Šta je novo?

nVidia 6800GT/6600GT SLI benchmark

Preacher

Čuven
Učlanjen(a)
02.01.2004
Poena
630
Anand je izgleda prvi uradio benchmark 6800GT/6600GT SLI i to na MSI nForce 4SLI ploci.
Performanse nisu bas duplo vece ali ni 70%-80% nije za baciti. :D E sad koliko je to trzisno isplativo..., pa sigurno da sledi rasprava o tome, ali je nVidia jos jednom demonstrirala svoju snagu. ;)

Poslednja izmena:
Jel ima negde reci kako radi nVidijin SLI?
Kod Voodooa je jedna kartica radila parne a druga neparne linije...

Aj čitaj malo vesti, zato ih i pišem.
NVIDIA-in SLI deli ekran na pola po horizontali, jedna kartica obrađuje gornju, druga donju polovinu slike.

Lepo bogami, bice nesto od ovog SLI-a :D

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Jel ima negde reci kako radi nVidijin SLI?
Kod Voodooa je jedna kartica radila parne a druga neparne linije...

Evo sta kaze Anand:
We mentioned before that the driver is very important in SLI performance, the reason behind this is that NVIDIA has implemented several SLI algorithms into their SLI driver to determine how to split up the rendering between the graphics cards depending on the application and load. For example, in some games it may make sense for one card to handle a certain percentage of the screen and the other card handle the remaining percentage, while in others it may make sense for each card to render a separate frame. The driver will alternate between these algorithms as well as even disabling SLI all-together, depending on the game. The other important thing to remember is that the driver is also responsible for the rendering split between the GPUs; each GPU rendering 50% of the scene doesn't always work out to be an evenly split workload between the two, so the driver has to best estimate what rendering ratio would put an equal load on both GPUs.

koliko sam video na vestima i ovi gejevi iz atija pocinju da rade na kartama koje ce podrzavati SLI :d
plagijatori :D

Preacher je napisao(la):
...na MSI nForce 4SLI ploci...

Toliko o tome da je MSI pravio sliku nForce 4 SLI ploce u Photoshopu. To je inace pisalo kao vest na Benchu ako je nekom promaklo.

I jeste rađena u Photoshop-u, nema nikakve sumlje. Možda MSI u tom trenutku nije imao spremnu ploču, a žurio je da još jednom bude prvi.

Mali HoBiT je napisao(la):
koliko sam video na vestima i ovi gejevi iz atija pocinju da rade na kartama koje ce podrzavati SLI :d
plagijatori :D
Ahahahah... :D:D:D

Cekaj samo da notax vidi ovo!! :d:d

... ako dodje do toga, na kraju ce da ispadne da je cela SLI tehnologija u stvari ATi-jeva :d :D

Ma bre kako ste neinformisani: Pa SLI tehnologiju je smislio cika Notax i poklonio je ATI-ju,a zla Nvidi-ja i 3dfx su je ukrali :D

p.s.Nadrljali smo kada ovaj thread nadje Notax :)

p.p.s.(sada malo ozbiljnije):Ne vidim ko ce da kupi 2 x 6600GT jer su slabije od 6800GT-a,koja uz to kosta manje nego 2x6600GT.Dok za 2 x 6800GT imam samo reci hvale...ali ko ce imati lovu da kupi tog monstruma...

Poslednja izmena:
The pocetnik je napisao(la):
Dok za 2 x 6800GT imam samo reci hvale...ali ko ce imati lovu da kupi tog monstruma...
Idi bre, nema se love ni za jednog monstruma, ko ce dva da ih kupuje... :zgran:

Poslednja izmena:
CAR je napisao(la):
Idi bre, nema se love ni za jednog monstruma, ko ce dva da ih kupuje... :zgran:

Da nisi spaljivao hardware, možda bi uštekao. :D

notax je napisao(la):

uuuu al si nasao primere moje "mrznje" prema ATi-u :d

bolje da si iskopao one iz 2002 kada sam se tek pojavio ovde i lupao da je 8500 bolja i brza od Ti500 :d :D sto je najcrnje to mi Maxonja rekao :d
+sto sam jedan od prvih koji je presao na Radeona ;) ...

ali znas sta je fora, kada svi, u nekom periodu preferiraju jednog proizvodjaca ja ga ubrzo zamrzim i prebacujem se na "opljuvanu" konkurenciju :)

Poslednja izmena:
bolje da si iskopao one iz 2002 kada sam se tek pojavio ovde i lupao da je 8500 bolja i brza od Ti500 :d :D sto je najcrnje to mi Maxonja rekao :d
E, bas me zanima ko li te je medju prvima poklopio zbog ovoga... ;)

notax je napisao(la):
Da nisi spaljivao hardware, možda bi uštekao. :D
Dobro bre, sta ti mislis, da sam ja dosad spalio 4 cela kompa?! :d:d

P.S. Mislim da ce najvece iznenadjenje da bude kad mi se jednog dana pojavi u potpisu jedan X800 Pro VIVO sa memorijom od 1.6ns... ;)

CAR je napisao(la):
E, bas me zanima ko li te je medju prvima poklopio zbog ovoga... ;)

de se secam, znas li kada je to bilo :d

sacu da nadjem...

edit:

djoku cu nadjem, nema ...

znam da je bilo na malim oglasima, Simpson prodavao bba8500...
mislim da je bilo na 4.-oj strani tog oglasa :d

Poslednja izmena:
de se secam, znas li kada je to bilo :d

sacu da nadjem...

edit:

djoku cu nadjem, nema ...

znam da je bilo na malim oglasima, Simpson prodavao bba8500...
mislim da je bilo na 4.-oj strani tog oglasa :d
Pa ja sam, paceru! :d:d

Sad, dal' je bilo u oglasima, ili u nekom drugom thread-u, ne znam ni sam... ali znam da sam te poklopio. :D:D
A imao si i neki drugi trip, nesto sa 3DMark-om i tim kartama... tu sam cak slao i slike da te razuverim :beat:

BTW, nije *******cija, ali i za to si tvrdio da ti je "Max tako rekao" :D:D

ma nije vrano bre, tog dogadjaja se i ne secam :d

ovde sam se prvo prepucavao sa simpsonom oko cena, posle sam kao rookie usao u tvrdoglavu raspravu sa pola foruma :D

CAR je napisao(la):
Dobro bre, sta ti mislis, da sam ja dosad spalio 4 cela kompa?! :d:d

P.S. Mislim da ce najvece iznenadjenje da bude kad mi se jednog dana pojavi u potpisu jedan X800 Pro VIVO sa memorijom od 1.6ns... ;)

Nisi ti naivan. Kibiš različite testove na netu. :D

Negde sam, uspred krljanja sa najortodoksnijim vojnicima iz tvog tabora (Ser_Zile i G!!!), napisao, i to bez zezanja, da bih želeo da mi sledeća karta bude GA 6800 sa pasivnim hladjenjem.
Zamisli, ti predješ na X800 Pro, a ja na 6800. :D:D
Ništa se ne promeni, krljanje se i dalje nastavlja. :D:D:D

vidi ovo: CARe :d

CAR je napisao(la):
Pravo zboris, Mali Hobite...
Svaka ti cast, ovo, kao okoreli ATi-jevac, si stvarno lepo rekao.

ahhahahhahah, bruka...

nego ono kada si me shatro napushio :d jel sam ti promenio nick ovako:
CmAR je napisao(la):
:D

jel tako ? to je bila duga "rasprava" :d

ma nije vrano bre, tog dogadjaja se i ne secam :d

ovde sam se prvo prepucavao sa simpsonom oko cena, posle sam kao rookie usao u tvrdoglavu raspravu sa pola foruma :D
A ko je bio predvodnik te polovine? :d:d

Za ono menjanje nicka (aaaaaa, za to si ga ugasio! :d):
Ne secam se koja je to rasprava bila (koji je povod bio uopste?)... ali dobro, bilo ih je podosta ranije, bice ih i ubuduce! ;)

Bice prilika za menjanje nick-ova... :beat:

notax je napisao(la):
Ih, svasta ja vidim... ;)
notax je napisao(la):
Negde sam, uspred krljanja sa najortodoksnijim vojnicima iz tvog tabora (Ser_Zile i G!!!), napisao, i to bez zezanja, da bih želeo da mi sledeća karta bude GA 6800 sa pasivnim hladjenjem.
Zamisli, ti predješ na X800 Pro, a ja na 6800. :D:D
Ništa se ne promeni, krljanje se i dalje nastavlja. :D:D
Da, video sam to... ;)

Nista se ne promeni zato sto nemamo kesa. Cim ga skupimo, nastavice se krljanje... ali sa promenjenim taborima! ;)
Dobro, mozda i ne promenim tabor, sve i da skupim pare... ali krljanje se definitivno nastavlja! :d:d

notax je napisao(la):

ti i nV :trust:
:D :D :D

sto se tice pasivnog hladnjaka tu sam za ma koji chip da je ispod ;)

CAR je napisao(la):
Za ono menjanje nicka (aaaaaa, za to si ga ugasio! :d):
Ne secam se koja je to rasprava bila (koji je povod bio uopste?)... ali dobro, bilo ih je podosta ranije, bice ih i ubuduce! ;)

ahhaha, ugasio :p :d

koja je rasprava bila, pa ja mislim nesto uobicajeno,prezvakano 1000x, tipa nV vs ATi, ili kome je duzi,veci ... :d

CAR je napisao(la):
Bice prilika za menjanje nick-ova... :beat:

bice vala :d

notax je napisao(la):
Negde sam, uspred krljanja sa najortodoksnijim vojnicima iz tvog tabora (Ser_Zile i G!!!), napisao, i to bez zezanja, da bih želeo da mi sledeća karta bude GA 6800 sa pasivnim hladjenjem....

kakav bre tabor shta ti bulaznish...

G!!! je napisao(la):
kakav bre tabor shta ti bulaznish...

Daj opusti se malo. :smoke: Registruj gomilu smajlija. :D Što stalno ulećeš sa nekom nervozom ? :smoke:
I sa CAR-om i mnogim drugim se zezam na istu temu, pa je to samo zezanje. ,)

uuuu al si nasao primere moje "mrznje" prema ATi-u :d

+sto sam jedan od prvih koji je presao na Radeona ;) ...

ali znas sta je fora, kada svi, u nekom periodu preferiraju jednog proizvodjaca ja ga ubrzo zamrzim i prebacujem se na "opljuvanu" konkurenciju :)

čekaj, čekaj pa zar 8500 nije bila brža od Ti500? Koliko se sećam jeste... ili je to 8500 PRO bio u pitanju. Ono čega se sigurno sećam je da je nVidia malo "krala" u 3Dmarku 2001SE. Ali to je sada prošlost...slatka prošlost kada smo čekali po 12 meseci za novo parče hardvera...koje bi se potom razgranalo u još jedno oslabljeno i jedno ojačano...a sada? Treba nam dati Dr ispred imena kada uspevamo da pohvatamo sve ove skraćenice, brojeve i sl.
Podseća me na onu foru iz "Žitija Brajanovog" kada raspravljaju o partijama a sve se manje, više isto zovu... :D :d :)

Vrh Dno