Šta je novo?

nVidia detonatori pucaju - razlicite verzije

misk0

Slavan
Učlanjen(a)
31.01.2005
Poena
309
Imam cudno ponasanje racunara vec neko vrijeme. Naime svako-toliko mi 'pukne' driver graficke karte. Ekran pocrni, osvjezi se i dobijem poruku
"Display driver nvlddmkm stopped responding and has successfully recovered."
Istu tu poruku vidim i u Event Logu. Pored nje - nemam nikakve druge poruke koja bi mi pomogla da skontam u cemu je problem.
Probao sam 3 ili 4 razlicite verzije nVidia-inih drivera, stare, nove, sa sajta proizvodjaca...
Konfiguracija koju imam je:
Intel I7 2600
Asus P8Z68V
Asus Geforce GTX 560 Ti
2x4GB Corsair Vegence
Corsair SSD 120GB
Thermaltake Thoughpower 750W
+ 2 SATA diska od 1TB

Svaka pomoc / prijedlog / ideja dobro dosli.. stvarno ne znam sta da radim vishe?

btw. svi problemi se desavaju pri normalnom Windows radu (nekad mozda ucestalije ako gledam divX) ali prilikom igranja (kad je kartica vishe u upotrebi) - ne..

Skini Driver Cleaner ocisti stare drajvere i ubaci najnoviji sa sajta proizvodjaca...cheerscheers

Hvala, uradio sam to, vidjecemo hoce li rijesiti problem.

Ima li neki program koji moze napraviti stress-test kartice cisto da vidim da li ce se taj problem ponoviti?

Imaš TDR problem - ako se vratiš na 275.33, nećeš ga imati. Ako hoćeš da znaš šta se dešava, pogledaj u Forceware temi.

Poslednja izmena:
Moze li skraceno objasnjenje?
Da li pomaze ciscenje drajvera i stavljanje najnovijeg?
Drajver najnoviji sa nvidjije ili bas preporuceni sa sajta proizvodjaca za taj model graf. kartice?
Ako je drajver sa sajta proizvodjaca, onda je to mnogo matoro...???

Da li pomaze sledeci postupak : http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=215256

Zanimljivo je da ja nisam imao problema sa 280.26 drajverom a problem se pojavio sa 285.62 koji kad se pravilno instalira navodno resava problem...

Poslednja izmena:
Moze li skraceno objasnjenje?
Da li pomaze ciscenje drajvera i stavljanje najnovijeg?
Drajver najnoviji sa nvidjije ili bas preporuceni sa sajta proizvodjaca za taj model graf. kartice?
Ako je drajver sa sajta proizvodjaca, onda je to mnogo matoro...???

Ukratko delimicno su resili problem sa novim GeForce 290.53 Driver BETA tako da se sad retko dogadja da puca drajver :)

Ja vec par meseci koristim beta drajvere 285.27. Pre neku vece reko ajde da probam ove 290.53. Pukose dva puta tokom gledanja nekog filma pri cemu graficka zakuca na sto posto opterecenja. Brze bolje sam se vratio na 285.27 i nikakvih problema vise nema. Sto je najgore nekom pucaju jedni nekom drugi tako da se mora isprobati vise verzija, ali oni 275.33 sto je preporucio HighONE su valjda poslednji na koje se niko ne zali.
Meni se cini da ona guglova *******cija o timu visoko obucenih majmuna koji resavaju problem moze da se primeni i na nvidin programerski tim. Vec godinu dana ne mogu da naprave posten drajver. Kad se setim da sam uzeo nvidiu zato da se ne bih zezao sa ATIjevim drajverima dodje mi da crknem od muke.

Zavisno koju karticu imas i koja verzija vecina ih je resila problem sa ovim 290.53 mada jos ima ljudi kojima pucaju :( Onima koji pucaju 290.53 drajveri nek idu na 275.33 koji nemaju taj problem :)

Nije pomoglo ciscenje drivera i reinstalacija zadnjih. Najgore je sto problem nije 'uvijek i odmah' tj ne mogu znati da li sam ga rijesio po par dana / sedmica.
Neki driveri izdrze i po 2-3 sedmice bez pucanja. Probao sam vec:
275.33-desktop-win7-winvista-64bit-english-whql.exe
285.62-desktop-win7-winvista-64bit-english-whql.exe
nv26785_Win7Vista64bit_WHQL1.zip
nv28566_Vista64_Win7x64.zip

i ni jedan nije trajno rijesio.

Ostaje mi jos ovaj 290 BETA..

Kod vecine 290 resila problem tako da je sto pre probas :) al pre toga ocisti stare drajvere da ne ostanu neki repovi ;)

Ako ti pucaju 275.33 - vrlo je verovatno da imaš faličnu kartu. 290.53 su rešili jedan deo problema - ali ne sve. Još uvek ima situacija u kojima se desi TDR - ali je retko.

Poslednja izmena:
Stavio sam 290.53 i evo vec 2 dana nije pukla..

Kartica je pod garancijom jos dugo ali je to problem koji je tesko dokaziv. Tj ne znam sta uraditi pa da ga izazovem. Rado bih je reklamirao i zamjenio samo ne uspjevam izazvati taj problem.

Stavio sam 290.53 i evo vec 2 dana nije pukla..

Kartica je pod garancijom jos dugo ali je to problem koji je tesko dokaziv. Tj ne znam sta uraditi pa da ga izazovem. Rado bih je reklamirao i zamjenio samo ne uspjevam izazvati taj problem.
Nije to do kartice vec iskljucivo do drajvera tako da sumljam da bi ti primili na reklamaciju :( ova moja 460-ka radi ok sa ovim drajverima 290.53 :)

Ako ima TDR na desktopu sa 275.33 - nešto nije u redu s kartom. Bio bi jedini kome se to dešava...

E bas sam se ponadao da sam rijesio problem - danas otvorim novi tab Firefox-a sa slikama - PUFF... 290.53 pukose. Proslo je 9 dana od instalacije.

uh..

evo.. 3 puta uzastopno..

Poslednja izmena:
Pokusaj neko vreme Chrome umesto FF i neki drugi video codec recimo CCCP. Vidim na netu dosta njih se zali na TDR i firefox.

Ja vec par meseci koristim beta drajvere 285.27. Pre neku vece reko ajde da probam ove 290.53. Pukose dva puta tokom gledanja nekog filma pri cemu graficka zakuca na sto posto opterecenja. Brze bolje sam se vratio na 285.27 i nikakvih problema vise nema. Sto je najgore nekom pucaju jedni nekom drugi tako da se mora isprobati vise verzija, ali oni 275.33 sto je preporucio HighONE su valjda poslednji na koje se niko ne zali.
Meni se cini da ona guglova *******cija o timu visoko obucenih majmuna koji resavaju problem moze da se primeni i na nvidin programerski tim. Vec godinu dana ne mogu da naprave posten drajver. Kad se setim da sam uzeo nvidiu zato da se ne bih zezao sa ATIjevim drajverima dodje mi da crknem od muke.
+1 doduse meni se dogodi jednom u 4-5 dana i samo pukne AERO, ali je trigger uvek ili flash na netu ili youtube. Beta je beta.... samo WHQL!

Poslednja izmena:
Ja sam rešio problem tako što sam resintalirao Windows, i na svež sistem instalirao drajvere 290.53 Već 5 dana nije se desio nijedan TDR.
A tebi verovatno i na tim 275.33 puca, zato što su ostali neki fajlovi od prethodne verzije. Nijedan program ne može očistiti drajvere kao što ih očistiš kada reinstaliraš sistem.
Tako da ti predlažem ako do sada nisi rešio problem, da reinstaliraš sistem, i instaliraš 290.53 i trebalo bi da reši problem.

Drajvere možeš vrlo dobro očistiti driwer sweeperom - nisam imao nikakvih problema da se vratim na 275.33 sa novijih WHQL i beta. Reinstalacija Windowsa neće popraviti ništa - jer problem nije tu. Pet dana je previše kratko da bi bio siguran da nemaš TDRova - sačekaj neko vreme... Problem, ponavljam, nije Firefox niti codec - već korišćenje harverske akceleracije - npr. dekodovanje videa preko GPU itd. Bilo šta što koristi HA može izazvati TDR - pitanje je gde je problem...

+1 doduse meni se dogodi jednom u 4-5 dana i samo pukne AERO, ali je trigger uvek ili flash na netu ili youtube. Beta je beta.... samo WHQL!
OK, evo da dodam od verzije Beta 295.51 i sa zadnjim WHQL 295.73 problema nema. Uzrok je bio, kako NVidia tvrdi:

"Fixes instances of driver timeouts while simultaneously watching multiple videos." - ovo pise u Bug fixes za 295.51

Bas se u ovim slucajevima i dogadjalo, kada sam na youtube i pustim 2-3 videa uporedo... znam da zvuci glupo, ali eto.

Poslednja izmena:
OK, evo da dodam od verzije Beta 295.51 i sa zadnjim WHQL 295.73 problema nema. Uzrok je bio, kako NVidia tvrdi:

"Fixes instances of driver timeouts while simultaneously watching multiple videos." - ovo pise u Bug fixes za 295.51

Bas se u ovim slucajevima i dogadjalo, kada sam na youtube i pustim 2-3 videa uporedo... znam da zvuci glupo, ali eto.

Dosada 295.73 rade kako treba - ali mislim da se većina ljudi žalila na 295.51, čak i oni kojima su 290.53 rešili TDR probleme. Pretpostavljam da je fix ušao u finalni WHQL.

Nazad
Vrh Dno