Šta je novo?

novi WD bad???

• Začetnik teme dawson
  • Datum pokretanja
D

dawson

Guest
znaci ovako kupio sam WD 160gb i formatirao ga prvi put u partition magic na NTFS pod prvo ne znam da li je to greska da se prvi put novi hdd tako formatira???Formatirao sam ga tako i kasnije uzeo da instaliram winxp na njega iz biosa i u winxp instalaciji sam stavio nadalje da ide quick ntfs format.i nece da instalira windows na njega....odneo sam hdd kod druga da vidim iz windowsa sta se desava!U partition magicu pise BAD i nece nikako da ga formatira ni u fat32 ni u ntfs...a kada stisnem desni klik i odem na format iz windowsa formatira ga redovno u ntfs...i u windowsu redowno prepoznaje hdd ali nikako ne mogu da ga formatiram u partition magicu...u cemu je problem??i ne znam kako nadalje da instaliram windows na taj hdd....

Kao prvo, preporučio bih ti da ne koristiš Partition Magic. Windows-ov Disk Management to može da ti odradi, a ako ne (u šta sumnjam), koristi Acronis Disc Director. To ti govorim jer je meni Partition Magic upropastio jedan HDD.

Da li ti možeš da instaliraš Win na particiju formatiranu iz Wina? Zašto moraš da radiš format iz PMa, kad si ga već odradio iz Win-a?

Šta je, konkretan problem ne znam, ali probaj ovo što sam ti rekao.

Poz :wave:

Upotrebi Hiren´s Boot CD - imas sve potrebne alate....

Pobrisi sve particije,pa ih ponovo kreiraj i formatiraj.
Na pocetku instalacije XP-a odradi brzi format C particije ( NTFS ).

Kao prvo, preporučio bih ti da ne koristiš Partition Magic. Windows-ov Disk Management to može da ti odradi, a ako ne (u šta sumnjam), koristi Acronis Disc Director. To ti govorim jer je meni Partition Magic upropastio jedan HDD.

Da li ti možeš da instaliraš Win na particiju formatiranu iz Wina? Zašto moraš da radiš format iz PMa, kad si ga već odradio iz Win-a?

Šta je, konkretan problem ne znam, ali probaj ovo što sam ti rekao.

Poz :wave:

Ovako znaci sada u kompu imam dva HDD-a jedan stari i ovaj novi WD...ali onaj stari hard disk sam izvukao iz neke stare fijoke vec je bio odpisan ali sam morao na njega staviti win zato sto na ovaj novi jednostavno nisam mogao....Sacu da bacim cd od partition magica :) ... Znaci ja sam prvo formatirao hdd u partitionu ovaj novi i posle toga usao u winovu instalaciju i isao quick ntfs format i nece da instalira windows na taj hdd formatira ga ali nece win da instalira...i u partition magicu kad udjem da vidim sta je sa novim hddom ispise BAD i onako zuto je i ne mogu nikako da ga formatiram....sacu prpbati pomocu ovih programa sto ste mi napisali pa se javljammm.
Znaci jedini problem sad sa novim wdom je sto ne mogu nikakav operativni sistem na njega mogu da koristim hdd samo kao puki prostor....windows ga prepoznaje i mgu fileove da snimama na njega ali ne svidja mi se posto nema odredjeni file system taj hdd ili ne znam ni ja sta mu je....

Pokreni ti instalaciju XP-a pa tu pobrisi i opet napravi particije. PM ne ostavlja slobodan prostor od 8MB kada pravi particije kao što to win radi pa može to da bude problem što XP neće da se instalira.

I meni ovaj WD od 320 stalno prepoznaje kao BAD, PM takodje ne uspeva da ga formatira, ali HDD radi normalno tako da sam batalio taj Partition Magic.Na njemu mi je instalirana vista, btw.

uspeo sam sa hirensom ... na njemu je bio neki WD lifeguard sa kojim sam uspeo da formatiram i sada se cini okay :) HVALA NA POMOCI...

Vrh Dno