Šta je novo?

Novi telekom paket -adsl, fiksni i mob

mige

Slavan
Učlanjen(a)
17.09.2005
Poena
390
Kombinacija tri različite, vezane usluge prvi put se pojavljuje na srpskom tržištu telekomunikacija.

"Telekom Srbija", naime, ovih dana započinje eksperimentalnu prodaju "paketa tri plus", kojim su obuhvaćeni internet, fiksna i mobilna telefonija, pišu "Večernje novosti".

Nova kampanja zapravo je usmerena na povećanje broja ADSL priključaka "Telekoma". Probni period je do 1. avgusta, a posle toga će biti analizirani učinci i odlučeno da li će nova usluga zaživeti i po kojim cenama.

"U eksperimentalnoj fazi nudimo korisnicima na digitalnim centralama da, sa mesečnom pretplatom od 2.400 dinara, dobiju ADSL internet priključak, protoka 512/128 kilobajta u sekundi", objašnjava Vojislav Stojiljković, šef korisničkih servisa "Telekoma" i dodaje da će u paketu sa ovim vidom pristupa globalnoj računarskoj mreži, pretplatnici dobiti i tri besplatna imejl naloga.

U pretplati za "Paket tri plus" biti uračunati i lokalni pozivi u fiksnoj telefoniji. Praktično, ko se prijavi za korišćenje nove usluge, moći će besplatno da telefonira u prvoj zoni nacionalnog saobraćaja, bez vremenskog ograničenja.

"Na ovo se nadovezuje i mobilna usluga. Korisnik će moći da odabere dva broja "Mobilne telefonije Srbije", koje najčešće poziva. Razgovori sa njima tarifiraće se po ceni od četiri dinara za minut, bez obzira da li su u dnevnoj, ili noćnoj tarifi", objašnjava Stojiljković.

Ponuda nove usluge i reklamni materijali stići će zajedno sa telefonskim računima za april, posle 10. maja, na kućne adrese 610.000 pretplatnika koji već nemaju ADSL priključak na Internet i čiji je mesečni utrošak na fiksne razgovore između 500 i 1.800 dinara.

To znachi da mi koji imamo ADSL prikljucak nemozemo da koristimo ovu novu uslugu !

Poslednja izmena:
I kad ljudi uzmu pakete a uzece jer Boze moje besplatan fixni u gradskom saobracaju,jeftin mobilni iako dva broja,nastace jedna mnogo dobra stvar(dobra po Telekom) monopol,ali ne bih da smaram sa tim,vec me samo zanima kako ce se to odraziti na ostale korisnike kod drugih provajdera jer su svi oni zavisni ot Telekoma????

a jel se pita neko kolike ce biti cene za ostale pozive. a i ovo je samo promo period , sta ce biti posle... i da li ces moci da se odjavis... mnogo je tu mraka jos!

Ima jos mnogo pitanja. Na koliko ce morati ugovor da se potpise, da li ce se promeniti cena paketa ako cena interneta padne, koja je to prva zona u fiksnoj telefoniji... Najprimamljiviji je svakako internet, ali, ne treba se zaletati. Btw, Francuzi imaju ovu uslugu za 25e, fiksna telefonija vazi za teritoriju citave Francuske i za medjunarodne pozive+40 tv kanala. O brzini neta necu da govorim...

Poslednja izmena:
Prva zona u fiksnoj telefoniji je valjda do 200km od tvoje centrale?!

Prva zona u fiksnoj telefoniji je valjda do 200km od tvoje centrale?!

A sad da se ne frljamo pretpostavkama. Zona I ti je sve sto je na teritoriji tvoje mrezne grupe (za one u Beogradu znaci da kada zovu nekoga na 011 to im je prva grupa, za one iz Nis :D 018, za one iz KG 035, za NS 021 itd.). Sve drugo u Srbiji je zona II.

Pozdrav.

Pa onda se ovo i ne isplati bas nesto posebno... 512/128 kosta oko 1700 din, a koliko mozes mesecno da potrosis na 011 brojeve??? 150 din ili manje? A svaki mt:s korisnik moze da definise 3 freinds&family broja sa kojima ce pricati za 4 ili manje dinara po minutuu zavisnosti od tarife/bel profila... Bezveze im je ovo... :d

Pa onda se ovo i ne isplati bas nesto posebno... 512/128 kosta oko 1700 din, a koliko mozes mesecno da potrosis na 011 brojeve??? 150 din ili manje? A svaki mt:s korisnik moze da definise 3 freinds&family broja sa kojima ce pricati za 4 ili manje dinara po minutuu zavisnosti od tarife/bel profila... Bezveze im je ovo... :d
Mnogo usko posmatras stvar. Svakome ko ima veci telefonski racun, a treba mu internet ovo se isplati. Ne znaju sve tetke, majke, babe za FF brojeve, ali znaju da telefoniraju i da prave prilicno velike racune.

Kakva navlakusa od strane lelekoma... Lepo je Zika81 napisao kako se to radi u normalnim zemljama. Da su ponudili besplatno telefonoranje na teritoriji cele Srbije (mislim na fiksne brojeve) pa da covek i prihvati. Mislim, lokalni razgovori i tako nisu skupi a i sto bi sa nekim ko mi je blizu razgovarao telefonom satima pa da mi se ovo isplati? Kao sto rekoh cista navlakusa i monopolisticko ponasanje. Dok svi sa nestrpljenjem ocekujemo povecanje brzina i kvalitetnije internet usluge oni nam nude ovakva sranja.

A sad da se ne frljamo pretpostavkama. Zona I ti je sve sto je na teritoriji tvoje mrezne grupe (za one u Beogradu znaci da kada zovu nekoga na 011 to im je prva grupa, za one iz Nis :D 018, za one iz KG 035, za NS 021 itd.). Sve drugo u Srbiji je zona II.

Mda, u pravu si, prevideo sam činjenicu da su to skoro menjali, sorry... :wave:

Nazad
Vrh Dno