Šta je novo?

NTFS HDD neće da radi

sta ti je Disk Doctor?

Norton Disc Doctor, verovatno. Jel možeš da napišeš detaljnije šta se desilo MAD MUzzY?

[BUG]
Kada se pokrene aplikacija i prebaciš se u spaces mod, aplikacija će se otvoriti preko SPACE's-a.

"Norton Disc Doctor" zar se to smece pravilo i za Mac? :D :D

pa nije ni cudo sto ti je pokvario disk ;)

Nažalost - jeste... Ali niko nije bio u obavezi da ga koristi... :d:d:d

Blaaaaga greska s' moje strane :D u pitanju je Disk Utility :D
Elem, zamenio sam iterni disk od 60giga za novi od 320 i kupio usb rack da ovaj stari iskoristim kako valja :) Sve je radilo savrseno 2 dana i nakon jednog transfera podataka sa win xp masine, gde UVEK radim safe remove preceduru, kada sam zab'o disk u mac-a javlja mi error kako taj disk ne moze da se inicializuje... bilo kakva opcija da se disk skenira ili ne daj boze "popravi" iz DU-a je bila zatamljena. Cak je DU puko kad sam bootovao sa diska ceo mac (sto je bio jedan od predloga od samog app-a). Uglavnom, pokusao sam i preko windowsa i mac drive programa da formatiram disk u mac FS - access denied :) ... disk jedino radi pod windowsom u NTFS FS-u :) malo sam proguglao po netu i nasao informaciju da je ovo poznat bug sa usb diskovima jos od 1.4.6 OS X-a.

A da probas da ga formatiras u FAT32 u, recimo, Acronis-u (ili iz Win-a ili sa Hiren's-a), pa onda nakacis na USB i dalje se igras sa DiskUtility-em? Ja sam tako resio sl. problem

:D ja sam tek sad video MAD_MUzzY da je tebi externi USB 60GB disk formatiran u NTFS-u!

pa kako uopste mozes da pises po njemu?

Mac OS X zna samo da cita NTFS a ne i da pise po njima, za tako nesto ti treba MacFuse ili neki slican 3th party util!

imas i onaj (ne mogu da se setim kako se zove :/) komercijalni util za pisanje po NTFSu... mozda da probas sa njim...

Koristim Paragon NTFS for Mac® OS X već duže vreme i nikada nisam imao problema sa particijama, a imam baš dosta hardova i particija - 3 xterna harda, od toga jedan u RAID-u, svi formatirani NTFS, radi sve i pod Leopardom i pod Vistom, read/write.
http://www.paragon-software.com/home/ntfs-mac/
Evo i link, čisto informativno.
Pozz

p.s. ja lično ne bih išao u FAT32, prevaziđeno je, a i ograničen si sa veličinom fajlova.
Možda je problem u hardu? Ili u rack-u?

Ma FAT32 je sve samo ne kršten fajl sistem... Zaobilaziti u širokom luku ako su podaci bitni...

Koristim Paragon NTFS for Mac® OS X već duže vreme i nikada nisam imao problema sa particijama, a imam baš dosta hardova i particija - 3 xterna harda, od toga jedan u RAID-u, svi formatirani NTFS, radi sve i pod Leopardom i pod Vistom, read/write.
http://www.paragon-software.com/home/ntfs-mac/
Evo i link, čisto informativno.
Pozz

p.s. ja lično ne bih išao u FAT32, prevaziđeno je, a i ograničen si sa veličinom fajlova.
Možda je problem u hardu? Ili u rack-u?

+1 za Paragon..Mnogo je bolji od kombinacije MacFuse-a+ NTFS 3G..

Ako nista drugo, dovoljno je ogromno ubzanje gasenja ili restartovanja OS X Leopard-a..Ugasi se skoro momentalno (za 2-5 sekundi od poziva gasenja/restarta..dakle neverovatno brzo), dok to nije bio slucaj kada sam koristio NTFS 3G (tada se gasio brzinom koja priblizna gasenju Win XP-a)

Pozdrav ..

Pogledaj da ti nije hard formatiran slucajno kao NTFS Dynamic.....to je meni pravilo problem treba da bude Basic!

Nazad
Vrh Dno