Šta je novo?

Nvidia 8800 GTS, da li je ispravna?

ScaRFacE[RGF]

Čuven
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poena
619
Od ortaka sam dobio Nvidia 8800GTS (8820 GTS), u pitanju je referentni model, nije 3rd-party proizvodjac, i problem je sledeci. Kad se upali komp, dok racunar ocitava memoriju, ide uredjaje itd, u desnom delu ekrana je pojavljuju horizontalne ispresecane linije, koje nestaju cim se pojavi windows logo. Sad, usao sam u Win, sve ok, graficka nije instalirana, sve boje su ok, instaliram drajvere, s tim sto sad zakuca na pri boot-u, i to bas na onom delu gde je Win logo. Da li je moguce da je kartica ispravna i da bi, npr ako flashujem bios radila kako treba ili da bacam u smece??

Mirishe mi ko da je neko vec petljao po BIOS-u te grafe,ali probaj opet sta te kosta.

Hladni lemovi ili VRAM, a pre ce biti hladni lemovi jer je 8800 serija poznata po tom problemu.
Imas na utubu gomilu klipova o pecenju iste u rerni, ovom metodom sam se sam posluzio par puta i obe kartice sam popravio na taj nacin :)

hmmm... pecenje u rerni??? daj neki konkretan link :) Posto je u pitanju nVidia referentni model. gde pronaci bas koji je model, posto na kartici nema bas nesto mnogo oznaka, samo ova CGNX-GTS8820

Ma covece ubacis je u pleh i 10 minuta u rerni na 200 stepeni . Detaljna upustva i snimke imas na Youtubu. Jos bolja stvar je pistolj na vruc vazduh (duvaljka) preduvas sa njom na 300 stepeni i zavrsen posao (za detaljna upustva takodje izguglaj, jer ima sila rasprava na tu temu za ovih 5god) U rerni moze da ode neki kondenzator koji posle mora da se menja.

Ok, sad cu da nadjem, ako bude bilo jos sta nejasno, znam gde cu da se obratim :)

Ok, video sve, samo jos jedno pitanje, polemika je oko toga da li da karticu okrenem na gore ili na dole? Znaci, 200 stepeni, 10 minuta, i da se lagano hladi i to je to? Frka mi malo ;)

Okrenes na dole, folijom pokrijes dno tacne i napravic 3-4 kuglice koje ce drzati grafu.
Neko fura 7min na 200*C ali ja sam u oba slucaja ~10min i nije bilo nikakvog problema, ostavio sam da se grafa ohladi preko veceri i sutradan je zabo u PC, bingo :)

Kartica u pitanju koristi lem bez olova, zato temperatura mora biti veca. Tipa 220-230C, ali opet sve zavisi od tipa lema.

Poslednja izmena:
Karticu stavis tako da ti kondenzatori budu sa gornje strane, kako se nebi desilo ako se zagreje kalaj da ti isti poispadaju u plehu (desilo mi se sa nV6600), dovoljno je da ohladis karticu 15min, stavi novu pastu namontiraj hlađenje i probaj dali je operacuja uspela.

zasto ti je toliko cimanje ako si kartu dobio za dzabe :p i ovako ti ne radi
ae srecno

Vrh Dno