Šta je novo?

NTSC TV-out ?

melkor

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
620
Ako mi je slika crno-bela, to znaci da je u pitanju NTSC verzija kartice (i da pomoci nema)?

Poz

Slika ti je crno-bela zato što ti je hroma signal izvan faze ili uopšte nije prisutan. Verovatno imaš S-video konektor na kartici i kompozitni na TV-u, zar ne? :)

Daj malo više detalja.

Na kartici imam S-Video izlaz i kompozitni izlaz. Konektor za S-Video nemam, pa ako neko ima ili zna gde moze da se nabavi, neka kaze! Tako da sam povezao kompozitni izlaz sa kartice preko standardnog cinc kabla sa kompozitnim ulazom na video rekorderu. Probao sam i preko skarta na videu, i preko skarta na TV-u. U sva tri slucaja dobijam crno-belu sliku.
I jos jedno pitanje.... da li S-Video izlaz prenosi i zvuk, ili samo kvalitetniju sliku u odnosu na standardni kompozitni izlaz???

Poz

A sad' malo više detalja. Koji TV imaš ( marka i model )? Koju karticu imaš ( marka i model )? Koji OS koristiš ( marka i model :D )? Koju verziju drajvera koristiš? Koje je dužine taj babel?

Ma ja imam graficku sa Chrontel 7007 cipom i Samsung TV. Kad iz detonatora izaberem PAL, slika je uvek crno-bela. NTSC je u boji (ali je slika ocajnog kvaliteta). Problem sam donekle resio koriscenjem TVTool-a i drndanjem u njegovim opcijama (Color Carrier). I dalje ima dosta problema pri koriscenju PAL-a. Slika na TV-u treperi gde god se pojavi izrazito crvena ili plava podloga, i to samo pri gledanju filmova i u 800X600. U 640X480 treperenja nema. NV i TVOut - propast :(

Kao sto je trebalo zabraniti inkjet tehnologiju, da se nikada ne pojavi izvan laboratorija (velika velika greska!!), isto bi trebalo i sa TV-out izlazom na karticama.
XP Professional, ATI Radeon 7000 (donet iz Amerike) sa najnovijim drajverima, Panasonic NV-SJ422 video i Sanyo TV sa skartom. Ne radi nikako, je..em ti TV-out. Izgubio sam nekoliko sati s tim, i mnogo mi je zao. Nadam se samo da je kartica NTSC...
Ono sto me konkretno zanima je sledece: Da li postoje NTSC i PAL kartice, i da li NTSC kartica na PAL TV-u daje crno belu sliku? Jel postoji nesto kao PAL booster ili NTSC konvertor koji smo koristili na SONY konozli?

Da neko nije bio pametan sa inkjet-om, sada bi svi lepo imali kolor lasere za 500 DEM. Eto!

Pozdrav!

Uopšte ne treba zabraniti TV-out na svim grafičkim karticama nego samo na Nvidia karticama, a tome bi dodao i zabranu hardver sa beta drajverima!!! ( to se odnosi na tvoj problem sa ATi-em ) Ne verujem da je kartica defektna, pokušaj sa TVTool-om da regulišeš stvar ( Color Carrier ). Nisi mi rekao kol'ko ti je dugačak taj kabl. Da li su ti TV i video multisistem? Mogu da ti pomognem kada su opšte stvari u pitanju, ali nemam iskustava sa tom karticom. Nikada nisam imao sličnih problema jer sam srećni vlasnik Matroxa G400DH. :D
Ono sto me konkretno zanima je sledece: Da li postoje NTSC i PAL kartice, i da li NTSC kartica na PAL TV-u daje crno belu sliku? Jel postoji nesto kao PAL booster ili NTSC konvertor koji smo koristili na SONY konozli?
Pazi svi ti TV enkoderi ( čipovi na karticama ) bi trebalo da mogu da reprodukuju i PAL i NTSC sliku i to nije neka mudrost, međutim sad' kad' to spomenu sećam se neke priče baš oko ATi kartica i NTSC standarda. Valjda je to bila priča za All-in-Wonder 8500 koji će se u početku raditi samo za Američko tržište. Možda sam nešto i pobrkao neka kaže neko ko se seća šta je po sredi.

Ja imam Philips'ov TV koji je multisistem ( PAL/SECAM/NTSC ) i iz nekog razloga nemam uopšte sliku ( crn ekran ) kada na mom Matroxu namestim NTSC out, dok sa PAL-om sve radi savršeno, ali to je već nešto drugo. Ako imaš iole noviji TV trebalo bi da podržava sve standarde, tako da je kod tebe iz nekog razloga kolor signal van faze određene color burst reperom.

Isti problem

Kartica je ati radeon 7000 pro,oznaka je av64-st,probao sam i s video i kompzitni ali i dalje nema boje,probao sam na jvc i philips tv-u (jvc podrzava ntsc) kao i na sharp videorekorderu.
Neo mi je spominjao da na display properties/sethings moram da prebacim na tv medjutim ja od opcija imam samo plug and play monitor on radeon ve kao i default monitor on radeon ve a nigde nema tv.
drajvere koristim sa cd a kartice i mislim da nisu mnogo stari jer to nije bas stara kartica.
Sa ovom karticom sam imao problem dok sam koristio OS windows xp odnosno kompjuter je izvanredno radio sa windows drajverom za radeon medjutim cim mu instaliram drajver sa cd-a (drajver inace za xp) onda mi radi sporo i lose kao i u drugim OS (trenutno koristim milenium)

Ja imam TNT2/pro sa tv izlazom i philips TV, noviji model, medjutim nikako da dobijem sliku na TV-u?
Kartica je proverena u servisu, shta je problem? Detonatori? Kabl? shta?

i shta je ono s-video i ostalo (ne razumem se bash u ove stvari?).

P.S. dok sam bio na windows ME, sliku sam imao bez obzira da li stavim NTSC ili PAL, a sad nece nikako...?

SHTO?

Ja imam Radeona LE 128MB Build By Ati i kartica je NTSC, ali bez problema izbacuje kolor sliku na Samsunga 64 dijagonala(ne znam model, mrzi me da kopam po garancijama). Izlaz na kartici je S-video s tim sto sam dobio S-video kabl, koji je uzasno kratak, i S-video konvertor(valjda se tako kaze) na kompozitni. Cicncevi i sa jedne i sa druge strane, koaksijanli kabl izmedju i sljaka... Doduse, mislim da je moguce da sa RadEdit programom za editovanje biosa ukljucis i Unsupported TV modes, ali ne znam koliko je to pametno i bezbolno...

Vrh Dno