Šta je novo?

Nvidia 8600gt vs. Ati 5450

qQq

Slavan
Učlanjen(a)
28.04.2006
Poena
320
Znaci ova 8600gt link vs ova Msi 5450 link

Zanima me koja je jaca...
Najbitnije mi je zbog Freelancera-a sa rezolucijom 1680 x 1050.
8600gt je znala da mi zasecka u nekim situacijama.
Pa me zanima da li je ovaj Ati bar priblizno dobar kao 8600gt sa obzirom da ima samo 64bita...

Te kartice sa 64-bitnom magistralom u velikom broju igara imaju užasne oscilacije u frejmrejtu, bez obzira na koliko im je memorija napanjena... i ja bih isto išao na 8600GT (sa GDDR3).

Inače ta Gigabyte 8600GT mi je vrisnula prvi dan po kupovini, spremi neki kuler da nakalemiš na nju, greje se preterano.

Sry što te hvatam u nebranom grožđu :d ali ta kartica, kao i jeftiniji Sapphire model, imaju 64-bitnu magistralu, zato su i jeftinije od ostalih (tj. koristili su duplo manje čipova duplo većeg kapaciteta, što im je jeftinije za proizvodnju kartice ali su zbog toga prepolovili magistralu).

edit: Mada čitam da po mnogim šopovima piše da je 128-bitna, ali po raznim mestima isto tako piše da su novije serije 64-bitne, tako da je moguće da su ovi prvi samo prepisivali stare specifikacije. Uglavnom, ko se odluči na kupovinu te kartice, nek otvori četvore oči šta piše na kutiji i deklaraciji.

Poslednja izmena:
E i zanima me sta mislite o ovoj http://www.itsvet.com/proizvod/gain...r3-gt520-1024-dvi-hdmi/comp_comp_vga/245/2626
Znaci ne treba mi kartica da bi igrao novije igre, nego samo da mi ne stuca u Freelanceru...
Nesto sam gledao i ispade da ovaj gt520 je jaci od 8500gt sa kojom sam isto igrao Freelancer 1680 x 1050 i znalo je da uspori kad uletim u maglu i kamenje...
Nebi da bacam neke vece pare, jer cu ionako kasnije da menjam ceo komp, a trenutno samo Freelancer online i igram.

Pa, velika, 8600GT je zaostali primerak karte iz 2007. godine i zaista sada kupovati nesto toliko staro je suludo. Sa druge strane HD4650 je i dosta brzi .
Ukoliko preferiras NVIDIA-u, ovo sto korisnik Voodoo kaze je dobar izbor u tom cenovnom rangu, a ako ne nadjes tu i ovaj model je jednako dobra karta :)

Poslednja izmena:
Nek uzme 4650 1 gig ddr 3 u e**i-ju i nek je nakloka malo ko sto sam je ja naklokovo i milina..:)
ms da je sad oko 5000 nova

Nek uzme 4650 1 gig ddr 3 u e**i-ju i nek je nakloka malo ko sto sam je ja naklokovo i milina..:)
ms da je sad oko 5000 nova

Ma nek uzme neku polovnu 4850 u garanciji. Dosta ih je išlo sa 3 god. garancije sigurno ima onih kojima garancija još nije istekla. To je 50 eu a bolja je nego bilo koja spomenuta varijanta. Ja sam svojevremeno uzeo polovnu MSI 7900GT u garanciji za 80eu. Vrisnula mi je posle pola godine ali s obzirom da je bila plaćena 320 eu a nisu imali sličnu da mi daju, morali su finansijski da me razduže sa poslednjom maloprodajnom cenom koju su imali za tu karticu. Dobio sam oko 200 eu:) Inače, pošto držim igraonicu - par puta sam uzimao polovne kartice i sem te 7900GT ni jedna druga mi nije vrisnula.

Znaci ova 8600gt link vs ova Msi 5450 link

Zanima me koja je jaca...
Najbitnije mi je zbog Freelancera-a sa rezolucijom 1680 x 1050.
8600gt je znala da mi zasecka u nekim situacijama.
Pa me zanima da li je ovaj Ati bar priblizno dobar kao 8600gt sa obzirom da ima samo 64bita...
Obrnuo sam Freelancer mnooogo puta :) i to čini mi se još na 6600GT, a kasnije na 7600GT i nikad nije znao da zasecka tako da mi nije jasno zašto 8600GT nije kod tebe mogao da se izbori :trust:

Obrnuo sam Freelancer mnooogo puta :) i to čini mi se još na 6600GT, a kasnije na 7600GT i nikad nije znao da zasecka tako da mi nije jasno zašto 8600GT nije kod tebe mogao da se izbori :trust:

Za singelplayer je i ati 9550 ok ali za multiplayer treba barem nvidia 9600 da nebi seckalo,a pojavilí su se neki freelancer modovi teski preko 2gb,pogledajte na youtube nighstalker universe mod! Moj savet nista ispod nvidia 9600 ili radeon 5670.

Vrh Dno