Šta je novo?

NTLDR is Missing

AstroduLe

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
619
Cackao sam Hard disk kod devojke (menjao kablove) i prijavio mi je NTLDR is Missing (HDD je na Primary Master i prepozna ga, a OS je XP Pro)
Meni se to desavalo pre i pomoglo mi je FIX BOOT koji postoji kad ucitam 4 diskete koje sam napravio u win 2000 (mislim da je to Emergency repair disk)
Da li ce to pomoci?
Da li bih mogao da kopiram moj ntldr fajl na njen HDD.

Glavno pitanje je
ZASTO SE TO DESAVA?

ne nego ga expand-uj sa originalnog diska tako sto ces uci u recoverz console

no no no no.....

Nema potrebe za CD-om, vec samo iskopiraj originalni NTLDR fajl sa harda i sve ce biti u redu!

Ja da nisam imao Linux i backup svih sys fajlova iz root-a ne bih nista uradio sa CD-om...

Ako oces OS da reinstaliras, moraces da formatiras disk, inace uvek ce se NTLDR budziti kao primarni i nece dozvoljavati novom sistemu da zavrsi instalaciju.

:wave;

Ajd živ primer...
Compaq lap top nešto suludo, DVD, rezač, Ati, i slične perverzije.
Instaliran XP NTFS i Linux RedHat 8. Boot manager: LILO
Prso NTLDR
1. Nije pomoglo iz recovery console vraćanje istog.
2. Nije pomoglo čisto kopiranje sa hard diska
3. Reinstalacija XP-a preko postojećeg varijantom Recover(ili kako već nudi u varijanti sa već instaliranim os-om) s tim da nisam ubio praktično ništa na hardu. Svi korisnici ostali čitavi, sve instalacije i slično. Eto tako sam ja to rešio, i ni meni nije jasno šta je puklo i zašto. Isto mi se desilo sa Virtual PC i SAMO RedHat instaliran. Tras, jednom prilikom ga upalim i on pobulazni sa NTLDR... ***** li ga...

Re: no no no no.....

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Nema potrebe za CD-om, vec samo iskopiraj originalni NTLDR fajl sa harda i sve ce biti u redu!

Gde da nadjem originalni NTLDR fajl?
Da li da prikacim njen hard na moj kompjuter ili kako vec?

Pa probaj tako

Re: Re: no no no no.....

AstroduLe je napisao(la):
Gde da nadjem originalni NTLDR fajl?
Da li da prikacim njen hard na moj kompjuter ili kako vec?

Pa samo ga prekopiraj odande gde je i bio (u root-u).. ako si ga sacuvao uopste. Ako nisi, probaj sa svojim (sa svog harda).

i dalje problem

I dalje imam problem.
Formatirao sam njen hard disk jer mi je i dalje prijavljivao NTLDR IS MISSING pri pokusaju reinstalacije (kopiranje NTLDR fajla sa mog na njen hard nije pomoglo)
I krenuo sam da instaliram XP sa bootabilnog CD i pri prvom resetovanju racunara (jos nije poceo da instalira XP) mi je opet prijavio NTLDR is missing.
Drug mi je rekao da ima FDisku neka opcija koja obrise sa hdd bas taj deo koji je bitan za dizanje sistema, ali ja nikad nisam radio sa FDISKOM.
Sta da radim?

evo vam primer kada imate isntaliran xp pa naknadno instalirate win2k...

isto prijavi da nedostaje ntdlr bla bla

resenje je da se sa winxp cd-a prekopira (presnimi preko postojecih) u root ntdlr i netdetect.com

Re: no no no no.....

Formatirao sam njen hard disk jer mi je i dalje prijavljivao NTLDR IS MISSING pri pokusaju reinstalacije

Pa jesi li sigurana da si lupio Format C: ?! ctp;

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Ako oces OS da reinstaliras, moraces da formatiras disk, inace uvek ce se NTLDR budziti kao primarni i nece dozvoljavati novom sistemu da zavrsi instalaciju.

Dakle, budi siguran da nepostoji nista od starog Windowsa, ukljucujuci i sve boot fajlove iz root-a (sve sa NTLDR-om).

Probaj i ovo sto rece D-KEE ako neces da ubijas celu particiju.

Wakizashi je napisao(la):
3. Reinstalacija XP-a preko postojećeg varijantom Recover(ili kako već nudi u varijanti sa već instaliranim os-om) s tim da nisam ubio praktično ništa na hardu. Svi korisnici ostali čitavi, sve instalacije i slično.
Koja Je ovo opcija? Jal sam ćorav, jal šta, pošto pri (doduše jedinoj) reinstalaciji XP-a nisam ugledao ništa sl. već me je lepo obavestio da će sve da pobije, i tako i učinio.

Kako je sve pocelo

Sve je u stvari pocelo kada sam hteo da prikacim pored Hard Diska i CD rezaca jos jedan CD.
Tada mi je prijavio NTLDR is Missing. Da li je moguce da ga je tu nesto *****unilo? HDD je primary master, Rezac je secondary master a citac je seondary slave (tako mi prijavi na pocetku, a tako su namesteni i jumperi)

Kada instaliram XP sa CD-a prvo sam stavio u biosu dize sistems sa CDROM-a, a pri prvom resetovanju prijavi non system disk
a kad promenim da dize sistem sa C onda je NTLDR is missing

Re: Kako je sve pocelo

Kada instaliram XP sa CD-a prvo sam stavio u biosu dize sistems sa CDROM-a, a pri prvom resetovanju prijavi non system disk
a kad promenim da dize sistem sa C onda je NTLDR is missing

Upravo sam ti to rekao da ce da se desi, jer NTLDR ima hidden parametre pa ga iz DOS-a ne vidis.

Moras da lupis pravo formatiranje sa FORMAT C:
> dakle, ovo ce napraviti disk "svezim" ko da je upravo izaso iz fabrike.

Re: a memorija?

Da li je moguce da ovaj probelem moze da napravi i memorija?
Mislim da ne.

Nazad
Vrh Dno