Šta je novo?

Novo napajanje - CODEGEN?

• Začetnik teme Začetnik teme P$ych0
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

P$ych0

Slavan
Učlanjen(a)
07.06.2005
Poena
390
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 9800x3d, Phanteks Glacier One 420
Matična ploča
ASUS ROG Crosshair x870e Hero
RAM
48GB G.Skill Trident Z Neo 8000
GPU
Nvidia RTX 5090
Storage
4TB Crucial T705, 4TB Samsung 990 Pro
Zvuk
Sennheiser Game Zero, Momentum 3 wireless
PSU
Seasonic Prime TX1600 Noctua Edition
Kućište
Antec Flux Pro
Monitor
Aorus FO32U2P, Dell U2715H
Miš & tastatura
Logitech MX518 Legendary, Corsair K70
Laptop
Lenovo Legion
Mobilni telefon
Pixel 7 pro
Pametni uređaji
Philips Hue, Shelly, Alexa
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Moja konfiguracija je naznachena ispod sig-a. U poslednje vreme mi se rachunar sam restartuje bez ikakvog pravila (nekad usled igranja igara, nekad bez opterecenja - destop) itd. Ponekad se tesko pali tj. ne reaguje odmah vec tek nakon par pritisaka Power tastera (na kuc.) Mislim da je problem slabo "kinez" napajanje (Frontier 400W) koje sam dobio sa ||"sporting" kucistem. Iskljucivanjem FDD-a i LED diode se problem i dalje javlja ali ne toliko chesto, a moguce da je problem za paljenje i reshen, znaci skoro sam 100% ubedjen da je napajanje!
E sad pitanje:
1.) Koje napajanje da uzmem, do nekih 400W, tjs od kojeg proizvodjacha? Lichno sam chitao o CoolerMasterovim napajanjima i chini mi se kao dobra kupovina. Medjutim u firmi gde kupujem PC opremu nemaju dotichna nego samo "kineze" i CODEGEN. O njima nista nisam chuo niti imam iskustva sa tom markom. Imaju vecu cenu pa pretpostavljam da su boljeg kvaliteta.

2.) posto mi je matichna Asus A7N8X za AMD socket A dali cu moci bilo koje napajanje nakachiti na dotichnu, tjs kako da znam da uzimam odgovarajuce (Kupujem porudzbinom pa proba pre kupovine otpada)...

Hvala unapred! 🙂

Posto si iz Subotice ovde je bila mrka kapa sto se tice napajanja pre jedno godinu dana.Sada vec imas nekoliko firmi gde mozes da uzmes i chieftec ,i coolermaster itd.Nista te ne kosta da prosetas i nadjes .Kad vec upujes napajanje gledaj da uzmes 2.0 standard za buduce konfe i da atx konektor moze da se konvertuje na 20-pinski,tj ao npr.kod CM-a se skinu dodatna cetiri posto za tvoju plocu ne trebaju.Imam cooler mastera i Jako zadovoljan vec jedno godinu.Poz.

Imam taj Codegen 480 W ali ne mogu da ga koristim jer mi pišti matična ploča sa njim. Htio sam reći da njegova težina potiče većinom od limarije jer ona je od nekog teškog materijala. Ima mnogo konektora, molexa, SATA i PCI-E, koliko sam ga ja probao naponi su stabilni i pod velikim opterećenjem (S&M test). Žao mi je što ne mogu više da ga isprobam. Nije baš tiho ali nije ni previše bučno.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno