Šta je novo?

Novi software za DVD player?

SuperStarr

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poena
1,105
Moja oprema  
CPU & Cooler
Xeon 5650 (6c/12t) @ 3,7Ghz
Matična ploča
MSI X58
RAM
48Gb HyperX DDR3 @ 1666Mhz
GPU
Gigabyte 1060 6Gb
Storage
256Gb 850Pro + couple of AliExpress SSD's
Zvuk
Creative
PSU
Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
Kućište
Alexander Weiss (glass front + glass side)
Monitor
AOC 32" IPS
Miš & tastatura
G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
Ostale periferije
MX Master 2 & K380
Mobilni telefon
Moto G9 Plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Radi se o kućnom DVD player-u, tačnije NEO DVD-RDX16. Nezvanično, to je naslednik NEO DVD-PDX77 modela. Player (RDX16) podržava DiVX / XViD ali ne i titl za ponenuti format, o ovome više reči kasnije.
Na nekoliko mesta na Internet-u naišao sam na informacije da su NEO DVD-PDX77 i (opšte popularni kod nas) SkyVision LG888-MP4 u stvari potpuno isti player-i (hardverski gledano)! Trenutno aktuelna verzija software-a za nosi oznaku "3" i donosi mogućnost šitanja "naših" slova između ostalog. Software se ubacuje tako što se nareže na CD i zatim pokrene "u player-u". To je, verujem, vecini odavde vec odavno poznato... :d
Takodje nezvanicne informacije na koje sam naisao ukazuju na sledece:
V1 Software-a je standardna i na njoj je bilo da omogući vec hardverski implementiranu DiVX / XViD podršku.
V2 je donela podršku titlova za DiVX / XViD format. (V2 je ozvaničena nešto pre pojave SkyVision DVD player-a kod nas)
Najnovija V3 donosi podršku za "naša" slova.
Moj problem je što niko nigde ne spominje NEO DVD-RDX16!
Jos 1 stvar zbog koje ne mogu da se smirim ( :d ) je da su RDX16 i SkyVision vizuelno ist!!! BTW, daljinci na oba NEO-a su isti.
Dilema mi je da li da skinem (ako ga skinem flešovaću ga) novi software i probam na mom player-u? Šta biva ako RDX16 nije hardverski isti kao PDX77 i SkyVision? Kako da vratim stari softver? Nikako?
Informacije na internetu o NEO-u i SkyVision-u su blago rečene "šture" i što je najzanimljivije najviše diskusija o ovim "firmama" se odvija na sajtovima (forumuma) koji su u našem okruženju...
Takođe nezvanično, player-i su proizvodnje neke kineske kompanije koja ima veoma rašireno tržište u Aziji a ovde prodaje player-e u OEM krugovima (ili kako se to već kaže :d ). Ime sam joj zaboravio (ovo zvuči kao stih iz neke Šabanove pesme :D ).
Jel ima neko bilo kakva iskustva / inforamcije koje bi mogle da mi pomognu ili sam usamljen na ovom forumu što se ovoga tiče?
:wave:

Poslednja izmena:
dobio sam iz francuske skoro dvd/divx player neo mp-630 ali ne mogu da nadjem nigde novi firmware posto on cita titlove ali su sitna slova. Da ne bih otvarao novu temu reko da pitam ovde da li neko zna nesto o ovom player-u.

Neki plejeri imaju konektore preko kojih možeš pomoću nabudženog serijskog kabla za mobilne telefone flešovati firmware u slučaju da prestane raditi poslije normalnog flešovanja. Obično su to plejeri bazirani na Mediatek čipsetima, mada sam pročitao da mogu i sa Zoran čipsetima. Mislim da plejeri bazirani na ESS čipsetima nemaju ovu opciju. Koliko sam čitao nije baš lako nabudžiti taj kabl, nekome uspije da oživi mrtav plejer, nekome ne. Imaš ovdje dosta toga http://board.softpedia.com/index.php?showforum=24 , pa tema Upgrading a dead looking player.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno