Šta je novo?

Nullsoft shvatio da je Winamp3 promašaj

jddipqd

Čuven
Učlanjen(a)
17.10.2000
Poena
725
Sa njihovog foruma:

Winamp 2.9, Winamp3, and the future
To our beloved developers,

we'd like to inform you of our new (or somewhat recently updated) development
plans for Winamp. It's important to note that our primary goals (to provide
the best media playback experience and functionality) have not changed.

The New Plan[tm]!

Currently we provide Winamp 2.81 and Winamp3 for our users. Both programs
provide some really excellent features and functionality, and a lot of those
benefits do not overlap between the two products.

We intend to combine everything our users like about Winamp 2.81 and Winamp3
into one version of Winamp.

Step 1: Winamp 2.9 (next week)

Winamp 2.9 will be built on Winamp 2.x, and include new features such as video
support and a media library. Winamp 2.9 will also provide some new APIs for
tighter plug-in integration. We will even be releasing portable device plug-ins
as examples.

Step 1.5: release lots of updates to Winamp 2.9x, to fix bugs and add minor improvements.

Step 2: Winamp "5" (this summer)

(The "5" is just a working title, and may or may not be used.. The (slightly amusing)
thought is that Winamp 2 + Winamp 3 = Winamp 5; but not everybody around is sold on
that idea. We'll see.)

This version will integrate Winamp 3 skin and script support into the Winamp 2.x platform.
This will allow users who do not wish to have complex freeform skins to use classic
Winamp skin(s), with the full performance of Winamp 2.x. Those who wish to use more
advanced Winamp3 skins can do so as well. The integration will be seamless.

Initially this version of Winamp will not support Wasabi components. That may
or may not change as we go forward, we have yet to see how worthwhile that will
be. We have and will be extending Winamp 2.x's plug-in architecture greatly to
allow much of the same functionality that can be accomplished with Wasabi).

We also plan on adding CD ripping and burning capability for this release.

We are aiming to release this version sometime (read: towards the end of) this
summer (2003).

Step 3: ???

Step 4: Profit!

(don't worry about steps 3 and 4, they are just a lame Southpark reference)

To just sum things up: plan going forward:

Winamp 2.9, March 2003
- Adds video and library and new APIs for better plug-in integration to Winamp 2.x

Winamp "5" (title unknown), Late Summer 2003
- Adds Winamp3 skin support, CD ripping, CD burning.
- Fully supports Winamp "classic" and Winamp3 skins
- Fully supports Winamp "classic" plug-ins
- Does not initially support Winamp3 (Wasabi) components.

Mmmm nadam se da nece opet toliko promasiti...
Sta uopste fali WInampu? Sta dodati i sta oduzeti?
Ja smatram da jedan program tog tipa treba da je kompaktan. mali, da zauzima malo sistemskih resurasa i da je solidnog grafickog dizajna.....Winamp u vecini slucajeva zadovoljava moje potrebe...mislim da je neko preteranje sminkanje preterano

kUdtiHaEX je napisao(la):
Ja smatram da jedan program tog tipa treba da je kompaktan. mali, da zauzima malo sistemskih resurasa i da je solidnog grafickog dizajna.....
probaj onda Apollo - ja sam skoro potpuno presao na njega jos pre 3-4 meseca! (Naravno, imam i dalje WinAmp 2.81 i WMP9 - ovaj drugi ne koristim uopste!)

E sad mi je lakse, konacno su priznali da su smorili sa trojkom :)
Na papiru ta "5" verzija je ok, mada da nas ne potrefi ista sudbina kao i sa verzijom 3... nova verzija mora biti brza, ako to ne shvataju onda su mentoli.

Evo i linka ka beta verziji Winampa 2.9
http://www.nullsoft.com/cookie/

Tu je i lista novih stvari:
* added integrated full featured video support (NSV and DirectShow (AVI,ASf,MPEG,etc))
* added library (complete with media database, shoutcast listing, playlist editing,
CD listing, mass tag editting, plugin API for portable devices, and more!)
* updated Winamp's window docking code to be more robust/extensible
- made AVS dock use this new API
* updated PCM equalizer with code from 4Front Technologies/George Yohng. Quality is a lot better.
* updated equalizer default skin to show the true +12db/-12db range (the 20db was a veeery old typo)
* a ton of new WM_WA_IPC API calls.
- general purpose plugin window support
- extended metadata system for getting more than just title/length of items.
- lots of exposed features via IPC
* updated to PP's latest input and output plugins
* focus/Z order change on window close related bugfixes
* added track numbers and song lengths in HTML generated playlists
* removed all ATL code, shoved EXE size by 20kb
* added digital audio extraction in in_cdda.dll
(needs WNASPI32.DLL under Windows 9x/ME)
* added Alt+M shortcut for minimizing Winamp
* added Ctrl+(Keypad +)/Ctrl+(Keypad -) shortcuts in playlist editor for changing font size
* fixed stop after current menu item trash related bug
* added ultravox support for in_mp3
* made in_mp3 not display 'unknown X' for empty id3 tags
* fixed & error in tooltips in winamp and winampa's systray icons
* and more!
* new SDKs will be posted soon.

Neki ljudi su imali odredjene bugove, prilikom instalacije i zatvaranja programa.

Amon_Ra je napisao(la):
E sad mi je lakse, konacno su priznali da su smorili sa trojkom :)
Na papiru ta "5" verzija je ok, mada da nas ne potrefi ista sudbina kao i sa verzijom 3... nova verzija mora biti brza, ako to ne shvataju onda su mentoli.
Sve to lepo zvuci, ali sta bi sa verzijom 4 ?
Nadam se da ce se obecanja i ostvariti...

A šta će vam uopšte bolje od Winampa 2.81 :) Radi posao koji mu je namenjen...

Crni je napisao(la):
Sve to lepo zvuci, ali sta bi sa verzijom 4 ?
Nadam se da ce se obecanja i ostvariti...

Pa naziv Winamp 5 je nastao od zbira oznaka do sada aktuelnih verzija tj. Winamp 2+3...

ZoNi je napisao(la):
probaj onda Apollo - ja sam skoro potpuno presao na njega jos pre 3-4 meseca! (Naravno, imam i dalje WinAmp 2.81 i WMP9 - ovaj drugi ne koristim uopste!)

Imam Apollo i ****** je. Uopste mi se ne dopada, Winamp je po mom misljenju mnogo bolji od njega.

jedino sto mi se svidelo kod Winamp-a 3 je ona jednostavnost menjanja playlist-e (vise playlist-i u jednoj), ostalo je shit.

Heinz je napisao(la):
A šta će vam uopšte bolje od Winampa 2.81 :) Radi posao koji mu je namenjen...

Svakako, surova istina. Ja sam na verziju 3 presao samo zbog dva fenomenalna skina - BOOM i Mercury.

Dok cekate punu verziju novog Winamp-a probajte sa www.sonique.com
super player, bar ga isprobajte.... lepo dizajniran i funkcionalan... ima jako lepo osmisljen interfejs

2.81 roka! Samo nisam nasao nijedan crossfade plugin za winamp 2.xx koji je dobar kao onaj na winamp 3ojci :) Svidja mi se i enquee (neznam bas kako se pishe :) ) ocija u 3ojci.

Sve ostalo je bolje u dvojkoj...

poz

Ja koristim Jet Audio neznam da li ste probali ali za mene najbolji od ovde spominjanih ,i to ga koristim unazad tri godine:wave;

BodyRemover je napisao(la):
2.81 roka! Samo nisam nasao nijedan crossfade plugin za winamp 2.xx koji je dobar kao onaj na winamp 3ojci :) Svidja mi se i enquee (neznam bas kako se pishe :) ) ocija u 3ojci.
SqrSoft Advanced Crossfading? Onaj iz 3ojke je bulja prema ovome... jedan od razloga zašto sam trojku odmah obrisao.

jddipqd je napisao(la):
SqrSoft Advanced Crossfading? Onaj iz 3ojke je bulja prema ovome... jedan od razloga zašto sam trojku odmah obrisao.

Winamp 3 mi je bio instaliran 10ak-15 min !!! Takav je shit da ja nisam mogao da verujem...2.81 roola !!! A shto se tiche crossfadinga mislim da je pomenuti SqrSoft Advanced Crossfading ubedljivo najjachi...Koristim ga bash odavno i ako se malo zaviri u opcije (i ako se provale naravno) moze se napraviti sjajan crossfader...Od njega bolje radi samo Atomix Mp3 ali to je zbog slaganja basova i pitcha uopshte...U svakom sluchaju 2.81 roolz , posebno sa Sqr-om cheers

Samo da ubace Enqueue opciju direktno u Winamp 2.xx (a ne preko context menija) i bice SAVRSEN!

delimir je napisao(la):
Samo da ubace Enqueue opciju direktno u Winamp 2.xx (a ne preko context menija) i bice SAVRSEN!
A šta fali add file to playlist (ako mislimo na isto...)?

Instalirao sam 2.9beta amp radi super i za crossfade ima lepo stelovanje.

Apolo mi je mnogo ruzan.... a i navikao sam na Winamp ;)

kUdtiHaEX je napisao(la):
Apolo mi je mnogo ruzan.... a i navikao sam na Winamp ;)
hmmm... a sta kazes na ovo: Win2000 mi je mnogo ruzan... a i navikao sam na XP :D

pa, zar nisi ti govorio kako nije toliko bitan izgled programa, vec funkcionalnost (vidi sta si rekao za WinXP na Drenik-Forumu! :beat: )

Pusti kutiju Zoki, vi`is da je lozzana :) (poz za kut-a)

Za Zonija: opcija enqueue radi kao npr neka memory opcija na linijama, znaci u plejlisti cekiras pesme koje hoces da pusti i kojim redom... i ne moras cackati listu, samo "bookmarkujes" pesme koje zelis i on radi posao.

Za jddipqd : sqr soft advanced crossfader mi povecava zauzece procesora za 25-30 posto i oce gadno da uspori sistem... Radi valjano, ali mana prevazilazi kvalitet ovog plagina.

poz

BodyRemover je napisao(la):
sqr soft advanced crossfader mi povecava zauzece procesora za 25-30 posto i oce gadno da uspori sistem... Radi valjano, ali mana prevazilazi kvalitet ovog plagina.

poz

I ja ipak nisam rekao neshto o Softu...Nahvalio sam ga a zaboravio da kazem da i nije bash preterano stabilan...Poshto radim zurke a volim i da se zezam cheers (a ko ne voli :D) onda chesto ostavim komp (winamp) i samo proveravam i menjam listu...Medjutim sa SQRom bash i nisam imao najpozitivnija iskustva shto se stabilnosti tiche !!! Pucao je par puta shto ipak i nije mali propust !!! Probao sam sa raznim windowsima i raznim drajverima za Value u istim ali nishta nije pomoglo...Jednostavno je nestabilan i to je to !!! Znachi "za po kuci" je je OK ali sve shto je preko toga...

ZoNi je napisao(la):
hajde mi objasnite, sta je ovo? (ne koristim, pa da vidim sta gubim)

Kliknes desnim dugmetom na pesmu u playlisti i odaberes enqueue opciju i ta pesma ce biti sledeca pustena (ispred nje se nacrta mali broj). Mozes i tako da setujes enqueue na vise pesama i isprogramiras sta ces iz playliste da slusas narednih sat vremena.
Jedino WA3 ima tu opciju u okviru playliste, dok WA2.xx ima samo u okviru contex menija pa moram da jurim pesme po exploreru (koji ne koristim)...Izmedju ostalog zbog toga opcija Add to playlist ne moze da zameni ovu opciju.

WinAmp 3 je mozda malo zabrljao posto je spor i glomazan ali donosi jednu ali veoma bitnu prednost: MNOGO bolji zvuk nego 2.x.

Ovo sam testirao sa slusalicama, vezivao Live na stub, slusao na kompjuterskim zvucnicima i WA3 uvek zvuci bolje nego dvojka. Ovo je sve isprobano bez raznih DSP-ova za poboljsanje zvuka.

Inace, nije mi bas jasna cela ta fascinacija sa WinAmpom. WMP9, na primer, dalje mnogo bolji zvuk od obe verzije WA a ja podrzavam onoga ko je preporucio Sonique - dizajn mu je malo cudan ali ima najbolji zvuk od svih plejera koje sam probao. Jedina mana mu je sto stabilna verzija (1.96) ne radi pod XP-om ali nove alfe rade.

Aragorn je napisao(la):
WinAmp 3 je mozda malo zabrljao posto je spor i glomazan ali donosi jednu ali veoma bitnu prednost: MNOGO bolji zvuk nego 2.x.

Ovo sam testirao sa slusalicama, vezivao Live na stub, slusao na kompjuterskim zvucnicima i WA3 uvek zvuci bolje nego dvojka. Ovo je sve isprobano bez raznih DSP-ova za poboljsanje zvuka.

Inace, nije mi bas jasna cela ta fascinacija sa WinAmpom. WMP9, na primer, dalje mnogo bolji zvuk od obe verzije WA a ja podrzavam onoga ko je preporucio Sonique - dizajn mu je malo cudan ali ima najbolji zvuk od svih plejera koje sam probao. Jedina mana mu je sto stabilna verzija (1.96) ne radi pod XP-om ali nove alfe rade.

Sonique je stvarno dobar player... Ima najbolji interfejs i resto... A ta konstatacija za veci kvalitet zvuka, verovatno je tacna...
Ali Winamp rulez! :D mozda ne trenutna top verzija ali uskoro ce opet vladati...

Nazad
Vrh Dno