Šta je novo?

Novi Slax 6.1.0 i zadnji iz serije 6.x

laikexpert

Slavan
Učlanjen(a)
31.12.2008
Poena
319
Novi Slax 6.1.0 i zadnji iz serije 6.x

slax.png

changelog
6.1.0

- This should be the last Slax 6.x
- no more new features will be added to Slax 6.x, only bugfixes
- added fake XDM to 002-xorg, so it will start fluxbox if KDE is not present.
This is mainly useful if you use 'build slax' and you only include
Slax Core and Slax Xorg.
- upgraded to Slackware-current as of the last changes before KDE4 were added
- added new wallpaper
- fixed a lot of fluxbox-related bugs in order to make 'Slax Xorg' part independent,
- now you can (even in fluxbox) see accurate (preferred) screen resolution
and it plays a startup sound too

Download:
http://www.slax.org/get_slax.php

P.S.
Long live linux

eh da ,verovatno ništa neće da vam radi...
i neki lzm moguće da će da vam blokira sistem...

Da bas mi se to desilo sa Slax 6.1.0
sa
nvidia-driver-180.22-for-2.6.27.8.lzm

zaglavio i nece dalje.

Kada sam njega izvadio iz modules
boot-ovao se normalno
pa sam ugledao novi wallpaper itd.

Odmah potom sam vratio
u modules
i
vratio sam se na verziju 6.09
u kojoj mi rade svi moduli koje koristim

P.S.
Long live linux

Da bas mi se to desilo sa Slax 6.1.0
sa

zaglavio i nece dalje.

Kada sam njega izvadio iz modules
boot-ovao se normalno
pa sam ugledao novi wallpaper itd.

Odmah potom sam vratio
u modules
i
vratio sam se na verziju 6.09
u kojoj mi rade svi moduli koje koristim

P.S.
Long live linux

Ja takođe koristim 6.0.9 i manje više sam sve lepo podesio, osim jedne sitnice koja me baš začudila.
Imam instaliran Wine i on u principu radi dobro, ali dvoklik na bilo koji exe fajl neće nikako da startuje aplikaciju.
U sistemskim podešavanjima, ms fajlovi (x-executable i msdos executable) su asocirani sa wine-om.
Kad kliknem desnim tasterom miša na exe fajl, wine ih pokrene ako koristim posebnu stavku "Start with wine.." ili tako nešto, ali dvoklik ne radi nikako.
Kod drugih distribucija koje sam ranije koristio sve bi proradilo kada wine asociram sa exe fajlovima.
Zanimljivo je da jedino radi notepad, koji se instalira zajedno sa wine modulom i može se pokrenuti i iz start menija, kao i iz konzole, direktno bez kucanja wine naredbe ispred.
Pokušao sam da editujem baš taj notepad link u start meniju i da prilagodim parametre za neku drugu aplikaciju, ali ništa.
Ima li neko ideju šta je po sredi?

Nemoze bas svaki windows exe file da se pokrene. Problem predstavljaju razne run-time biblioteke koje nedostaju a neophodne su za pokretanje windows programa.

Iz Wine FAQ:
3.1. I have lots of applications already installed in Windows. How do I run them in Wine?

Short answer: You have to install them in Wine just like you did in Windows. Applications usually have a setup or installer program.

Long answer: Some applications can be copied from Windows to Wine and still work, but don't try this unless you like tinkering under the hood of your car while it's running.

Wine is not designed to interact with an existing Windows installation.

WARNING: Do not try to configure Wine to point to your actual Windows C:\ drive. This will break your Windows and require a reinstall. We have tried to make this hard to do so you probably cannot do it by accident. If you do manage this, Wine may or may not continue to operate, but your Windows install will be 100% dead due to critical parts of it being overwritten. The only way to fix Windows after this has happened is to reinstall it.

Nemoze bas svaki windows exe file da se pokrene. Problem predstavljaju razne run-time biblioteke koje nedostaju a neophodne su za pokretanje windows programa.

Iz Wine FAQ:

U mom slučaju wine neće ništa da pokrene duplim klikom na exe fajl, inače radi dobro ali se sve mora startovati desnim klikom na exe, pa onda opcijom Start with...
Hteo sam samo da izbegnem takvo pešačko startovanje, jer mi je na drugim distribucijama uvek radio dvoklik na exe, nakon što ga asociram sa wine, ali ovde to odbija iz meni nepoznatog razloga..
Ako je neko instalirao wine u slax-u, baš me zanima da li mu ovo radi..

Poslednja izmena:
Ipak nije bio zadnji iz serije 6.x
zadnji je (bar za sad) Slax 6.1.1

Tomas M:
Thanks to many suggestions,
I fixed several things in the kernel config regarding IWLWIFI, PCI_MSI,
and I also decided to compile several drivers as module
(instead of building them into kernel directly)...

These changes will be visible in Slax 6.1.1

Download
Slax 6.1.1
http://www.slax.org/get_slax.php

Poslednja izmena:
Vrh Dno