Šta je novo?

nVidia 8800GTX

iSpirit81

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
06.07.2014
Poena
130
Dobar dan,par pitanja...do koje maximalne temperature u letnjem periodu ide graficka?
Desava mi se sledece....posle mozda sat-dva igranja...odjednom izgubi sliku,zvuk se cuje...moram na restart...da li je do graficke kartice ?

Instaliraj program GPU-Z, pokreni ga. Pa nakon toga odigraj nesto pola sata-sat. Kad izadjes iz igre videces koja ja bila maksimalna, minimalna, prosecna, trenutna temperatura.

Ne bi trebalo da ide iznad 80, u zavisnosti od provetrenosti kucista i temperature u prostoriji gde je komp.

Hvala na odgovoru,komp je na stolu,u grafu duva Aerocool i Rajintek,ide do 79C.Medjutim...ovaj drugi problem...ne mogu da skontam do cega je...mozda procesor,mozda sistem.
Uzgred,nisam pojma imao da grafa ima tako visoke temperature...oduvek sam imao radeon graficke koje su bile do 40C u idle.

Pa cekaj, jel ti ona sada 79 stepeni dok je u idle odnosno dok nisi u igrama? To je previse.

Maksimalna ne bi trebala da ide preko 80, a u idle 40-55 otprilike zavisno od hladjenja.

Idle je sada 61-65.Kad igram igricu,recimo AVP2010(samo nju i igram),ide do 78-80C.

Jesi to merio sada za ovih 15 minuta? :D
Verovatno ide i preko 80 kada igras vise od sat vremena.

Cooler na grafickoj treba da se skine i detaljno ocisti od prasine, kao i da se stavi nova pasta. Onda ce temperatura biti niza za koji stepen, a u idle bi trebalo i za 10ak stepeni...

Poslednja izmena:
hehe,stavljena AS 5,medjutim jedna termalna traka sa nekog malog procesora je otpala i ja tu stavio pastu...Pastu sam stavljao kao za procesor,znaci malo,od tada je digla temp za par stepeni...Hmmm....

Nesto nisi dobro odradio. Skini opet, ukloni sve te trake (zvake) i stavi pastu na to mesto kao i na sam gpu ponovo.

A mozda samo cooler nisi dobro pricvrstio.

ok...izvini sto sam dosadan...ali ... da li si siguran da umesto traka stavim pastu..?Da li ce moci hladnjak da dokaci ta mesta ako stavim samo pastu...?i,koliko paste da stavim?Mozda malo vise nego za procesor?

Na koje trake tacno mislis?

Sve sto se nalazilo tacno na povrsini grafickog procesora si mogao skinuti i staviti pastu.
Ne znam koliko stavljas ali treba tanak sloj preko cele povrsine.

Mislio sam na termalne trake po memoriji,tj. oko samog chipa.

Moze. Te trake su ionako "izgubile" svojstvo obzirom da je graficka stara par godina.

Cini mi se da sam i ja skinuo sa moje 9800GT pre dve godine, ili nije ni imala.

Nazad
Vrh Dno