Šta je novo?

[NS] Hitachi PATA 250Gb

Delija

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2002
Poena
905
Gde ima u NSu "odma'-sada-odma" :D da se pazari ovaj hard?
Pin trenutno nema, BNL, BP, BNC takodje...

Hvala unapred. :wave:

Ima maxtora 250GB pata 'odma'... ali hitachija - nema :)

Koje su cene za Maxtor modele sa 16 mega cache-a i kolika je garancija? 3 godine ili...?

DiamondMax10 -> 6L250R0
MaxLine III -> 7L250R0

p.s. Moze i na PM... ;)

na pm ;)

Zahvaljujem. ;)

U Pin-u Hitachi navodno treba da stigne krajem ove ili pocetkom sledece nedelje, al' sad sam se nesto zamislio oko garancije (za Hitachi se daje samo godinu dana, a i za Maxtro isto, svuda gde ga ima :(), pa je poceo i Seagate Barracuda 7200.8 250Gb da me kopka, iako je po performansama slabiji - meni treba samo kao backup disk i MP3/lossless disk...

Kontam da ako oni daju 5 godina garancije, i nase firme daju 3 sigurno.

Jel' ima Seagate-a negde?

Bilo je u pinu,a za hitachi govore da im stizu vec dve nedelje...

Znaci, mrka kapa... :(
Tako sam i mislio.

Nista, ako do sledeceg utorka ne stigne, pazaricu jos jedan Maxtor i to sa samo godinu dana garancije :S:, posto sa 3 nema niko (ti sa 3 su u NSu poreklom iz Pina)/

Pa zar nema maxtora u Pinu sa tri godine garancije ?

Pin je supalj totalno sa hardovima kapaciteta >160 giga, pogotovo PATA. Nista nemaju. Imaju par Seagate SATA diskova i to je to.

Ne znam da li je uopste vredno cimanja za tu glupu garanciju, kad su mi i tako podaci mnogo bitniji od samog hardware-a... :trust:

Ako ti je interesantan Maxtor 250GB 16MB, SATA II ... cimni.
DiamondMax10 6L250F0

Ne radi mi posao, matori, nemam SATA kontroler... :( :( :(

Delija je napisao(la):
U Pin-u Hitachi navodno treba da stigne krajem ove ili pocetkom sledece nedelje, al' sad sam se nesto zamislio oko garancije (za Hitachi se daje samo godinu dana...
Cekaj, zar na Hitachi hardove nije garancija 3 godine?
Ili je to samo za sATA modele... ?

Ma jeste proizvodjacka, kao i na sve ostale hardove osim Seagate (5 godina), al' ovi nasi distributeri ne daju toliku garanciju, tj. kako se kome cefne... :S:

Western Digital 250GB WD2500JB ne dolazi u obzir? (BG-120e)

Skupo, a i ne volim bas WD...
Danke u svakom slucaju. ;)

Delija je napisao(la):
Ma jeste proizvodjacka, kao i na sve ostale hardove osim Seagate (5 godina), al' ovi nasi distributeri ne daju toliku garanciju, tj. kako se kome cefne... :S:
Sad gledam nesto po Belovom cenovniku (bezveze, znam da su oni imali neke Hitachi hardove), tamo svuda pise da je garancija 36 meseci... za sve hardove, PATA ili SATA.
Doduse, imaju jedan model, PATA od 80GB, na koji je garancija 24 meseci... mozda je neki stariji model.

Pretpostavljam da je identicna situacija i sa PIN-om.

Poslednja izmena:
CAR je napisao(la):
Nije identicna time sto pin daje 1godinu garancije na hitachi.

Pazario Maxtor zahvaljujuci Valeku ;), posto to sa Pin-om moze da potraje... :)

Poslednja izmena:
LiLa je napisao(la):
Nije identicna time sto pin daje 1godinu garancije na hitachi.
1 godina?! A uvoznici/distributeri/sta-li-su-vec... :zgran:

E, svasta... :wall:

CAR je napisao(la):
Sad gledam nesto po Belovom cenovniku (bezveze, znam da su oni imali neke Hitachi hardove), tamo svuda pise da je garancija 36 meseci... za sve hardove, PATA ili SATA.
Doduse, imaju jedan model, PATA od 80GB, na koji je garancija 24 meseci... mozda je neki stariji model.

Na starije modele su davali 2 godine i Pin i Bel ;)

Ma zezaju, bre svi... :S:

Crni je napisao(la):
Na starije modele su davali 2 godine i Pin i Bel ;)
A na novije, pak, samo godinu?!? :zgran:

Naopako, bre...

Na seagate bi trebalo svi da ti daju 3 godine minimum a retki ce dati i svih 5 sto je i seagate-ova garancija.Ja sam pazario 250gb barakudu osmicu i dobio 3 godine garancije :D

Super :), ali Seagate nije mogao da se nadje nigde u celom NSu.

Valjda ce sad kad je "pojeo" Maxtor-a biti malo drugacija situacija. :)

Vrh Dno