Šta je novo?

Kućna multimedija Novi zvučnici

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

BigToni

Cenjen
Učlanjen(a)
28.07.2012
Poena
170
Koje zvučnike za računar uzeti za oko 150e?
Trenutno koristim Logitech X-530 koji su ok, ali im je raspon prilično loš.
Ono što sam uspeo da vidim na forumu je da je Edifier(R1700bt) na dobrom glasu, da li postoji još neka opcija ili je to neki best buy?

Pa reko je covek da bi izdvojio do 1000€ za kutije+amp. Ja sam mu ubacio jos i dac i jos ce mu ostati kusur 😉
6500 je dobar ali nema daljinski 😵
Dobre su i Karat 300, ali bolje su ove Heco. Pogotovo za elektronsku muziku. Za canton bi mu trebali jos i stalci.

Ja sam kriv.Kapone, malo sam procitao i cini mi se kao dobar predlog, reci mi šta mislis jos o recimo, Dali ikon 5, Dynaudio Audience 62, Jbl E80, njih sam video za oko 400€.

I Dali i Dynaudio su kvalitetni zvucnici, a taj JBL je konfekcija. Problem kod tebe je manjak prostora za njih, jer su zahtevne kutije za pozicioniranje, iako im je BR napred. Vrv je i taj heco sto sam ti predlozio overkill za prostor od 15 m², ali su kompresione i kud i kamo zahtevnije za pozicioniranje.
Dalje, te kutije zahtevaju ozbiljnije pojacalo, jer su manje efikasne, a time vec probijas budzet. Jos ti trebaju i kablovi da sve povezes. Ako nemas dac ili vec neki kvalitetan izvor, besmisleno je da dajes 1000€ za kutije i amp.

• Like
Reagovanja: rix
Šta je na kraju bilo ? Toni, da li si sklopio meku mašinu ?

@vladat1 Naleteo sam na oglasu na neka dva pojačalca kao što je aiyima a07, ali se nagomilalo obaveza pa nisam stigao da odem da poslušam.. Trebalo bi sledeće nedelje da odem da to čujem pa ako bude kako treba kupujem. Za zvučnike još uvek ništa, poslušao sam sve i svašta ali mi ništa nije bilo ubedljivo pa zato i nisam pazario. Javljam kad budem kupio.

Ore tačno tri godine uzeo SMSL SA 36A Plus za 55 EUR (imao sam napajanje od nekog laptopa, pa sam stavio kvalitetnije) i JAMO 307a polovne u fantastičnom stannu za 70 EUR. Pojačalo nije nikada gašeno, povezano na TV u dnevnoj i radi bukvalno ceo dan. Najbolje investicija ikada, tom malecnom pojačalu apsolutno ništa ne fali.

Vidim da niko nije pomenuo Kanto (yu 2, 4 i 6). Imaju odličan izbor konekcija. Mislim da je oko 30ak soma najjeftiniji model.

Uzeo sam sestri presonus 3.5 i ona je prezadovoljna. Meni nekako klinički zvuk. Ne kažem da je loš za TV ali mi za muziku koja nije novije produkcije 'nako...

Da javim da sam pazario zvučnike i pojačalo. Sony SS-B1 i Pioneer A-209R. Sve zajedno 105e kod prodavca sa KP-a.
Kutije front ported, Seas drajveri unutra. Sviraju vrlo lepo, i visoki i niski, utegnuto i definisano, nema muljanja. Zaista mnogo bolje nego logitech.
Za pojačalo ne znam šta bih rekao, nema mnogo snage, ali tera ove kutije sasvim pristojno. Nisam imao strpljenja da pecam ona mala pojačala pa sam kupio ovo uz zvučnike.

Nazad
Vrh Dno