Šta je novo?

nV kaze da 3dmark03 ne valja nista?!

Broz

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
18.09.2000
Poena
740
"This just makes you laugh as for years Nvidia has been a champion of 3DMark2*** and now that 3DMark2003 has been released and Nvidia's GeForce FX dustbuster has been busted? they start crying!"

http://www.warp2search.net/article.php?sid=10578&mode=thread&order=0&thold=0

zanimljivo tumacenje...

" My hypothesis would be that NVIDIA's legacy hardware lacks true support for ps1.4, which means performance will suffer in this benchmark as ps1.1 will be used as a fallback version rather than ps1.3...the version most NVIDIA hardware supports. "

Why would they make nvidia cards fallback and use pixel shaders 1.1 if the latest the card supports is 1.3. Ati cards support 1.4 and they use them for this particular test.

Jos jedna stvar ide u prilog Nvidia-i i vodi ih u propast.:D

Kada nVidia jednom, usled alavosti, ode u večna lovišta, ja ću da pokrenem inicijativu da ti slobo od ATi-ja dobiješ orden za hrabrost(ili još bolje za trud, ako postoji takav). Svako jutro kad se probudim i zakačim na bench imam šta lepo da vidim o nVidii by broz...;)

Jos jedan orden bi mi bas odgovarao:) Hvala na lepim recima:beat:

Broz je napisao(la):
Jos jedan orden bi mi bas odgovarao:) Hvala na lepim recima:beat:
Više sam bio malo kritičan i sarkastičan, ali bilo je tu i reči hvale :)

Pa pazi, znas kako kazu "gde ima dima tu ima i vatre".
Elem kod mene Gigabyte Radeon 9500 (Gigabyte KT400 7VAXP Ultra,AMD XP2600+@333,1GB Kingston@333,40WDC sa 8MB kesha,... ) daje u novom 3DMark03 samo oko 2500 poena !!!. Doduse proban je Mark samo u demo verziji jer cd-key jos nemam.

Bane® je napisao(la):
Više sam bio malo kritičan i sarkastičan, ali bilo je tu i reči hvale :)
Na sta upucujes kritike?:) Pa malo ko moze da se podici mojim minulim radom:D Da se trudim - cinjenica je;)

Nije mi zao nVidie koliko mi je bilo zao 3dfx-a... A vidim i da nikome nije zao. Medjutim, da li je pametno da ATI dominira? Mozda je bolje da nVidia kaska za njima, ali da i dalje bude konkurent,... bas kao sto je sada! For our sake! Slazete se?

byMaX je napisao(la):
Nije mi zao nVidie koliko mi je bilo zao 3dfx-a... A vidim i da nikome nije zao. Medjutim, da li je pametno da ATI dominira? Mozda je bolje da nVidia kaska za njima, ali da i dalje bude konkurent,... bas kao sto je sada! For our sake! Slazete se?

Mislim da je jos uvek veoma rano da pricamo o eventulnoj propasti nvidie na grafickom polju.... i o Atiju kao novom lideru na duze vreme... :D

koja je fora shto ati ima podrshku za pixel shadere 1.4 kad to nece biti implementirano u igre ni za jedno godinu dana :)

mada ovo podseca kada se nvidia i 3dfx takmichili sa podrshkom za 32bitnu paletu... jebga.. ne bi trebalo da nvidia pukne...

nIce Cream je napisao(la):
Mislim da je jos uvek veoma rano da pricamo o eventulnoj propasti nvidie na grafickom polju.... i o Atiju kao novom lideru na duze vreme... :D

Tako smo pricali za 3Dfx- ma kakvi da propadnu... pa eto sta se desilo. Zamisli kupi ih ATI :) ili Microsoft :beat:

G!!! je napisao(la):
koja je fora shto ati ima podrshku za pixel shadere 1.4 kad to nece biti implementirano u igre ni za jedno godinu dana :)

mada ovo podseca kada se nvidia i 3dfx takmichili sa podrshkom za 32bitnu paletu... jebga.. ne bi trebalo da nvidia pukne...

Ista fora kao sto je FX za malo directx 10 kompatibilan a u danasnjim aplikacijama nije ni za qrac...

byMaX je napisao(la):
... , ali da i dalje bude konkurent,... bas kao sto je sada! For our sake! Slazete se?
Upravo o tome i parlam svo vvo vreme.. konkurencija, konkurencija i samo konkurencija. Pa ne bi ni ATi postao ovako dobar da nV nije bila nekad jako dobra. Iako sam vlasnik ATi7500 bba, trenutno navijam za nV. Sto Max rece.. for our sake!!!!

Nazad
Vrh Dno