Šta je novo?

Hardver Novo kuciste - pomoc/predlozi

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

GabeN

Cenjen
Učlanjen(a)
04.09.2012
Poena
195
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core i5-14600KF + Liquid Freezer III 280
Matična ploča
Asus TUF GAMING B660M-PLUS D4
RAM
Corsair Vengeance RGB RT 32 GB (2 x 16 GB) DDR4-3600 CL16
GPU
EVGA FTW3 ULTRA GAMING GeForce RTX 3070 8 GB
Storage
Samsung 850 EVO 250GB, Samsung 970 Evo Plus 1TB, Toshiba P300 2TB, Kingston KC3000 2TB
Zvuk
Logitech Z333, Steelseries Arctis 3
PSU
EVGA SuperNOVA 850 G6 850 W
Kućište
MS Industrial ARMOR V715
Monitor
LG 27GP850-B
Miš & tastatura
Razer Deathadder V2, Razer Ornata V2, Razer Goliathus Extended
Ostale periferije
Xbox seriesX gamepad
Mobilni telefon
Iphone 16 Pro
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav svima,

Dodjoh u nezavidnu situaciju (slika u prilogu).

Dakle liquid freezer iii 280 ne staje u v715 ms industrial (inace kuciste mi je prelepo i totalno mi odgovara u tom nekom estetskom smislu). Top mount ne moze zbog dubine, radijator i fanovi udaraju u vrm sekciju, a prednji mount ne mogu zbog gpu-a.

Opcije su da prodam aio ali to ne bih radio jer se trenutni vazdusni kuler i35 zalece i cesto zakucava 100 stepeni (u helldivers 2 recimo).

Tako da mi je potreban predlog koje kuciste uzeti, prvenstveno da ima mesta za top mount ovog masnog aio-a i da nije preskupo. Kulere vec imam (arctic p12 x3) tako da mogu i prazna kucista, taman bih tu ustedeo malo, jer mi je svakako ovo sad nepredvidjeni trosak.

Prilozi

• IMG_1505.jpeg
    IMG_1505.jpeg
    191.8 KB · Pregleda: 63
Ovo mi je favorit za sada, jedino nemam potvrdu da ovaj AIO staje

ovaj fractal prima gore do 68mm aio, a LFIII je 67,5mm, jel moguce da je toliko debeo hladnjak, nisu mi jasni, u koliko kucista uopste moze da stane. Sto je najgore i 240 ima slicnu debljinu, cak 65,5mm

Mozda Asus AP201 moze da resi situaciju? On podrzava, izgleda lepo i za tvoju plocu je taman. Jedino ako si time mislio i ventove da resis. Ja licno ne bih uzimo ATX kuciste za mATX plocu. Ali Fractal je odlican. I ovaj sto si okacio zapravo nije skup toliko.

Pazi fractal je 14-15k sto je u odnosu na ovo trenutno od 4,5k fin skok.

Bacio si mi ozbiljnog rovca sa ovim asusom, deluje jako interesantno, znam sta cu da radim ostatak dana :)

Bojazan je za 280 aio, gledao sam video build onog batice, stavio je 240 gore, 280 je ipak malo deblji.

Sledece je pitanje, mesh ili tempered glass.

Taj Arctic ti staje i u Asus A21.
Imas povoljno na onom sajtu sto pocinje na slovo K

Zavisi kakav si sa pokazivanjem komponenti. Ja sam za to da se ne vidi. Drugarici sam sklopio u mesh verziju ispalo je predobro. :)

Nazalost ne mogu ovaj AP201 jer naravno ne podrzava deblji AIO od 60mm.

Prosto je neverovatno da se to nigde ne spominje, video sam fazon u komentarima nekog random yt videa, covek koji je uzeo pa se zeznuo.

Bukvalno bi zavrsio na istom mestu gde sam sad.

Arctic je po mom misljenju ozbiljan kiks napravio sa debljinom svojih AIO-a

Izvini nisam znao da je toliko debeo taj AIO. Ocekivao sam da ce moci da se uklopi sve. Mozda ce ipak morati Fractal da se uzme.

I Fractal je rizik jer je 68mm limit a ovo je 67,5mm, plus su je cpu naponski kabl dosta rigidan i on ce mi potencijalno praviti problem.

Moram da guglam dal su ljudi napravili slicnu kombinaciju.

Jasno sve. Stavlja te na muke teske taj AIO. Javi samo kad nadjes resenje. Ja ovako iz glave ne mogu da se setim koje kuciste dostupno kod nas moze da te resi muka.

Stavio sam aio u oglas, ne vredi da se pakuje konfiguracija na osnovu jednog oversized hladjenja.

Kao sto rekoh, mnogo mi se svidja ovo kuciste koje imam i savrseno mi čuči na astalu. To sto sma pogresio i uzeo vodeno ne znaci da trenutna estetika treba da ispasta.

Bukvalno sam sinoc gledao dal mi staje tt phantom spirit 120 evo i najverovatnije cu to da odradim.

Resio sam svoj problem, ostajem na vetru i istom kucistu, uzeo sam arctic freezer 36, odgovara mi je double fan ali ne prekriva ram memoriju…

I35 i lf III 280 idu u oglase

Nazad
Vrh Dno