Šta je novo?

Novi virus koji nemilosrdno hara netom - pomoć !!!!

cacogenius

Cenjen
Učlanjen(a)
13.11.2012
Poena
159
Dobro veče, očajno vas molim za pomoć. Pre nekoliko dana neki zli čovek izbacio je na net virus pod imenom adultcameras.info. Manifestuje se tako što vam se u toku surfovanja netom otvara pop-up prozor koji preusmerava na gore navedeni sajt. Gotovo ga je nemoguće se rešiti. Danas od 9 ujuto pokušavam da ga obrišem - bezuspešno. Pogledao sam sve moguće tutoriale pretražio sve moguće forume o ovom virusu, medjutim, radi se o lažnim uputstvima, koje u vecini slucaja reklamiraju neki antivirus program. Da li neko od vas imao iskustva sa ovim okrutnim virusom??? Znači ja sam reinstalirao Windows, obrsao ve podatke sa hdd, obrisao particije, resetovao ruter, resetovao modem, postavio šifru na ruter - sve uzalud, virus iskače pa iskače. Gde je sakriven majko moja mila? Apelujem na vas ljudi molim vas pomagajte!!!!

Ako si formatirao disk nebi trebalo da ti je ostalo ista. Jedino ako ga nemas na flesu pa si ga ubo i opet si zarazio komp.

1. Da mozda ne koristis Chrome, pa ti je backup-ovao podesavanja sa virusom na internet, pa ih automatski vraca podesavanja posle reinstalacije windows-a?

2. Jesi li uninstalirao virus iz programa, pregledao da li je maknut iz internet pretrazivaca, pogledao DNS podesavanja, ocistio standardnim alatkama (Malwarebytes Anti-Malware, HitmanPro, Ad Aware, AdwCleaner, ...) i odradio full anti virus scan?

Mislim da takve viruse mozes da maknes i bez reinstalacije sistema, samo da detaljno pretreses sistem.

P.S.

Koji trol od hakera, adultcameras.info hahaha, svaka mu cast :D :d

Edit:

Evo ti jedan koristan thread.

Poslednja izmena:
I ja mislim na to sa Chrome. Ako se logujes na tvoj nalog u Chrome (on povuce podesavanja od pre) mozda ti je u podesavanja prebaceno da ti non stop otvara tu stranu u pretrazivacu kao Home stranu :)

Ne, koristim Mozilla Firefox, nikako Chrome. Evo pošto mi ništa od spomenutog nije pomoglo, i posle full scanova po svim antivirus programima od kojih većina konstatuje da je na kompu sve u fullu ili obrise neke beznacajne gluposti, uspeo sam da nekako sam posle 12 časova probavanja (neko jednom reče: Trying Is The First Step Toward Failure, i zamalo da tako ispadne :D )i po sistemu * PAROLA SNADJI SE * rešim problem, ili bolje receno da ga blokiram, stoga evo mog saveta za sve čije računare napadne ova krvopija od virusa:

1. Najpre resetujte Firefox na fabrička podešavanja, neškodi da resetujete i ruter i postavite šifru na njega

2. Ako vam i dalje iskoči pop-up virus, a iskočiće, čak i ako reinstalirate Windows (bar važi za slučaj kod mene) idite na njegov page info i blokirajte sve moguće opcije u svim podešavanjima - nedajte mu da prismrdi Firefoxu :D

3. U Firefoxu instalirajte sledeće dodatke: Adblock Plus, Block site, Adblock plus pop-up adon, Pop-up controler, Strict Pop-up blocker (Funtastic five :D )

4. Ako želite da budete 10000 posto sigurni da vam ovaj virus vise nikada neudje u browser odradite blokadu sajta preko admin naloga iz command promta sledeći uputstva iz ovog videa: https://www.youtube.com/watch?v=b19s_BD7ewU

Posle ovih manevara, virus će biti automatski blokiran i od strane Firefoxa i od strane Windows systema.

Delim ova sa vama u najiskrenijoj želi da izbegnete mukotrpno sedenje za racunarom, pregledanje fake tutorijala za brisanje virusa, instaliranja bezbroj antivirus programa i nekoliko sati čekanja pri skeniranju, glavobolje i stres. Još jednom se dokazala istinitost pravila: Use i u svoje kljuse XD

IPAK, HVALA SVIMA KOJI SU ODGOVORILI U OVOM POSTU!

Sve što ti treba jeste Malwarebytes Antimalware u free varijanti, naravno. Uklanja u potpunosti adultcameras.info i njegov uzrok na konkretnom računaru.

Ludilo neprestaje! :lupko: Taman kad sam pomislio da sam se rešio beštije, ponovo počeo da iskače prozorčić adultcameras.info u firefoxu kao da nisam instalirao one pop-up blockere. Ovoga puta sam totalno restartovao eunet adsl modem i stavio šifru na njega, pa ako ovo nepomogne, idem da živim u planine bez struje i tehnike :D U koja vremena mi živimo majko moja dobra :mad: Ili da probam ovaj Malwarebytes...

Ludilo neprestaje! :lupko: Taman kad sam pomislio da sam se rešio beštije, ponovo počeo da iskače prozorčić adultcameras.info u firefoxu kao da nisam instalirao one pop-up blockere. Ovoga puta sam totalno restartovao eunet adsl modem i stavio šifru na njega, pa ako ovo nepomogne, idem da živim u planine bez struje i tehnike :D U koja vremena mi živimo majko moja dobra :mad: Ili da probam ovaj Malwarebytes...

Jesi li prekontrolisao DNS podesavanja?

Haha, ti sa antivirusom pa se zarazis a ja koji vec godinama unazad ne koristim nista nemam virusa ili bar ne takvih da mi iskacu po monitoru.

Da mi je samo znati gde si i sta si ti radio kada si uspeo tako nesto da zapatis.

Jesam sve obrisao sa hdd, reinstalirao Windows tačnije i zasad nemam probelma...ali da se nehvalim previše rano...

Evo da te poslušam skinuo sam ga, upravo se instalira, nadam se da je free...

Jeste free je, imas u njemu vise nivoa zastite , samo obrisi prethodno ako imas instaliran neki drugi av.

Nemam ništa zasad, nov je Windows...on bi trebalo kolko sam shvatio da kontroliše i sajtove i internet konekciju??? Pošto nevidim nigde internet opciju...

Evo ti sa jednog sajta sam prekoprao na brzinu.

360 Total Security dolazi za 5 slojeva zaštite, od kojih se 4 odnose na antivirus zaštitu a jedan na testiranje i krpljenje sistemskih problema na računaru prouzrokovanih delovanjem malvera ili korisnika.

Od 4 nivoa antivirus zaštite, dva su aktivirana odmah posle instalacije a to su dva 360 cloud based skenera, jedan standardni cloud skener i jedan koji prati sumnjivo ponašanje na računaru…dok Bitdefender i Avira nisu aktivirani po defaultu već ih morate sami aktivirati ručno.

Aktivacijom ova dva alata 360 Total Security će koristiti definicije virusa preuzete od Avire i Bitdefendera ali ne i same te antiviruse i na osnovu njih juriti zaraze po računaru. Aktivirate ih tako što kliknete na VirusScan pa aktivirate prekidač nad ikonicama Averi i Bitdefendera.

Nikakav antivirus/internet security nece pomoci protiv neukog koriscenja racunara i nesmotrenog kliktanja po internetu.

OP, tebi treba promena u ponasanju na internetu. Znaci, clean install (mada moze i bez toga), i batali te online filmove sa prevodom ili koji god sumnjivi sadrzaj konzumiras uz prihvatanje raznoraznih instalacija...

Proveri dns na routeru. Moguće je da te preusmerava na lazni proxy koji u svaki html ubaci popup.

Imam problem sa ads.ads-ki.com pa ako neko moze da pomone bio bih veoma zahvalan

Dobro veče, očajno vas molim za pomoć. Pre nekoliko dana neki zli čovek izbacio je na net virus pod imenom adultcameras.info. Manifestuje se tako što vam se u toku surfovanja netom otvara pop-up prozor koji preusmerava na gore navedeni sajt. Gotovo ga je nemoguće se rešiti. Danas od 9 ujuto pokušavam da ga obrišem - bezuspešno. Pogledao sam sve moguće tutoriale pretražio sve moguće forume o ovom virusu, medjutim, radi se o lažnim uputstvima, koje u vecini slucaja reklamiraju neki antivirus program. Da li neko od vas imao iskustva sa ovim okrutnim virusom??? Znači ja sam reinstalirao Windows, obrsao ve podatke sa hdd, obrisao particije, resetovao ruter, resetovao modem, postavio šifru na ruter - sve uzalud, virus iskače pa iskače. Gde je sakriven majko moja mila? Apelujem na vas ljudi molim vas pomagajte!!!!

Da li si gasio racunar na neko vreme iz struje? Meni je svojevremeno gadni virus Virut davao takve muke, kao to tebi sad. Virut je prvi virus koji koristi polimorfozu, sto znaci da menja svoj kod svaki put kada zarazi svaki fajl. Strucnjaci su pisca tog virusa oznacila kao "genija" a ja u onom trenutku sam samo hteo da ga zadavim :)
Elem, problem je bio sto racunare u servisu nisam gasio iz struje. Znaci hard disk formatiran, Windows CD koji nije i ne moze biti zarazen jer se koristio dugo, prva stvar koju radim kada se podigne sistem je drajver za LAN i na net po svezu instalaciju antivirusa. I nista, nema virusa. Instaliram sve lepo, skidam nove instalacije sa sajtova proverenih i sve u redu. Taman da zavrsim iskace Antivirus i kaze da je Notepad.exe zarazen Virut-om.... Da sam imao duzu kosu, ostao bih bez nje.
Ne secam se imena alata koji je umeo da ga resi ali racunar se vracao iz memorije (i ako ja ne znam kako) jer je racunar bio pod strujom, samim tim i maticna ploca. Ja ne znam da li je to moguce, ali izgleda da jeste.

Nazad
Vrh Dno