Šta je novo?

[NS] Akademska mreza

ivande

Slavan
Učlanjen(a)
04.12.2004
Poena
319
Vec dva dana se konektujem bez problema, ali od neta ni traga ni glasa?!
Podesavanja proxy-ja nisam menjao, nista novo od firewall/antivirusa instalirao.

Jel to imaju neki problem mozda? Mogli su nam bar jedan mail pustiti sa objasnjenjem, kad im je vec tesko da na sajt stave ikakvu informaciju.

Ima li jos iko ovakvih problema, ili sam ja jedini?

ja uspesno pristupam svom mailu na unsu (sa sbb-a), tako da pretpostavljam da je ipak neki problem kod tebe, osim ako im je shenula masina za diaulup? da li uspevas svom mail nalogu da pristupas? i probaj da pingujes malo masine po ac mrezi, pa vidi da li nesto radi..

Koliko ja vidim problem postoji sa konfiguracijom proxy servera (proxy.ns.ac.yu). Tako da net ne radi kako treba... Nije mi samo jasno zasto ne posalju mail korisnicima da to ne radi kako treba.
Inace mail uglavnom radi, mada mu se povremeno ne moze pristupiti sa nekih provajdera (KDS kabel tj. nspoint)...

hmm zasto... npr niko nije placen da se bakce sa korisnicima...

ivande je napisao(la):
Vec dva dana se konektujem bez problema, ali od neta ni traga ni glasa?!
Podesavanja proxy-ja nisam menjao, nista novo od firewall/antivirusa instalirao.

Jel to imaju neki problem mozda? Mogli su nam bar jedan mail pustiti sa objasnjenjem, kad im je vec tesko da na sajt stave ikakvu informaciju.

Ima li jos iko ovakvih problema, ili sam ja jedini?

Desava se i meni ponekad, mada nakon rekonektovanja obicno proradi.
Inace,ovo pisem sa akademske.

Znaci radi, znam i ja za fazon sa rekonektovanjem, probao sam ali posle 5+ pokusaja sam odustao.

Mail i dalje radi OK, probacu opet kasnije.

Hvala Tony.

Dan treci. Sve isto.
Mail radi, net ni byte!
Ne mogu da pingujem nista. Request timed out.....
Konektujem se i po 10+ puta bez problema, iz prve, kad ono....

Evo, opet te pozravljam sa uns-a:)
Probaj neki drugi browser ili, jos bolje, idi do njihovih prostorija i iscimaj ih.

Ja probao danas u skoli, net ne radi preko proxy.ns.ac.yu

Dan cetvrti! Mail radi, net ne, nikakav ping ne prolazi, mada se simptomi menjaju, ovu danasnju poruku mi momentalno izbacuje, dok je prethodnih dana pokusavao i pokusavo da bi na kraju izbacivao failed to connect...

@ Tony :mad: :mad: :mad:

Kome treba da platim pivo da mi proradi??? :d

Prilozi

• error.jpg
    error.jpg
    37.6 KB · Pregleda: 67
Stize li ti ista na mail sa net-a (gmail, yahoo, ostali provider-i) ako stize problem je do tebe, ako ne stize onda je do njih.

Net-a obicno nema kad im crke link sa BG-om, ali mail-a bude, sto je dzaba jer radi samo interno, i to obicno najave preko mail-a. Probaj da obrises proxy pa da se onda konektujes, najverovatnije nece raditi, pa se odjavi i ugasi IE,ff stagod, zatim namesti proxy pa probaj ponovo. Meni je bar tako uspevalo kad meni nece a drugima hoce. U krajnjem slucaju otidi u racunarski centar i malo probaj da popricas sa njima.

PS: mozda si prekoracio ona tri sata (ranije ako se to desi nisi se mogao ni konektovati, mozda sada zabrane samo net dok je mail funkcionalan)

Proradilo je samo od sebe, hvala svima na trudu!

Vrh Dno