Šta je novo?

NUVI 250W pravi probleme

fanatic

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
619
Evo ovako, imam GARMIN NUVI 250W i sledeće probleme:

1. Uređaj se jednostavno izgubi u navođenju, išao sam prošle nedelje u ETNO SELO u Bijeljinu i uređaj me je kod nas tu i tamo navodio i pred granicu je počeo da brljavi i onda se jednostavno zablokirao. Kada ga isključim i uključim on odmah nađe satelit i tako stoji.

2. Dao sam drugu isti uređaj da ide u Beč, i kaže da je u Mađarskoj imao isti problem, i još je lutao jer ga je uređaj vodio na potpuno drugu stranu.

U GARMIN-u su: City Navigator 2010, SCG ROUT 2.0, ADRIA ROUTE i karta Mađarske.

Jel ima rešenje. ili da isključim ove mape i koristim samo City Navigator 2009 koji sam dobio uz uređaj.

Problem Garmina je što hoće da pravi gluposti kod spojeva pojedinih mapa. Proizvođač mapa mora da "odradi" spojeve između susednih mapa. Ako to ne pripreme, uređaj ne konta da se jedna mapa nastavlja na drugu. Ja sam recimo imao problem da me je iz Mađarske u Srbiju vodio preko Hrvatske. Naime, spojevi su bili odrađeni između Hunagary i Adrije i između Adrije i SCG. Ali nisu bili između SCG i Hungary.

Ovaj tvoj problem mi liči na to. Ne razumem zbog čega Infoteam to ne rešava na vreme. :smash:

Problem možeš rešiti tako što, ako ideš u Budimpeštu npr, prvo mu zadaš da te rutira DO granice (Horgoš npr.) pa zatim pređeš granicu, pa mu zadaš kao novi cilj da te vodi dokle hoćeš u Mađarskoj. Uglavnom, ne daj mu da te sam rutira sa jedne mape na drugu. Ovo u pincipu radi u poslednje vreme kako treba, ali imao sam takve probleme ranije sa različitim verzijama raznih mapa. Koliko sada vidim, problem postoji sada između Adrije 2.3 i SCG 2.0 koji su mi trenutno u uređaju. (Ili neke druge verzije, ne znam tačno...) Da li to radi možeš proveriti tako što pokušaš da napraviš rutu između dve mape u računaru u MapSource-u. Ako napravi helikoptersku rutu (prava linija) ili te vodi suviše okolo kroz treću mapu, onda neće to znati da izrutira ni u uređaju.

Drugi moguć problem je ako imaš isto područje pokriveno sa više mapa. Recimo, u City Navigator 2010 je sadržana i Mađarska a u Adriji je sadržana i neka, vrlo skromna, Srbija. Ako koristiš Map Source da pošalješ određene delove mapa u uređaj, nemoj selektovati isto područje iz različitih mapa. Dakle nemoj Srbiju iz Adrije ili Evrope ubacivati u uređaj ako već imaš SCG Route niti Mađarsku iz City Navigator-a ako već imaš NaviGuide Hungary. To takođe hoće da zbuni Garmina. Ovde nisam primetio neku doslednost problema tj. s' vremena na vreme ovaj problem se manifastuje na različite načine. Garmin bi mogao da se potrudi da ovo reši. :mad:

BTW, u City Navigator-u je Mađarska veoma dobro obrađena pa ti i ne treba NaviGuide Hungary.

Inače, Bosna u Adriji je prilično loše urađena. Neki delovi su korektni ali nekih važnih puteva uopšte nema. Kada moram u Bosnu, uvek na račuanru u MapSource proverim da li vodi kuda treba.

Poslednja izmena:
Probaj i updejt softvera u uređaju. Pored ovog napisanog gore, hoće po neki put da pomogne.

^^ Eh da... ...i update firmvare-a.

Hvala, probam pa javljam ...

Nazad
Vrh Dno