Šta je novo?

nVidia® GeForce4 ili ATI MOBILITY™ RADEON

Srbin do jaja

Čuven
Učlanjen(a)
21.02.2003
Poena
619
da li neko zna pored razlike u memoriji kod obe kartice. koja kartica je kvalitetnija, ima bolje preformanse (pogotovu u novijim igricama i pogramima). kartice su
32MB DDR nVidia® GeForce4™ 440 Go AGP 4X Graphics i
ATI MOBILITY™ RADEON™ 9000 64MB DDR 4X AGP Graphics

R9000 je mnogo bolji od gf4mx. Prvo sto podrzava dx8, za razliku od mx-a koji je dx7 kompatabilan, onda ima 2x vise memorije sto ce takodje da ti znaci na duze staze, jer u notebook-u ne moze graficka da se menja, a ATI ima bolje odradjen deo za cuvanje baterije tj manje trosi struje od nV kada notebook radi na baterijama, a tih par min ili 10ak min znaci kada si na ba(k)terijama.

Vocko je napisao(la):
R9000 je mnogo bolji od gf4mx. Prvo sto podrzava dx8, za razliku od mx-a koji je dx7 kompatabilan, onda ima 2x vise memorije sto ce takodje da ti znaci na duze staze, jer u notebook-u ne moze graficka da se menja, a ATI ima bolje odradjen deo za cuvanje baterije tj manje trosi struje od nV kada notebook radi na baterijama, a tih par min ili 10ak min znaci kada si na ba(k)terijama.
hvala ti brate na savetu. ove kartice i jesu za notebook. nego kako si znao da su za notebook????

Pa napisao si gf 4 440Go i mobility radeon, samo ime kaze.

poz

Srbin do jaja je napisao(la):
hvala ti brate na savetu. ove kartice i jesu za notebook. nego kako si znao da su za notebook????

Ma ja sve znam :D Zezam se :) Pa napisao si gf4 Go <-- sto oznacava mobilnu verziju gf4mx-a. A mobility je oznaka kod Ati-ja za proizvode vezane za notebook.

evo jos jedno pitanje u vezi sa ovima dvema karticama. da li jedna ili obe mozda imaju TV-OUT???

evo jos jedno pitanje u vezi sa ovima dvema karticama. da li jedna ili obe mozda imaju TV-OUT???

Sve graficke za notebook-ove imaju tv-out, to im dodje kao standard. Jedina razlika je u izlazima, neke imaju svhs, a neke cinc.

Vocko je napisao(la):
Sve graficke za notebook-ove imaju tv-out, to im dodje kao standard. Jedina razlika je u izlazima, neke imaju svhs, a neke cinc.
kakva je u stvari razlika izmedju ta dva izlaza svhs i cinc????
ja sam laik za kompove ali sta da se radi!

kakva je u stvari razlika izmedju ta dva izlaza svhs i cinc????
ja sam laik za kompove ali sta da se radi!

Svhs je kvalitetniji tj izlaz sa njim je 'lepsi'

Vrh Dno