Šta je novo?

Nvidia 3D Kit + Acer Projector + GTX 560 Ti - Pomoc

dc2110984

Cenjen
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poena
154
Moja oprema  
CPU & Cooler
i9-11900k, Arctic Freezer II 360
Matična ploča
ROG MAXIMUS XIII APEX Z590
RAM
Trident Z Royal 32GB DDR4-4266
GPU
ROG-STRIX-RTX3080-O10G-WHITE-V2
Storage
Samsung 980 Pro
Zvuk
Razer 2.1
PSU
Asus ROG Thor 1200w
Kućište
Thermaltake Core P5 TG Ti
Monitor
ROG Swift PG279QM
Miš & tastatura
Logitech G PRO, LOGITECH G903 LIGHTSPEED HERO
Laptop
Asus Zephyrus G15 2022, Ryzen 9 6900HS, RTX 3060, DDR5 16GB, 2TB Samsung Pro 980
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB
Steam
3dunderground
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Pozdrav ljudi, dragi forumasi,

Imam dileme na gore navedenu temu.

Prva dilema tice se grafike GTX 560 Ti, a to je da li je dovoljna za pokretanje igrica u 3D formatu na projektor.

Druga dilema je vezana za projektor. Da li neko ima iskustva sa Acer X1130p projektorom? Znam da nije vrhunski, ali nije mi ni bitno, kad se slika razvuce na zid u 3D-u, ko ce da zna da li je rezolucija 1920x1080 ili manj ili da li je 1080p ili 720p ,)

Treca dilema je vezana za 3D naocare. Na sajtu sam video da imaju dve vrste, kao regularne Nvidia 3D kit i isti Pro Kit. Kao Pro kit je namenjen za projektore ili tako nesto. Cena im se razlikuje za duplo, a ne vidim razliku, tj. zasto "obicne" naocare ne bi posluzile u ove svrhe??? Neki komentar? Hvala

I jos samo jedna dilema, tj potrebno mi je jos koje misjenje za knfu. Gigabyte z68 chipset (model-nebitan), i5 2300, HiperX 4GB 1333, GTX 560Ti i jedno 650w napajanja. Misljenje? Hvala...

Evo odgovora:

1. GTX560 Ti je sasvim dovoljna za igranje u 3D-u na projektoru (pogledaj pod 2.)
2. Na svim Acer projektorima se moze igrati u 3D-u u 720p, tj. 1280x720. Veca rezolucija nece raditi u 3D-u.
3. Nvidia 3D vision Pro se razlikuje od obichnog time shto koristi radio vezu za sinhronizaciju naochara i displeja. Obichan 3D vision koristi infra crvenu sinhronizaciju. Uglavnom svi koriste obichan 3D vision.
4. Konfiguracija je sasvim dovoljna za igranje na projektoru u 3D-u.

Nadam se da ce ti ovo pomoci u izboru.

Nemas pojma koliko si mi pomogao!
Ali ja sad imam jos jedno pitanje vezano za naochare...

Ako sam te razumeo " uglavnom svi koriste obichne 3D Vision", znaci obichne mogu komotno na projektor??? Jako mi je bitno jer su obicne oko 60e, a Pro oko 120e +...

Jos jednom puno hvala

Jos jedno pitanje, da li je ok Acer X1130p projektovati na beo zid, ili je bas neophodno platno?

Trebaju ti ove naochare:
GeForce_3D_Vision_03_large.jpg

To su obichne 3D vision naochare.

Acer X1130p je sasvim ok projektovati na beo zid. Jedino shto sam pogledao karakteristike tog projektora i video da on ima fizichku rezoluciju od 800x600 :(

Ja koristim H5360 (nV 3D) koji ima fizichku rezoluciju 1280x720.

OK, znacio obican 3D Vision Kit + http://www.amazon.de/exec/obidos/tg/detail/offer-listing/-/B004U5POCU/new
Na ovom linku su samo naocare koje kazu da se povezuju preko IR-a upravo sa gore navedenim Kit-om? Jel ok onda da uzmem jedan kit + troje naocara sa linka?
Toliko, i ne bih te vice zamarao, ali ova tehnologija u Srbiju jos nije ni usla posto ni jedan dobavljac nema u ponudi 3D Vision Kit, a kamoli da neko ima neku pouzdanu informaciju..

S' toga ti se puno zahvaljujem na konkretnim informacijama i pomoci... Puno si mi pomogao!

Ako su nvidia 3D vision compatibilne, trebalo bi da rade sa jednog IR emittera. Znam da je problem kupiti 3D vision kit u Srbiji, u januaru sam kupio poslednja dva u Beogradu u tom momentu poshto sam zaboravio da donesem nekoliko naochara iz Moskve :d

Vrh Dno