Šta je novo?

nVidia 8500GT

pearl

Cenjen
Učlanjen(a)
09.12.2013
Poena
154
Pozdrav svima!
Pre svega zeleo bih svim pravoslavcima cestitati danasnji Badnji Dan i predstojece Bozicne praznike ;)
Da vam objasnim moj problem (najkrace moguce):
Na jednom hdd-u imam instaliran Windows 7 Ultimate 32bit,na kom sve radi OK,ali sam zbog 6GB ram-a na drugi hdd instalirao isti Windows,ali 64bit-a,jer onaj 32 bitni koristi samo 3,25GB. Volim da igram WOT i sa grafikom 8500GT to rad bez problema na 32 bitnom Win-u,medjutim na ovom novom (64 bit) nema sanse da igram jer trza nenormalno. Menjao sam drajvere,skidao najnovije i uvek isti problem. Ima li iko ideju u cemu je problem???
Konfiguracija je:
CPU: AMD Phenom II x4 B50
Motherboard: AMD 770/870 (RX780) + SB750
RAM: 6GB DDR3
GPU: nVidia 8500G

Mozda je do tog drugog harda? Jedino si njega promenio.

Proveri sta kaze HD Sentinel, kakvo mu je stanje.

Ovako instaliraj MSI Afterburner pokreni i ostavi ga otvorenog.
Otvori task manager i neka bude otvoren performance.
pokreni igru,igraj malo,izadi pa pogledaj koje zauzece je bilo
za procesor i graficku.

Proveri u podesavanjima za igricu da li su ti ista setovanja detalja na oba Win-a,da li je ista rezolucija...itd...

Probao sam i CPU je 21% opterecenje u Task manager-u,a ovaj ne umem da procitam,pa cu ti okaciti log.

Prilozi

• HardwareMonitoring.hml.txt
    10.2 KB · Pregleda: 28
Koja ti je verzija igre 32bit ili 64?

Verovatno 32,posto nije bilo druge opcije pri download-u.

To je ok rade i 32bit programi i igre na 64bit OS.
Ali moras imati instaliran Microsoft Visual C++ 2008 SP1 Redistributable Package (x86) -32bit
posto je igra 32bita.

To je ok rade i 32bit programi i igre na 64bit OS.
Ali moras imati instaliran Microsoft Visual C++ 2008 SP1 Redistributable Package (x86) -32bit
posto je igra 32bita.

Imao sam vec instalirano,ali sam za sv. sl. deinstalirao,pa ponovo instalirao oba paketa,ali ...ista stvar :wall:

Vidim da na C disku ima poseban folder "Program Files (x86)" koji je (pretpostavljam) namenjen instalaciji 32-bitnih programa, a ova igrica se po defaultu instalira u C:\Games\World_of_Tanks. Da li to ima neke veze??? Da li bi pomoglo da se napravi folder u Program Files (x86) u koji bi se instalirala igra??? Zvuci mi blesavo,ali vise ne znam sta da pokusam!?!

Nema to veze...Koliko vidim procesor ti je otkljucan...Probaj da ga vratis na fabricki,moguce da te on zeza...

Ne vidim sto bi to bio problem,ako i sada na 32-bitnom Windowsu radi ok?!?

Vidim da na C disku ima poseban folder "Program Files (x86)" koji je (pretpostavljam) namenjen instalaciji 32-bitnih programa, a ova igrica se po defaultu instalira u C:\Games\World_of_Tanks. Da li to ima neke veze??? Da li bi pomoglo da se napravi folder u Program Files (x86) u koji bi se instalirala igra??? Zvuci mi blesavo,ali vise ne znam sta da pokusam!?!
Probaj to.

OK,probacu,ali posto je igra oko 6GB,a moram ponovo skidati ...javicu se kasnije :)

P.S. U pitanju je World of Tanks , a ne World of Warcraft ;)

Nesto ti ocigledno "trokira"...graficka,procesor ili hard...za hard si rekao da je ok,graficka deluje da radi...jos ti ostaje da proveris i procesor...Mozda ti cudno zvuci,ali ja sam imao problem gde mi je OC-ovan CPU radio na 32-bitnom XP-u bez problema...a u Win 7 x64 pucao...Probaj,nista te ne kosta...
Btw, ja mislim da ta igrica mora da koristi CPU vise od tih 21%...nesto tu ne radi kako treba...

Poslednja izmena:
Mogu i to pokusati. Sta preporucujes? Everest,Aida... ili ima neki specijalno za CPU?

Poslednja izmena:
Koliko ti po Sentinelu hard disk ima radnih dana?
Ako se dobro secam, pre par godina, na nekom matorom hardu sam imao slican problem sa jednom Need For Speed igrom. Isto je bio 100% health, ali je imao preko 1400 radnih dana. Kada sam ga bio zamenio, sve je radilo normalno.

CPU sam u medjuvremenu terao kroz AMD OverDrive i nema nikakvih gresaka.
Sentinel kaze da je hdd radio 365 dana ,21 sat.

Poslednja izmena:
Jel to bilo tako od uvek ili u zadnje vreme, . Jesi li probao pre X meseci pa bilo isto ili te zainteresovalo skoro ??

Pitam jer je WOT u zadnjoj verziji postao bez nekih vidljivih razloga zahtevniji oko 40 % !! To udruzeno sa starom grafickom za koju verovatno drajveri nisu bas prilagodjeni za 64 bita. U 32 nekako radi . Meni je ocajan postao i pao je deinstal otkako su povecali nesto oko graficke zahtevnosti.

Dobro ja koristim XP tako da je bilo 32 bita, pa opet nije htelo lepo da radi kao nekada.

Taj 64-bitni sam podigao pre 2-3 dana,sve radi super,ali WOT kao kesa :(
Na drugom hardu jos uvek koristim 32-bitni na kom i igram.

Meni tu nesto smrdi da je do grafike. Ako imas od koga da pozajmis, stavi neku drugu Nvidia grafiku da ne menjas drivere i probaj. Mislim da je neki gremlin u grafickoj. Nema mi nista drugo smisla.

RESENO ..samo sam ponovo instalirao i sve radi normalno.
Nemam pojma ni zasto,ni kako,ali sad je sve OK.
Hvala vam svima na trudu i pomoci!
:wave:

Nazad
Vrh Dno