` izvoli:)

Pa to je bre laz! Procitaj malo detaljnije. Inace taj sto je postovao je priznao da je dao fake rezultate i izvorni sajt je sklonio sve te podatke...

GeForce FX

Quake3 Demo001, 1600x1200 2xAA: 209fps

UT 2003 Asbestos, 1600x1200 2xAA: 140fps

3DMark Game4, 1600x1200 2xAA: 41fps

Radeon 9700 Pro

Quake3 Demo001, 1600x1200 2xAA: 147fps

UT 2003 Asbestos, 1600x1200 2xAA: 119fps

3DMark Game4, 1600x1200 2xAA: 45fps

ovo bi trebalo da je stvarno izmereno...

poz

simpson H je napisao(la):
Izvini ali lupetas nevidjeno.Zasto bi po tebi morala da ima 25000+???Koliko to R9700pro ima na defaultu???

R9700pro na def. 15000+
ne bila to neka karta daje samo 2-3 hiljade markova vise od ne klokovanog radeta.

Velja je napisao(la):
Definitivno cemo morati da promenimo naziv smajlija koji raketira jer kad se pojavi F X u svakom postu ima da ih bude milion :)

...Izvinite, ali nisam zna o da ".." izbacuje rakete...
Pozdrav od Vlade

R9700pro na def. 15000+
ne bila to neka karta daje samo 2-3 hiljade markova vise od ne klokovanog radeta.

To ti nista ne znaci dok ne napises koja je masina...Ja na mojoj masini kad god hoces mogu da napucam 13800 sa default ti4200 128MB, dobro, nije bas default nego je Albatron ti4200p TURBO :):)

Svakako bih sa ti4600 i ja imao 15000...naravno default karta.

Pozdrav!

Sinisa, jel ovo u pitanju? Jel ima vivo i koliko si je platio ako nije tajna:)

Iskreno, i mene je GFFX razocarao... ili je R9700Pro toliko dobar, ili je GFFX prespor :(

byMaX je napisao(la):
Iskreno, i mene je GFFX razocarao... ili je R9700Pro toliko dobar, ili je GFFX prespor :(

Pooooolako komsija, nista se ne sekiraj napisace nV detonatore 60.72 i sve ce da poleti - daj im malo vremena. Ipak toliko visi klokovi a nije bas sjajan rezultat. Ono sto mene najvise interesuje je aniso. filtriranje koje nije uvrsteno u preliminarne rezultate. Mislim da ce sa 128bita gff-x biti hendikepiran jer isti zahteva propusnu moc, bar koliko sam ja video. A kad ati digne klokove pa ddrII ima da bude nV u prasini ja da ti kazem:)

byMaX je napisao(la):

Nije GFFX toliko razocarao koliko je R9700Pro dobar.
Interesantan ce biti odnos ove dvije kartice sa AA 4x i Af 16.
I can bet Radeon 9700Pro ce biti brzi u svim takvim testovima?

Iz dva razloga 256bit mem :)
20Gb/s mem protok 6:1 HyperZIII kompresija koja po Ati daje do 100gb/s, medjutim realno je 20Gb/s
Vrlo dobar VPU desing narocito kad je upitanju pixel shader, ako je gore tacan onaj test, vrlo vjerovatno jeste test Nature je pokazao!

r350 izlazi uskoro, to ce biti hell kartica...jer kad se sa 255bit mem doda DDR II na 500Mhz......itd

Ali ni u ATi-u ne sede skrstenih ruku. Na trzistu je vec revizija 3.0 za
R9700 pro, a u najavi je i poboljsana verzija 9700 pro (nadam se R350) i to u vreme masovnijeg izlaska nVidije na trziste.
Pozdrav i Sretan Bozic

Izvinjavam se 4:1 kompresija :)

Mir Boziji
Hristos Se Rodi

r350 kad izadje, r300 ce biti jeftin 200$ :)

student je napisao(la):
To ti nista ne znaci dok ne napises koja je masina...

Pozdrav!

pa u odnosu na tvoju makinu,neka prosecna:p

Mene ovo podseca na situaciju sa 3DFx-om i nV-om pre, koliko bese, 2-3god ?
V5500 je kasnio, pa je u periodu njegovog izlaska nV izbacila nove detonatore koji su ga pokopali, isto su uradili i kada se pojavio Ati 8500. Ja se nadam da ce nV da proizvode konkurentnu kartu kako bi ostalim grafickim pala cena...

3DFx 4ever ! :wave;

pa u odnosu na tvoju makinu,neka prosecna:p
Ako dobijes na prosecnoj masini 15K sa neclockovanim R9700pro ,ja ga pojedem sa sve kablovima:D

Ako dobijes na prosecnoj masini 15K sa neclockovanim R9700pro ,ja ga pojedem sa sve kablovima:D

To moram da vidim :D

Nemoj bre, znam ja da ti to mozes, sta ce covek posle bez kompa. :D :p

...Evo primera sa moje mashine:
3DMark 2001----- 14500
Asus A7V 333---- uzas jedan nedao Bog nikome
Athlon 1700@1800
Alpha pal 8045+delta cooling
Kingmax 2100 256 Mb-- jos jedan uzas
GV R9700 pro MAYA II 345/345 , moze i 365/355, ali brljawy
Win XP SP1 w DX9 i CAT 3.0
Chieftec 360w HPC

Sve sam probao i FSB na 190 i vcore na 2v i mem na 3v i nista...
Ovo je score prijavljen na futuremark.com

prosecna masina u odnosu na Studentovu.

meaculpa je napisao(la):
...Evo primera sa moje mashine:
3DMark 2001----- 14500
Asus A7V 333---- uzas jedan nedao Bog nikome
Athlon 1700@1800
Alpha pal 8045+delta cooling
Kingmax 2100 256 Mb-- jos jedan uzas
GV R9700 pro MAYA II 345/345 , moze i 365/355, ali brljawy
Win XP SP1 w DX9 i CAT 3.0
Chieftec 360w HPC

jos da je procesor 2k+

:p

Dok nestigne kartica u prodavnice neverujem u te reklamne fore i malo mi je muka kad se ljudi pale pa bude kao i sa R300.

prosecna masina u odnosu na Studentovu.

jos da je procesor 2k+

:p
Sta se bre ti lozis.Kao prvo i dalje je ispod 15K.Kao drugo procitaj sta sam napisao pa se onda primaj na to.Kao trece i dalje stojim da ne mozes dobiti 15K sa procesorom na 2GHz i clockom karte DEFAULT, koliko ja znam,325/620.

I to je bre teska bruka da jedan Ti4200 moze da se nosi sa R9700pro

E tek onda mozes da stavis tog smajlija O:)

Da, Simpson je u pravu, moze da se nosi u def. 3Dmarku, kako tako... ali kada su AF i AA, pogotovo oba istovremeno u pitanju, tu ni GF FX ne pomaze...

byMaX je napisao(la):
Da, Simpson je u pravu, moze da se nosi u def. 3Dmarku, kako tako... ali kada su AF i AA, pogotovo oba istovremeno u pitanju, tu ni GF FX ne pomaze...
Max,slazem se potpuno ali to nisu paralelne karte ni cenovno ni gledano po performansama,a opet klanje.Ja nisam nikakav NV freak,cak stavise rado bih pazario matrox-a da ne kosta koliko kosta,ali brate ne volim da platim nesto 200,300+€ a da se akam svaki dan oko toga.Te sa ovim hoce,te sa ovim nece,te sa ovim radi nekako a sa ovim nikako.Nemam snage za to vise.Zato sam i kupio P4,vise zbog VIA nego zbog samog CPU.Takodje je i to razlog sto mi je u racunaru NVidia.:happy:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno