P$ych0
Slavan
- Učlanjen(a)
- 07.06.2005
- Poena
- 390
Moja oprema
- CPU & Cooler
- AMD Ryzen 9800x3d, Phanteks Glacier One 420
- Matična ploča
- ASUS ROG Crosshair x870e Hero
- RAM
- 48GB G.Skill Trident Z Neo 8000
- GPU
- Nvidia RTX 5090
- Storage
- 4TB Crucial T705, 4TB Samsung 990 Pro
- Zvuk
- Sennheiser Game Zero, Momentum 3 wireless
- PSU
- Seasonic Prime TX1600 Noctua Edition
- Kućište
- Antec Flux Pro
- Monitor
- Aorus FO32U2P, Dell U2715H
- Miš & tastatura
- Logitech MX518 Legendary, Corsair K70
- Laptop
- Lenovo Legion
- Mobilni telefon
- Pixel 7 pro
- Pametni uređaji
- Philips Hue, Shelly, Alexa
- Pristup internetu
- Kablovski internet
Moja konfiguracija je naznachena ispod sig-a. U poslednje vreme mi se rachunar sam restartuje bez ikakvog pravila (nekad usled igranja igara, nekad bez opterecenja - destop) itd. Ponekad se tesko pali tj. ne reaguje odmah vec tek nakon par pritisaka Power tastera (na kuc.) Mislim da je problem slabo "kinez" napajanje (Frontier 400W) koje sam dobio sa ||"sporting" kucistem. Iskljucivanjem FDD-a i LED diode se problem i dalje javlja ali ne toliko chesto, a moguce da je problem za paljenje i reshen, znaci skoro sam 100% ubedjen da je napajanje!
E sad pitanje:
1.) Koje napajanje da uzmem, do nekih 400W, tjs od kojeg proizvodjacha? Lichno sam chitao o CoolerMasterovim napajanjima i chini mi se kao dobra kupovina. Medjutim u firmi gde kupujem PC opremu nemaju dotichna nego samo "kineze" i CODEGEN. O njima nista nisam chuo niti imam iskustva sa tom markom. Imaju vecu cenu pa pretpostavljam da su boljeg kvaliteta.
2.) posto mi je matichna Asus A7N8X za AMD socket A dali cu moci bilo koje napajanje nakachiti na dotichnu, tjs kako da znam da uzimam odgovarajuce (Kupujem porudzbinom pa proba pre kupovine otpada)...
Hvala unapred! 🙂
E sad pitanje:
1.) Koje napajanje da uzmem, do nekih 400W, tjs od kojeg proizvodjacha? Lichno sam chitao o CoolerMasterovim napajanjima i chini mi se kao dobra kupovina. Medjutim u firmi gde kupujem PC opremu nemaju dotichna nego samo "kineze" i CODEGEN. O njima nista nisam chuo niti imam iskustva sa tom markom. Imaju vecu cenu pa pretpostavljam da su boljeg kvaliteta.
2.) posto mi je matichna Asus A7N8X za AMD socket A dali cu moci bilo koje napajanje nakachiti na dotichnu, tjs kako da znam da uzimam odgovarajuce (Kupujem porudzbinom pa proba pre kupovine otpada)...
Hvala unapred! 🙂