Evo i ja da se nadovezem,ali ne da ti odgovorim vec imam isto pitanje samo moje je vezano za midi tower kucista.Naime kao i Midgard-u i meni je dosadilo moje kuciste, iako ne mogu da se pozalim na njega,a hteo bih da kupim neko mali duze kuciste.Dimenzije mog Centurion 5 kucista su D480 mm x Š202 mm x V435 mm.
Verovali ili ne ja vec duzi niz meseci pratim sva midi tower kucista koja se pojavljuju u prodaji kod nas,mozda vec i citavu godinu i nikako se nisam odlucio za nek

no sto gledam kod mog buduceg kucista su dimenzije,bar prosecni kvalitet izrade,napajanje dole,hdd-ovi da se vade sa strane,provetrenost,esata na front panelu i naravno cenu.Poceo sam od budzeta od oko 70e i nakalemio ga do recimo 100e.
U tom cenovnom rangu izdvajam sledece modele koji dolaze u obzir:
1-Cooler Master 690-odbija me sto sam svuda procitao da je kvalitet izrade slab ,tanak i mekan lim i nigde nisam video,a i ne secam se vise da li ima odvojeno postolje za maticnu plocu,to bi bio veliki plus za svako kuciste.
2-Cooler Master Scout-skoro sam ga video u Digital!-u i dopada mi se izgleda fensi,ali mogao je da bude koji cm duzi(V489 x Š219 x D496mm),kad uzmem novu grafulju,ova 3850 mi maltene udara u hard disk i cena mu je malko jaca,ali je jedan od glavnih favorita na mojoj listi...
3-Cooler Master 590-dimenzije odgovaraju((W) 210 x (H) 440 x (D)510 mm),ali polozaj i nacin montiranja hdd-ova ne odgovara,nema odvojeno postolje za plocu,nema esata na front panelu,a ono sto mi najvise smeta,suvise lici na mog Centuriona 5!Njega sigurno necu...
4-Cooler Master HAF 922-probija budzet,ali uzeo bih ga samo mi je dizajn mnogo napadan za te pare.Moglo je to malo elegantnije,mada savrseno ispunjava sve moje uslove....
5-NZXT Tempest-dimenzije kao kod big towera (Š211.5 x V521.5 X D562 mm) ,to mi odgovara,cena je malo jaca,diskovi bezveze isplanirani,nema odvojivo podnozje za plocu...
6-Xigmatek Midgard-prvo,ruzno je,isto kao moje

,sve ostalo odlicno-drugi pik na draftu !
Sta vi mislite o ovome,imate li jos neki predlog,jos neko kuciste koje nisam opisao ,a da zadovoljava kriterijume.Pisao sam u ovoj temi da ne bih otvarao novu,ali ako nisam trebao,otvorice moderatori novu,poz.