DusaN je napisao(la):Da li moze da se stavi NTFS bez formatiranja HDDa i ponovnog instaliranja WinXPa?
Nesto kao neki konvertor (kao sto je bilo u slucaju fat16->fat32) ili slicno?
Laki Strajk je napisao(la):Može bez ikakvih problema iz samog winXP-a.
Idi na Start/Run i kucaj
convert D: /fs:ntfs
Umesto D: stavi slovo koje odgovara particiji koju hoćeš da konvertuješ.
DusaN je napisao(la):Hvala.
A da li ce biti problema posto hocu C particiju (onu na kojoj mi je WinXP instaliran) da prebacim u NTFS, hocu li izgubiti podatke ili ce da uraditi konverziju bezbolno?
Koja svrha prebacivati se na NTFS kad je FAT32 brzi skoro dvaput
zormanic je napisao(la):POUZDANOST I BEZBEDNOST !
PS
... Fata je Fata, al' dvaput je dvaput !
Batica je napisao(la):Koja svrha prebacivati se na NTFS kad je FAT32 brzi skoro dvaput
leba ti odakle ti ta informacija?Batica je napisao(la):svrha prebacivati se na NTFS kad je FAT32 brzi skoro dvaput.
Miroslav je napisao(la):leba ti odakle ti ta informacija?
Veličina NTFS klastera se može proizvoljno odrediti, dok kod FAT-a zavisi od veličine particije...Batica je napisao(la):Miroslave, probaj da skines BenchMarX (fajl se zove bmx.zip) sa http://www.winsite.com/win95/sysutil/page4.html sa kojim ces da isprobas ono sto sam vec pomenuo. Na jednom HD-u (ako imas) obrisi sve (BEKAPUJ) i napravi dve particije, jednu formatiraj u NTFS a drugu u FAT32. Sa BenchMarX-om kao prvo proveri u System Info-u sta sve podrzava NTFS particija a sta ona druga. Sledeca stvar je u velicini klastera u sektoru (8) gde je Fat duplo veci (16).
ja ti kazem nema sanse, nisam cuo za taj program, a i sam sam merio pre godinu dana u realnom radu... i bio je fat brzi, ali 5% i rezultati variraju u zavisnosti od velicine particije. ali duplo brzi, pa cak ni za 1/4, nema sanse... pa cemu bi onda pravili NTFS za serverska resenja ako je toliko spor, zar samo da unesu enkripciju, kompresiju ili disk kvote?Batica je napisao(la):Miroslave, probaj da skines BenchMarX (fajl se zove bmx.zip) sa http://www.winsite.com/win95/sysutil/page4.html sa kojim ces da isprobas ono sto sam vec pomenuo. Na jednom HD-u (ako imas) obrisi sve (BEKAPUJ) i napravi dve particije, jednu formatiraj u NTFS a drugu u FAT32. Sa BenchMarX-om kao prvo proveri u System Info-u sta sve podrzava NTFS particija a sta ona druga. Sledeca stvar je u velicini klastera u sektoru (8) gde je Fat duplo veci (16).
Leba mi, JESTE brzi!!! A ti proveri pa javi na forum zapazanja...
cheers
ma sto je najgore, ja sam imao dva harda, radio sam sa pm-om na prvom hardu a on mi sjebao ceo drugi hard, 6gb... da ne poverujesbrankoX je napisao(la):...PM kod spajanja dve particije i upropastio 18G podataka!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari