Šta je novo?

nVidia 8600GT Overclocking - pitanja

• Začetnik teme Začetnik teme Twix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Twix

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
679
Dugo nisam O/C graficku karu (cak ni sistem mi se bas nesto ne overclock-uje....inace imam Q6600 na Intel BX2 :S🙂, ali mislim da cu sada ipak malo da je poguram...

Naime, uzeo sam 8600GT by nvidia (nije od nekog proizvodjaca, vec samo ima nvidia svuda po sebi), e sada ono sto me najvise interesuje jeste dali mogu da je overklokujem iz drajvera (trenutno skdam Forcware 163.75), ili pak moram da koristim neki drugi software?

Ako moram neki software, recite mi koji?

(secam se ranije je to sve moglo iz veselih detonator drajvera uz onaj enabler koji ide u registry, ali sada vec pojma nemam kako stvari stoje :d)...

Hvala :type:

:wave:

Riva Tuner 2.06 (poslednja verzija) + 169.02 WHQL drajveri za 8800GT

Skinuo sam i instalirao Riva Tuner 2.06......katastrofa je komplikovan :d, bar meni :S:

Dali neko ima predlog na koliko da nasviram GPU i Mem, a da radi stabilno kako valja?

Ne znam tacno kakvi su default klokovi (jurnuo sam kuci, ubacio graficku, stavio drajvere i izleteo napolje :d) na nvidija grafickoj....

Skinuo sam i instalirao Riva Tuner 2.06......katastrofa je komplikovan :d, bar meni :S:

Dali neko ima predlog na koliko da nasviram GPU i Mem, a da radi stabilno kako valja?

Ne znam tacno kakvi su default klokovi (jurnuo sam kuci, ubacio graficku, stavio drajvere i izleteo napolje :d) na nvidija grafickoj....

Pazi niko ti tacno ne moze reci kolike klokove da stavis. Svaka karta je prica ze sebe. Neki su terali 8600GT recimo na 800 za GPU bez modova (mislim da je proizvodjac bio Palit), a neko ne moze da potera ni 700MHz. Def. klokove mozes videti u Rivi pre nego sto kloknes. U svakom slucaju moras sam ispitati OC mogucnosti tvoje karte. Podignes recimo i GPU i Memory za po 10 MHz sacuvas promene, restartujes comp. i provrtis 3DMark05/06. Ako prodje bez problema sacuvas te rezultate(da bi kasnije video koliko si dobio klokovanjem) i ponovo Riva dizanje za jos 10 MHz i sve ispocetka. Tako furas dok se ne desi da ne prodje neki od 3DMark-ova onda vratis na prethodnu stabilnu vrednost i to je to. Naravno svo vreme pratis temperaturu GPU-a Everestom ili Speed Fan-om, ne bi trebala da ide preko 75-80 stepeni u zavisnosti kakvo hladjenje ima ona sama i kako ti hladjenje imas u kucistu. Naravno ako je hladjenje dobro odradjeno imaces znatno manje temperature.

Evo i jednog detaljnog objasnjenja sa sve slikama kako, sta i sa cime....

LINK

:wave:

Nazad
Vrh Dno