Šta je novo?

[NS] ADSL ili CABLE(sbb)

ivande

Slavan
Učlanjen(a)
04.12.2004
Poena
319
Sve je receno u naslovu. Molim vas za savete i iskustva. Moja lokacija Liman 3.

Brzina nije presudna, zbog posla mi je potreban non-stop net, ali zbog pristupa bazi podataka pri cemu podaci najcesce nisu veci od 1Mb, ali se cesto menjaju. :type:

Dakle najjeftiniji paketi su mi interesantni.
- ADSL 256Kb (Neobee, Ptt, Eunet?????) od 1000-1500din. :smash:
- SBB 128Kb flat (+512Kb u mrezi, nacuo sam da ce prosiriti na 1Mb) 1300din. :smash:

Sta mislite?

Hvala i pozdrav! :wave:

Ne zaboravi kod SBB-a još i oko 500 din. TV pretplatu.

Nećeš pogrešiti bilo kako da odlučiš.I jedna i druga opcija ima i prednosti i mane.

Čensi G. je napisao(la):
Ne zaboravi kod SBB-a još i oko 500 din. TV pretplatu.

Nećeš pogrešiti bilo kako da odlučiš.I jedna i druga opcija ima i prednosti i mane.

To svakako vec placam. :mad: 500din. kablovska TV + 300din. TV pretplata.

Na kakve prednosti i mane mislis?

Protok na kabelu od 128Kb mi sasvim zadovoljava potrebe, a privlacno mi deluje 512Kb-1Mb u mrezi. Cuo sam da na mrezi svasta ima da se nadje! :-devil-:
Takodje sam dobio informacije da na kabelu mogu da menjam pakete kako mi odgovara, a samim tim toliko i placam (ako hocu neki manji paket npr.), dok ADSL ako propustim da platim odeeeee prikljucak, pa posle sve Jovo nanovo.

Pa baš sam na to i mislio.
Ako ti je 128 dosta za spoljni net (zbog posla) onda je verovatno bolje izabrati SBB; uz takvu lokalnu mrežu ti verovatno ni ne treba klasičan p2p.

TV pretplatu sam spomenuo misleći da se radi o poslovnom prostoru gde bi nepotrebno nešto plaćao,a ne bi koristio.

128flat kod sbb je 1500, a ne 1300... osim ako mislis na light, ali NEMOJ da mislis na light...

cable prijatelju sigurna veza i kad pada kisha,sto vise nije slucaj za wifi XEXEXEX>.....

Pa ako mislis da upujes onda cable definitivno, bolji up/down odnos, bolji max download kad su iste brzine u pitanju, lokal za dz, ja cisto sumljam da ce ga prosirivati, jedva i 512 izdrzava da se ne raspadne jer ga korisnici posteno zlostavljaju :). Sve u svemu ja ne vidim gde je adsl bolji?

Nazad
Vrh Dno