Šta je novo?

Novi Telenor tarifni dodaci

NCC-74656

Čuven
Učlanjen(a)
20.08.2002
Poena
680
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Od jutros preko opcije 2 menija "Moj meni *111#" u ponudi su novi Tarifni dodaci.

Od dodataka dostupno je:

1. Dodaj poruke
2. Omiljeni broj
3. Dodaj minute
4. Noćni razgovori
5. Međunarodni pozivi

Opcija 1 nudi neograničen broj poruka ka mobilnim mrežama u domaćem saobraćaju po ceni od 190 dinara mesečno sa PDV-om. Korišćenjem ovog dodatka ne trošite besplatne minute uključene u pretplatu.

Opcija 2 nudi neograničene pozive ka jednom izabranom omiljenom broju po ceni od 290 dinara mesečno sa PDV-om. Korišćenjem ovog dodatka ne trošite besplatne minute uključene u pretplatu.

Opcija 3 nudi neograničene pozive u Telenor mreži po ceni od 290 dinara mesečno sa PDV-om. Minuti se mogu koristiti tek nakon potrošenih minuta uključenih u mesečnu pretplatu.

Opcija 4 nudi neograničene noćne razgovore (od 22 do 08) u Telenor mreži po ceni od 190 dinara mesečno sa PDV-om. Korišćenjem ovog dodatka ne trošite besplatne minute uključene u pretplatu.

Opcija 5 nudi međunarodne pozive po ceni već od 3,4 dinara po minutu.

Ujedno, nova je i opcija 3 menija "Moj meni *111#", koja se zove Poklon vaučer.

Potpisivanjem ugovorne obaveze dobijate poklon vaučer u vrednosti od 5.000 dinara za kupovinu tarifnih dodataka.
Jedino nije definisano na koji vremenski period se potpisuje ugovorna obaveza.

Na sajtu Telenora još uvek nema informacije o izmenama Tarifnih dodataka, odnosno ovim novim Tarifnim dodacima.

Opcija 2 je sada znatno skuplja od omiljenog broja koji je do sada bio, a koliko se secam ta stara isto nije trosila besplatne minute (99% popusta za 99din).

Telenor Omiljeni broj je bio 0.5din po minutu + 99din mesecno za postpaid.
Za prepaid je bilo 1din/min + 99din

aha, sad sam video. Onda je ovo ipak bolja ponuda za 400+ minuta...

Jel ovo sve vazi i za postpaid pakete? Tj. da li mogu da aktiviram npr. opciju 1. Dodaj poruke na paketu Prenesi 200?

Ovo se odnosi na postapid. Za prepaid su losije ponude.

Da li za opciju 2 moze bilo koji omiljeni broj (recimo mts-ovm) ili mora samo telenorov?

I interesuje me da li ce ovo biti za stalno? Poshto ne bih da potpishem ugovor na 2god pa da mi uskrate ovo ;p

edit:
blah.. opcija dva je samo za telenor :/ a meni treba omiljeni broj za mts..

Poslednja izmena:
tako sam i ja razumeo i odmah aktivirao :), jos bi trebalo da odmah trosi te poruke, a one iz paketa preneses u sledeci mesec ako si na nekom prenesi paketu ;)

"Korišćenjem Telenor dodatka "Dodaj poruke" ne trošite pripadajuće besplatne poruke iz odabranog tarifnog paketa. Nakon potrošenih besplatnih poruka iz tarifnog paketa trošićete poruke iz Telenor dodataka "Dodaj Poruke"."

Ja ovde sad nista ne razumem, koje poruke se prve trose, ovih 1000 iz tarifnog dodatka ili one iz prenesi paketa?

Malo su iskomlikovali...Prvo se trose poruke iz tarifnog paketa pa onda dodate...

Samo da podsetim sve koji su na postpaidu da deaktiviraju dodatke ukoliko ne zele da ih koriste i u sledecem mesecu. :)

Opcija 3 nesto ne stima, jer zasto bi neko uzimao opciju 2 ako moze pored omiljenog broja da zove i bilo koga drugog iz Telenor mreze za iste pare?!?

Prva razlika je što se omiljeni broj koristi od dana aktivacije, a dodatni minuti u mreži tek kada potrošiš minute iz paketa (kolike su šanse da neko sa Prenesi Plus paketom koristi ovaj doadtak?).

Druga razlika bi mogla da bude to što je FUP za pozive u mreži jasno kaže da je limit na 1000 minuta mesečno (oduvek su me nervirali strani operateri sa "neograničenim" uslugama + FUP), a za omiljeni broj stoji "prekomerna potrošnja". Sasvim je moguće da će i tu da gase na 1000 minuta, ali verujem da će to da rade samo za one koji baš kidaju mrežu. Recimo, ako svakog dana imaš 35 minuta, ravnomerna potrošnja, sumnjam da će da ti ubiju dodatak poslednja dva dana. Ali ako u prvih 3 dana potrošiš 1000 minuta, sasvim je realno da ćeš odmah biti obavešten o aktivaciji FUP-a.

Rekao bih da su i cene spuštene. Poslednji put, 5.decembra, sam plaćao 50MB i cena je bila 290din. Sada je 250. Za veće pakete se ne sećam starih cena (zapravo sam i ovu našao na listingu kartice kojom sam platio :)).

Poslednja izmena:
Klik traje 30 dana, 150MB full speed, posle usporeno.
Dodatak traje 60 dana i uplaćivanjem novog dodatka, nepotrošeni saobraćaj se prenosi.

Oba imaju svoje prednosti ;)

Ne, samo prepaid.

Dodaci za postpaid su extremno dobri. Posebno omiljeni broj i dodaj SMS. Svaka cast.

I na prepaidu su ima dodaci odlicni (samo Telenor ih ima na prepaidu), bonusi i promocije su daleko najbolje.

Bravo za Telenor, stvarno...

Nemoj samo da hvalis vec predji sa MTSa na Telenor :d

Omiljeni broj je daleko bolji na MTS prepaid-u. LINK

Ja sam tu cepao sa suprugom (dok mi je bila samo devojka :D) po nekoliko sati svaki dan...nismo mogli da se vidjamo jel je ona završavala studije pa nismo bili u istom gradu...Da neko ne pomisli kako sam dileja koja priča telefonom umesto da se vidimo :D

MTS Omiljeni broj ima jednu novinu u odnosu na pre - placa se uspostava veze u zavisnosti od tarifnog paketa.
Za Kul je 6.96 a za Toki 4.6 dinara.
Na kraju kada se sabere ispadne lepa cifra :)

Nazad
Vrh Dno