Šta je novo?

nVIDIA ForceWare 56.64

Pojavio se i zvanicno, evo skinuh ih.
Nisam jos uvek probao.

Cekaj bre,kakav sad ForceWare 56.64?Ja sam pre neki dan skinuo 56.56,pa me zanima da li si napravio gresku u pisanju ili su to neki novi drajveri?

U pitanju su novi drajveri. Zar je toliko tesko otici na NVIDIA sajt i proveriti ?

Ja cu ih skinuti samo zbog game profiles mrzi me da koristim programe za takve stvari... sad koncno mogu da imam FSAA za 3D Live pool isl igre...

jedino me brine to usporenje u UT 2004 koje jos uvek postoji (a nema ga u 53.03 i starijim)...

Evo lepo rade u NFS U dobitak je oko 10%... a i profili su super vredi skinuti...

Kakvi su za 3DMark-ove?

WTF...56.56+DirectX 9+MX 460...imam 400 poena MANJE u 3D Mark-u 2001...Trenutno igram Splinter cell i primecuje se manje frejmova u odnosu na 40.72 koje sam donedavno koristio. Mozda ce ovi novi ispraviti problem, premda je moja graficka i ovako krsh.
Ajd...

EDIT:
Sa instalacijom nisam imao nikakvh problema...Evo sad skidam 56.64 pa cu pisati o promenama

Poslednja izmena:
Nisam skidao te... inace sta me briga 3DM, ja odavno to ne gledam bitno je da ukljucim Fraps odvozam istu stazu i dobijem average 3 fps vise (sto je kod mene 10%)... i uopse prelaskom sa raznih 4x.xx na 53.xx i sada 56.xx sam dobio priblizno 5 fps vise u proseku... sto je mnogo bitnije od gubitka 200 poena u nekom testu...

Ja se izvinjavam, trebalo je preciznije da se izrazim... "kakvi su za 3DMark-ove, neka odgovore ljudi koji imaju one 5900 XT-ove, 5900 Ultre i slicne karte, trenutno najjace sto nVidia ima da ponudi" 🙂

A ne sa MX460 ili Ti4200... (nemoj da se neko ljuti, samo sam ovo hteo da kazem bez vredjanja ikoga... mislim, ipak se zna koji su drajveri najbolji za GF4 familiju 😉)

Zasto Care? Jer nama zabranjeno 😉 ? Posto-ovace i vlasnici jacih karata ako zele a ipak je korisno da i mi sa slabijim kartama napisemo iskustvo kako bi svi imali uvid u stanje.
btw Forceware drajveri rade i na GF4 kartama a ne samo za FX tako da je pozeljno da svi napisu svoja iskustva da bi pronasli prednosti&mane...

Posle maltretiranja mog HW-a evo sta "osecam" :
56.64 vredi skinuti...Pored zanemarljivog nedostatka od tricavih 100 poena u 3D Marku mnoge opcije koje nudi ovaj drajver su dovoljne da ga imam na kompu. Niz podesavanja za aktuelne igrice,profile a i lepsi interface su tu. Rekoh da trenutno igram splinter celll; sa 56.64 nisam osetio nedostatak frejmova kao sa 56.56. Oprobajte ih.

p.s.
Pre nego sam ih instalirao, uklonio sam 56.56 radi eventualnih anomalija...

npetar je napisao(la):
Zasto Care? Jer nama zabranjeno 😉 ? Posto-ovace i vlasnici jacih karata ako zele a ipak je korisno da i mi sa slabijim kartama napisemo iskustvo kako bi svi imali uvid u stanje.
btw Forceware drajveri rade i na GF4 kartama a ne samo za FX tako da je pozeljno da svi napisu svoja iskustva da bi pronasli prednosti&mane...
Ne, naravno... ali, ipak se zna koji su drajveri i otac i majka za GF4, i njih nikakvi novi drajveri ne mogu vise ubrzati. Dakle, nove drajvere *nema smisla* skidati, osim u slucajevima kada se pojavi neka korisna stvarcica u novim drajverima, kao sto su ti profili... (interface batali 😉)

Ja sa GF3 imam poboljsanje performansi u NFS... tako da nije bas tako... uvek ce optimizovati za nove igre...

Mare je napisao(la):
Ja sa GF3 imam poboljsanje performansi u NFS... tako da nije bas tako... uvek ce optimizovati za nove igre...
OK, ali obicno ta optimizacija bude takva da nove igre mogu da se pokrenu (u slucaju stvarno zastarelih karti 🙂) ili da ne bude bagova... poboljsanje performansi ostaje za naj-najnovije cipove 😉

Poslednja izmena:
Slazem se ali eto NFS i vecina igara i dalje radi na GF3... ne uvek sa svim detaljima ali radi uvek 1024@32... gledam da podesim tako da fraps uvek daje vise od 15-20 fps (min fps), a da je prosek bar 27-30... negde (recim Call of Duty) to je veoma lako i izadje i dosta vise, a negde bas i ne ali uvek moze jos uvek...

Ljudi, pustite coveka na miru, njega jednostavno ne interesuje kako ti drajveri rade na slabim kartama jer ima FX5900Ultra i covek se raspituje kakvi su novi drajveri u 3d marku. Shvatite, njega prosto ne zanimaju vasi rezultati sa GF3, GF4 i FX5600 🙂, kao sto ni mene ne zanimaju rezultati 9000, 9200, 9500 i 9600 Radeon-a sa novim katalistima...

Zasto je to bitno kad to nije tema? Tema su novi drajveri uopste... eto lepo rade i na starim kartama ko ima nesto novije nek postuje pa ce svi biti zadovljni 😀

Mare care tako je!
Svi imaju jednaka prava da komentarišu bez obzira na kartu! :bottle:

Ne branim ja nikome da komentarise, nemojte me pogresno razumeti. Komentarisite vi koliko hocete, ali kad neko direktno pita kakve su performanse na skupim kartama nemojte njemu direktno da odgovarate kako rade sa slabim kartama.

OptiPlex je napisao(la):
Ne branim ja nikome da komentarise, nemojte me pogresno razumeti. Komentarisite vi koliko hocete, ali kad neko direktno pita kakve su performanse na skupim kartama nemojte njemu direktno da odgovarate kako rade sa slabim kartama.
Pa dobro, neka mu se javi neko. Ljudi su postovali svoje utiske OVDE sto znaci da svi to mogu da procitaju pa i oni koje to zanima a takvih sigurno ima u ogromnoj vecini tako da primedbe ne stoje. Niko ga nije zatrpao gomilom private mailova iste sadrzine pa da se sad buni, takodje niko nije odgovorio direktno njemu tj nije ga qutovao. Malo strpljenja, neko ce se sigurno javiti....
BTW i mene vise zanimaju rezultati Catalysta tako da ovde samo spamujemo 😀 .

Poslednja izmena:
Evo najlakše je ovako;

3DMARK03 (56.64 Inter.)

ASUS V9560 Video Suite (325/600) 2748
ASUS V9570 TD 128MB (425/550) 2877
ASUS V9950 TD/SE (400/700) 5193

Konfiguracija:

P4 2.4 FSB800, ASUS P4C800DL, 4X256 Kingston DDR400 :bottle:

Poslednja izmena:
Zaboravo sam da napišem da za razliku od 52.16-53.o4 drivera ovaj novi ne podržava sliku na TV i na monitoru istovremeno, mora mu se odrediti primarni...
Ovo naravno važi samo za filmove Divx, DVD ... :bottle:

Poslednja izmena:
Sta rece ???

Kako mislis da ne podrzava sliku na TVu i na Monitoru istovremeno. Zar se ne moze namestiti na CLONE a da podesis na mu je secondary display full screan i da mu video ide na overlay ???

Daj pojasni.

Nismo se razumeli ! Kazem da divx... ne ide na tv i monitoru istovremeno vec samo na onom koji je primarni. Kod 52.16 pa do 53.04 ide divx/film/ uz opciju clone, monitor primarni... film se vidi i na monitoru i na tv.
Ovo se tice filmova. Igrice i ostalo uvek na oba...

Nazad
Vrh Dno