Šta je novo?

Novi xwave dvd playeri

AlexPA

Čuven
Učlanjen(a)
21.03.2003
Poena
619
Dali je neko testirao nove xwave 9300 i 9400 uredjaje?

ovaj 9300 moze da podesava velicini, boju i poziciju titla.

Plejeri su hardverski isti samo se razlikuju u dizajnu. Inace veoma su dobri uredjaji i sa detaljnim podesavanjima prevoda kod divx-a.

Pozdrav,
Gile

Koji je chipset? Dali naziv titla mora da je isti kao film i dali mora da se nalazi u istom direktorijumu?

Ti plejeri se jos nisu pojavili na nasem trzistu. Ocekuje se da ce biti u prodaji tek krajem decembra. Sa obzirom da imam Xwave 9200, i mene interesuje koja poboljsanja imaju ova dva modela ;)

Izgleda da su opet bazirani na mtk cipovima, jedino sto su dodate mogucnosti koje imaju modifikovani firmware-i.

da li to znaci da ce i na 9200 moci da se flashuje neki od tih firmware-a ?

Videcemo :)

ja cu najverovatnije sebe da obradujem za Novu Godinu sa jednim od tih xwave uredjaja, s obzirom da su cene pristojne = do 5000 rsd. Medjutim nije mi jasno zasto je 9300 koji dinar skuplji od 9400?

U opisu tih plejera u januarskom SK-a pise da su plejeri indenticni po mogucnostima razlika je u spoljasnjem izgledu.Za 9400 kazu da ima bolja vratanca za disk...

Plejeri su stigli ima ih u radnji u Dj.Djakovica 1 na Dorcolu i cena je koliko sam video za 9300 4390,00 a za 9400 4520,00.Imaju i neku akciju plejer i zvucnici sa FM-om za 7999,00 dinara.
E sad valjda ovo nece biti shvaceno kao reklama, napolju je minus pa da pomognem ljudima da se ne smrzavjau `bad badava.

Pozdrav!

evo upravo sam isprobao 9300, mogu reci da je isti kao 9200 izuzev sto ima opciju za podesavanje titla (koja je naravno odlicna). moze se podesiti velicina titla (3 predefinisane opcije), boja titla, pozadina... stvarno je odlicno.

E sada, ostaje pitanje da li ce biti moguce flashnuti 9200 sa firmware-om od 9300.

Kakva je situacija sa daljinskim upravljacem?
U SK kazu da je daljinski prilicno los:trust:
Tek sada vidim da je kod 9300 slot prorez za disk a kod 9400 su vrata.

Poslednja izmena:
mozda si zamenio, ali 9300 ima vrata.daljinski je slican onome sa 9200 ali nisam ga nesto preterano koristio pa da ti kazem detaljne utiske.

Daljinski najvise podseca na daljinski od 9100 modela samo u jeftinijoj varijanti!

Nije mi bitno kako izgleda vec da li treba da nisanim sa njim da bi odradio neku komandu?:d
I da li uzeti model sa vratancima ili sa slotom?Posto imam malu decu ovaj sa sltom mi deluje izdrzljivije!

Deca su mastovita pa mogu svasta da gurnu u taj prorez. Ipak ja vise volim vrata.

Dok sam imao video, svasta sam vadio iz dela za kasetu :eyebrows:

Ipak je otvor za VHS kasetu veći nego otvor za disk tako da im je izbor poprilično sužen:D
Danas idem za BG pa ću najverovatnije da kupim jedan od ta dva modela.

firmveri za 9300 i 9400 ne odgovaraju za 9200. Sto se tice samih plejera mislim da su sasvim ok uredjaji. Imaju po meni sve sto treba za udobno gledanje DIVX filmova. Izmedju ostalog i ja trenutno koristim 9300 kao primarni plejer za gledanje filmova.

Pozdrav,
Gile

Od juce sam vlasnik Xwave 9400. Pa cu vam ukratko opisati moja kratka iskustva. Prvo sto mi jako bode oci kod ovog pleyera jesu vrlo krhka vrata svaki put imam utisak pri ubacivanju diskova da ce se polomiti. Imam hrpu DVD-a i CD-a sa dvix filmovima isprobavao sam ali do sada nisam pronasao neki da nije ucitan ili da nemam titla. Tu sam zadovoljan. Ucitavanje i prepoznavanje DVD-a i CD-a radi malo sporije ali radi.Imam jednu veliku zamerku koja se odnosi na daljinski upravljac a to je da reagovanje pleyera na njegove komande je vrlo sporo i daljinski se mora direktno uperiti ka senzoru da bi funkcionisao. Domet mu je oko 2m, cini mise da je to malo. Menjao sam i bateije ali predhodno nisam poboljsao.
Sa pleyerom sam kupio i zvucnike Xwavw Uno - 5.1. Solidan zvuk, zadovoljan sam. Cini mi se da je losiji od mojih Creative 2.1 koje imam povezane na komp.
Kada uzmem cifru od oko 8000 din za komplet ja sam zadovoljan, jer sam sa ovim zaokruzio taj muzicki studio za zenu i sina i nece mi biti na mom kompu.
Voleo bi da cujem i druga iskustva.
Negde sam procitao da gileii koristis 9300 kao tvoj osnovni DVD jel tacno? Iskustva? Hvala ti za tvoj trud za predhodne verzije firmvarea pa se nadam da ce slicno biti i u buduce!

E bas me nervira daljinski, to je mana izgleda svih jeftinijih playera, imao sam skyvision i xoro i na oba moras da usmeris tacno daljinski na 1m od uredjaja :-(

Pa promeni IR diodu, stavi od nekog rashodovanog daljinca ili kupi novu u Radio Klubu i dobices bolji daljinac. Ja sam to uradio i sada mi radi i do 7m daljine ;)

Pogledaj ovde, uopste nije tesko da se preradi.

http://foxzr.tripod.com/xwave9200remote/

E bas ti hvala, spasao si mi zivot :)

Hvala na savetu ali cu ja ipak za sada da se mucim sa ovim daljincem pa kad mi bas dozlogrdi razvalicu ga i srediti po tvojim uputstvima! Pozdrav!

Utisci nakon koriscenja Xwave 9300.
Opredelio sam se za 9300 jer mi se cini da ima bolje tastere i bolju fioku. Na kucistu modela 9400 postoji taster stop koga nema na 9300. Plejer je opremljen svim potrebnim izlazima. U setup-u ima obilje podesavanja. Fioka se malo sporije otvara i zatvara. U radu je necujan. Tek kad se sasvim priblizite plejeru cuje se rotiranje diska. Slika je ostra. Plejer mi stoji na polici iznad TV-a i nisam imao nekih vecih problema sa koriscenjem daljinskog upravljaca na koji se neki zale. Rekao bih da malo sporije ucitava diskove. Prepoznao je sve diskove koje sam probao. Nakon ucitavanja DivX diskova i diskova sa jpeg i mp3 fajlovima na ekranu se prikazuje spisak foldera i fajlova kao u Wondows Explorer-u. Ispred naziva fajlova prikazuje ikone za tipove fajlova koje podrzava. Titlovi kod DivX-a moraju biti u istom folderu ali ne moraju imati isti naziv. Kod titlova moze da se podesava pozicija (na vrhu ili na dnu ekrana), poravnanje uz levu ili desnu ivicu ili da budu centrirani. Ima tri velicine fonta za titl. Posebno za font, okvir fonta i pozadine moze da se izabere jedna od 15 boja. Ukoliko koristite veliki ekran moze da se iskljuci reformatiranje titla i onda ce se prikazivati u jednom redu. Rekao bih da je pitanje titla kod DivX-a konacno reseno.
Ubrzanje za DVD i DivX je 32x. Kod ubrzanja DVD-ija ne prikazuje se titl. Kod DivX-a titl se prikazuje do ubrzanja 4x. Slika moze da se zumira do 4x i da se umanji do 1/4. Usporenje videa ide do 1/16.
Kod reprodukcije jpeg fajlova, prva slika se malo sporije ucitava ali kasnije sve tece glatko. Pritiskom na taster program menja se nacin tranzicije izmedju fotografija. Fotografije mogu da se zumiraju 4x. U thumbnail modu prikazuje 12 fotografija na jednom ekranu.
Pri reprodukciji mp3 fajlova nije moguce napraviti play listu. Nemam 5.1 zvucnike tako da ne mogu nista da napisem o kvalitetu zvuka.

Nazad
Vrh Dno