Šta je novo?

Nvidia Detonator 40.71...

E, a taman sam skinuo 40.52.... Nisu normalni! I ova velicina od 14.5 MB... Prethodni su bili 9MB, a 30 i ne znam koji, su bili 5MB! U cemu li je fora - jedni imaju help fajlove a drugi ne, a?

Ma nek se nose stvarno malo u .... !!! Prekjuce se pojavio 40.52 !

Ipak 40.52 ima i za 98/ME, dok su ovi (40.41/40.71) samo za 2000/XP...
Inace stavio sam 40.52 na ME i odlican je, nema nekih velikih brzinskih poboljsanja ali je rock stable.

WRONG postoje i 40.71 za w9X.

Ma mozda ovi 40.52 nisu sasvim ok pa su uradili prepravke na 40.71:p

Poz

cheers

Midgard je napisao(la):
Ma mozda ovi 40.52 nisu sasvim ok pa su uradili prepravke na 40.71:p
Ma 40.41 nisu OK, a 40.71 je valjda "naslednik" - oba su zvanicna...40.52 je samo beta ("procurela").

Na jednom sajtu sam procitao komentar, kaze ako bas insistirate da instalirate 40.41, imajte spreman pri ruci instalacioni disk vaseg OS-a ! :D
Moje iskustvo nije bas tako dramaticno, ali skoro, XP mi je pucao samo tako sa njima, neki dll, nvdisp.dll koliko se secam je non-stop ulazio u "infinite loop" i obarao XP - mada su posle izbacili i neki fix, ali to sve nije vise vazno posto je izasao ovaj novi...samo upozorenje - ne zezajte se sa 40.41, jedna od vecih brljotina NVidie :(

Mogli bi da izbace neshto stabilno i da smanje dozivljaj sa onih 25% svaki put kada izadje nova verzija....

septimus je napisao(la):
Mogli bi da izbace neshto stabilno i da smanje dozivljaj sa onih 25% svaki put kada izadje nova verzija....

To se odnosi na Detonator 5 drajvere (40.xx i veci) u odnosu na Detonator 4 (20.xx do 40.xx)... Taj fazon!

Ubrzanje je samo u 3d marku2001(u 2000 je usporenje)meni je sa 11480 skocilo na 12808 ali to je to. Codecreatures benchmark ostao isti,q3 isti moto gp je imao bagove na svim 40xx detunarorima osim 40.71 koji su mi se cinili ok dok nisam startovao ut2003demo-kakvo trzanje i zapinjanje.Kada se benchuje malo su losiji rezultati nego sa det31.00 ali zato nemilosrdno trza,valjda ce optimizovati drivere i u ostalome a ne samo u 3dmarku2001.Inace nature test je stvarno brutalno ubrzao ali kada u show details-u pogledam vertex i piksel shader zasebne testove ostali su isti...cak je vertex sporiji 2fps od det31.00,cudno...

Meni 40.41 rade odlicno, bez ikakvih bagova.
Dobio asm oko 350 poena u marku i primetno vec fps u "nature" testu, oko 35%. Na ostale pixel/vertx/bump itd. testove nisam obracao paznju, jer me manje zanima fps u njima.

Debilno je sto nvidia i dalje nastavlja praksu izbacivanja unified drajvera, i tako se nagomila 14 mb. Morali bi vise da pocnu da izbacuju za GF2, GF3, GF4 posebne serije a ne da i dan-danas drze fajlove za 5 verzija Vanti, 3 verzije TNT2, 5 verzija GF1, 10 verzija GF2, pa Gf2Ti, pa GF3, pa GF4...to je bilo ok dok su drajveri bili na nekih 5-6 mb ali sad stvarno preteruju.

strašno, pa ja više ne mogu da stignem samo detonatoreFX da skinem sa interneta, a kamoli nešto drugo:(

Ti drajveri od 8 i vise MB imaju u sebi podrsku za vise jezika, help fajlove itd.

Pozdrav:)

I, koje koristiti ? :)

Ja i dalje vozim 28.32, jel ima razloga da se predje na neke bolje?

Pozdrav!

Ima ako imas GF4 Ti, i mozda neki GF3. Sve ostalo je apsurd. Bar sto se 3D dela tice.

Mada! Ja sam prvi put uspeo da izvucem 768x576 (Uz pomoc modifikovanog *.inf-a sa www.tvtool.de, naravno) rezoluciju za TVOut pomocu detonatora iz 40.XX serije na MX400. Znaci unapredjenja ima tamo gde sam najmanje ocekivao. Sudeci da nista nisam izgubio u preformansama i stabilnosti, nema razloga da doticne ne koristim.

Toliko :)

Sasa je u pravu... Ja, doduse koristim malo novije, ali ipak zvanicne 29.42.... To su recommended na nV sajtu (zajedno sa 30.82).

Brutalan Zlica je napisao(la):
Debilno je sto nvidia i dalje nastavlja praksu izbacivanja unified drajvera, i tako se nagomila 14 mb. Morali bi vise da pocnu da izbacuju za GF2, GF3, GF4 posebne serije a ne da i dan-danas drze fajlove za 5 verzija Vanti, 3 verzije TNT2, 5 verzija GF1, 10 verzija GF2, pa Gf2Ti, pa GF3, pa GF4...to je bilo ok dok su drajveri bili na nekih 5-6 mb ali sad stvarno preteruju.
A jos i da kazemo da se ti fajlovi uopste vise ne menjaju !

Od tamo 20.nekog detonatora (onako usput sam procitao negde, pa se ne secam vise tacnog broja...:( ) ne bi trebalo ocekivati nikakve promene sa svim karticama starijim od GF3, jer se podrska za njih vise ne razvija...

Nove i nove verzije ima smisla skidati i probati samo ako imate 3-ke i 4-ke !

Pa sad sta da se radim kad sam se modernizovao... Najvise (stvarno) dobijes na GF4 mx4x0, nview hardware podrska za dekompresiju itsl...

Inace najgore sam prosao sa driverom za ieee488!

AT (286) com fajl 3964 bytes!!!
Win unified 50-60MB!!!!!

Pa ti vidi...

pored problema sa ut2003, 40.41 imaju ocajano ispran prikaz u openGL-u. 40.71 imaju dosta bolji openGL, ali ne bas kao 30.82. Sto se brzine tice, nova serija detonatora je negde malo brza ili ista u odnosu na 30.82. E da, u 40.71 su obacili mogucnost setovanja refresh rate, ali nazalost samo u D3D. Nek ubace to i u openGL odeljak, pa da se ne drkamo vise da raznim fixovima, reforceovima i sl.

Nazad
Vrh Dno