Šta je novo?

Novo kuciste, restart kompjutera

astonvilla

Cenjen
Učlanjen(a)
25.09.2012
Poena
180
Kupio sam danas novo kuciste, prebacio komponente iz starog u novo i sada mi se kompjuter restartuje sam od sebe u Windowsu. Sta moze biti problem?

Poslednja izmena:
Proveri da ploca nema negde kontakt sa kucistem.
Takodje da li si stavio izolacione podloske na sarafe.
Odstojnici kako su rasoredjeni, da nije neki van predvidjenog mesta.

Proveri i da li si prikljucio dodatno napajanje za procesor...4/6/8-pin

Cekaj ti danas rece da nisi dobro stavio memoriju u slot?
E pa sad pogledaj taj slot, izvadi memoriju i vidi da nema
gde garezi na memoriji i na slotu.

Izvadi tu memoriju i probaj kako ce da radi bez nje.

Poslednja izmena:
Sve sam dobro stavio. Izolacione podloske nisam stavljao, nisu dolazili uz kuciste a ni na proslom kucistu nisam stavljao i nije bilo problema. Prikljuceno je dodatno napajanje za procesor.

Ma memorija udje normalno u slot, ali je, iz nekog razloga, ploca ne vidi, pa je vadim i opet stavljam. Nema nikakvih gareza, desavalo mi se dosta puta tako da ne vidi jedan modul. Inace, uvek je on lepo u slotu. To je neka moja pretpostavka da ne udje lepo, mozda on uvek udje lepo ali ploca nece da je ocita. Zasto? Ne znam. :)

Sinoc sam ucitao podrazumevana podesavanja za BIOS, i resetovao je overklok podesavanja i nije se restartovao.
Citao sam u drugoj temi da je jedan clan malo jace zasrafio hladnjak za procesor pa mu je procesor trazio veci napon nego inace. Mozda je to slucaj i kod mene, jeste da nisam nesto cvrsto stegao, ali ko zna.

Dobro to ti istestiraj, dobra je ta Asus ploca kada sve radi ali ima i dosta reklamacija.
Sa dve sam se do sada baktao, obadve morale na reklamaciju.
Jedna problem sa integrisanom zvucnom, druga sa biosom...

Iskljuci power i reset i ukljuci manuelno komp. Moguce je da te tasteri na novom kucistu zezaju.

Opet sam skidao hladnjak za procesor i ponovo ga namestio i za sad se ne restartuje. Ako se ponovo bude restartovao probacu da iskljucim tastere. To mi je sinoc i jedan drugar predlozio.

Nazad
Vrh Dno