Šta je novo?

novo kuciste, ali koje? :)

Midgard

Čuven
Učlanjen(a)
13.08.2002
Poena
649
Trenutno imam Stacker 830,dosadilo mi je :) planiram nekog Cosmos-a ali ne znam kog? ne kapiram koje su razlike uopste izmedju S,1000,1100 itd (sem vizuelnog) ? hteo sam Cosmos Black Label ( u kompletu je sa cm850 black i hyper black-om :wall: ),ali je preskup a napajanje i qler imam :smash:

dajte neke predloge :wave:

Evo i ja da se nadovezem,ali ne da ti odgovorim vec imam isto pitanje samo moje je vezano za midi tower kucista.Naime kao i Midgard-u i meni je dosadilo moje kuciste, iako ne mogu da se pozalim na njega,a hteo bih da kupim neko mali duze kuciste.Dimenzije mog Centurion 5 kucista su D480 mm x Š202 mm x V435 mm.
Verovali ili ne ja vec duzi niz meseci pratim sva midi tower kucista koja se pojavljuju u prodaji kod nas,mozda vec i citavu godinu i nikako se nisam odlucio za neko_Ono sto gledam kod mog buduceg kucista su dimenzije,bar prosecni kvalitet izrade,napajanje dole,hdd-ovi da se vade sa strane,provetrenost,esata na front panelu i naravno cenu.Poceo sam od budzeta od oko 70e i nakalemio ga do recimo 100e.
U tom cenovnom rangu izdvajam sledece modele koji dolaze u obzir:
1-Cooler Master 690-odbija me sto sam svuda procitao da je kvalitet izrade slab ,tanak i mekan lim i nigde nisam video,a i ne secam se vise da li ima odvojeno postolje za maticnu plocu,to bi bio veliki plus za svako kuciste.
2-Cooler Master Scout-skoro sam ga video u Digital!-u i dopada mi se izgleda fensi,ali mogao je da bude koji cm duzi(V489 x Š219 x D496mm),kad uzmem novu grafulju,ova 3850 mi maltene udara u hard disk i cena mu je malko jaca,ali je jedan od glavnih favorita na mojoj listi...
3-Cooler Master 590-dimenzije odgovaraju((W) 210 x (H) 440 x (D)510 mm),ali polozaj i nacin montiranja hdd-ova ne odgovara,nema odvojeno postolje za plocu,nema esata na front panelu,a ono sto mi najvise smeta,suvise lici na mog Centuriona 5!Njega sigurno necu...
4-Cooler Master HAF 922-probija budzet,ali uzeo bih ga samo mi je dizajn mnogo napadan za te pare.Moglo je to malo elegantnije,mada savrseno ispunjava sve moje uslove....
5-NZXT Tempest-dimenzije kao kod big towera (Š211.5 x V521.5 X D562 mm) ,to mi odgovara,cena je malo jaca,diskovi bezveze isplanirani,nema odvojivo podnozje za plocu...
6-Xigmatek Midgard-prvo,ruzno je,isto kao moje :),sve ostalo odlicno-drugi pik na draftu !

Sta vi mislite o ovome,imate li jos neki predlog,jos neko kuciste koje nisam opisao ,a da zadovoljava kriterijume.Pisao sam u ovoj temi da ne bih otvarao novu,ali ako nisam trebao,otvorice moderatori novu,poz.

Trenutno imam Stacker 830,dosadilo mi je :) planiram nekog Cosmos-a ali ne znam kog? ne kapiram koje su razlike uopste izmedju S,1000,1100 itd (sem vizuelnog) ? hteo sam Cosmos Black Label ( u kompletu je sa cm850 black i hyper black-om :wall: ),ali je preskup a napajanje i qler imam :smash:

dajte neke predloge :wave:

Izvini,ali ja u ovom trenutku razmisljam o tome da li si ti normalan!?Oces da menjas vrhunsko kuciste kojem nista ne fali(samo cena sad je oko 220evra) za Cooler Master Cosmos(210-190evra zavisno od modela i firme koje prodaje) koje takodje vrhunsko ali ne koliko i Stacker 830 samo zato sto ti je dosadilo?
Cosmos Black Label je isti onaj cosmos samo je skroz crno i dobijas napajanje i kuler koje si i onako rekao da ti ne trebaju.

Izvini,ali ja u ovom trenutku razmisljam o tome da li si ti normalan!?Oces da menjas vrhunsko kuciste kojem nista ne fali(samo cena sad je oko 220evra) za Cooler Master Cosmos(210-190evra zavisno od modela i firme koje prodaje) koje takodje vrhunsko ali ne koliko i Stacker 830 samo zato sto ti je dosadilo?
Cosmos Black Label je isti onaj cosmos samo je skroz crno i dobijas napajanje i kuler koje si i onako rekao da ti ne trebaju.

Ma ne vredi tu mnogo razmisljati - on ti je od te sorte :D;) i tacka :p A btw, da ne bude bas totalni off :D meni se licno ovaj NZXT Tempest svidza :)

:D iskreno,uzeo bi Cosmos S zato sto je tamnije/crno,da ima neko da mi prefarba ovo moje u crno,ne bi uzimao drugo tj Cosmos S.navukli su me na black pojedinci sa foruma :smoke: a i sve ostalo mi je crno samo kuciste sivo,ne ide,zar ne ? :d

kolko god suludo zvucalo,tako je :p zelim crno !

pa naravno, stacker je klasa iznad (novi model je atcs 840 koji je dosta skuplji od cosmosa)

ko te je navukao na black :p

vidi sta je stacker :)

Poslednja izmena:
pa naravno, stacker je klasa iznad (novi model je atcs 840 koji je dosta skuplji od cosmosa)

ko te je navukao na black :p

vidi sta je stacker :)

ti si jedan od krivaca :p

inace da mi neko napravi nesto nalik ovome,tj prefarba... :bottle:

5udzd4.jpg

Estetski Cosmos je OK promena, finansijski nikako :)

Ako bi i neku kvalitetnu/funkionalnu promenu... ufff, teška tema.... možda Lian Li P50 ili P60, sve ostalo bi bilo teško naći kod nas.

daleko od toga da me svrbe,nego planiram vec neko vreme crno kuciste pa sam mislio da "predjem" na neko "crnje" :),a jedino sto sam video da su likovi uradili vrhunski je od ilidana i jbl-a (izvinjavam se ako sam izostavio nekoga) a da sam uzmem da farbam...unistio bi ga.

pa uradi powder coating, to ne moze da se zezne (mislim moze, ako je losa farbara, ali ako rade pro tesko)

da li znas nekoga ko to radi u bg-u ? daj bilo kakav info pls :) npr onaj Happy Color,kad bi sam farbao(nikad nisam radio nista slicno) jel bi mogao ikako da izvucem da bude ravnomerno,da se ne vide "prelazi" ili ne ? tj da batalim sprejeve i da jurim powder ili nesto trece ako ne nema coatinga u bg-u ?

Poslednja izmena:
to bre! hvala ti puno <3 !!! : )))
samo jedno pitanje,ovo HAF,mesta za 5.25,jel metal takav ili "shum" na slici? i da li je ono sve glossy crna ?
sta je peskarenje a sta plastifikacija ? o_O
sta je ovo na slikama ?:)

Poslednja izmena:
pitaj OCz_a :) njegovo je kuciste
peskarenje je smirglanje metala pomocu peska (kompresor baca pesak velikom brzinom na metal i tako se skida farba, mnogo brze nego da smirglas sa papirom)
plastifikacija je nas prevod za powder coating. to je farbanje pomocu praha koji se strujom nanosi na metal (koji mora biti cist, bez ikakvih premaza) i onda se pece u komori (znaci samo metal bez plasticnih delova kucista) kada se prah otopi i ravnomerno nanse na metal (nesto kao sto radi laserski stampac).

na slikama je Lian Li TYR PC-X500

Poslednja izmena:
Cosmos 1000 ti je jedno od najtiših kućišta na tržištu, a usput je i prilično dobro provetreno. Lično mislim da nema tišeg od njega. Imam ga već skoro 2 godine i mogu ti reći da vredi svaku paru, pogotovu ako se pogleda pažnja obraćena na detalje.

I naravno u njega možeš da staviš i slona i žirafu zajedno bez ikakvih problema. :cigar:

E ovako, pošto sam jedno kratko vreme imao običan Cosmos:

1. Tiho bi trebalo da bude, ali nije, daleko je svetlosnu godinu od tihog. Da, ima izolovane stranice, ali džaba kad ima krš ventilatore koji se vrte na 1200rpm, što definitivno nije tiho, pogotovo kad ima dva gore i jedan nazad. Uklanjanjem dva gornja ventilatora i izolovanjem i gornje stranice, plus ubacivanjem Noctue na 800rpm na exaust se dobija relativno tiho kućište, ali onda protoka nemaš. Intake skoro da ne postoji, onaj donji ne uvlači ništa.

2. Hard diskovi se em ne hlade, em se toliko čuju i prenose takve vibracije, da bi jedan kinez od 15€ bio ponosan na svoj kvalitet. Da, ima "gumice" na koje se diskovi kače, ali one ne rade ono što treba. Čak mislim i da na neki način odmažu, stvarno ne znam kako su tako šampionski loše to napravili.

3. Moje komponente su u tom kućištu zabeležile rekordne temperature koje nikada neće više biti zabeležene. Pre toga je sve bilo spakovano u SilverStone kućište, koje je otprilike duplo manje od Cosmosa i hladilo se takođe sa dva ventilatora, i takođe je bilo izolovano, a temperature su bile oko 50% niže, ali bukvalno. Karikiram, hardovi u SS su bili ~32C, u Cosmosu neverovatnih 46, 47, pa i 50C, čak sam jedan na kome su mi HD filmovi i isključivao, jer mi je bilo previše vibrirajuće i vruće sa dva uključena diska... Procesor, grafička i matična takođe, značajan skok u temperaturama.

4. Cable management skoro i da ne postoji, napravljene su rupe da kao mogu iza matične da se provuku kablovi, ali to nije moguće jer postoji ona gornja šina od koje onda ne može da se zatvori desna stranica, pa ni sa obe noge, čak sam u suzama onako i to probao...

5. Ima još toga puno, ali mislim da je dovoljno za sada.

P.S. P182 ne treba upoređivati sa Cosmosom, potpuno druga klasa kućišta u svakom pogledu :)

Nazad
Vrh Dno