Šta je novo?

Novi Samsung monitori - Height Adjustable???

RingeRaja

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
18.03.2005
Poena
1,185
Morao sam ovo da podelim sa forum zajednicom, pošto mi uopšte nije jasna marketinška politika kompanije Samsung.
Naime, ovih dana gledam da svoj 205BW zamenim za neki Samsung 22" (ovaj ide svastici uz novi comp:D), ali sam gledajući došao do poražavajućeg zaključka da nijedan, ali baš nijedan, TFT LCD monitor nema mogućnost podešavanja po visini, tzv. height adjustable, već je jedini model kome je to podareno profi SyncMaster XL20, koji je btw LED monitor.
Model SyncMaster 225BW se povlači, tj. kako su mi rekli najverovatnije se neće nabavljati, pa me živo zanima koji im je qrac ovo trebalo.
Mislim da nisam jedini kome je podešavanje po visini krucijalno, a osuđen sam da menjam proizvođača samo zbog, po meni, neodgovornog ponašanja Samsung-a. Zar im je bilo toliko teško i skupo da naprave jedan, slovima, JEDAN model sa ovom funkcijom?
Isto tako i novi izgled?:mad:
Pipneš ram ekrana i vide se prsti iz aviona. Da li su mogli isto tako da ostave i jedan model sa ovim "oldstyle" dizajnom, nego su morali baš sve da redizajniraju u "napredniji".
I na kraju, da završim sa kritikama tako što ću uputiti i jednu distributeru: Ne mogu da verujem da nikada nisu mogli da obezbede uvoz black varijante 205BW, tj. 225BW, već samo silver/black.
Eto, morao sam ovo da izbacim iz sebe, mnogo sam se iznervirao kada sam danas ukapirao da neću više koristiti Samsung-a, sa kojim sam, evo, sada će 7. godina bio izuzetno zadovoljan.
Da li se ostali slažu sa mnom i šta vi ostali mislite o ovom mom, pomalo emotivnom napisu.
Poz

p.s. preporuka za neki drugi 22" wide monitor sa HA funkcijom.

Poslednja izmena:
Slažem se sa tobom, Samsung bi trebalo da bar u svakoj dijagonali ima bar po 1 model sa height adjustable.Isto i sa HDMI ulazom bar što se tiče svih novih modela od kraja 2007. god. u srednjoj i višoj klasi.Kad je već carina sa DVI nek bude tu i ovaj port.
A što se tiče diranja rama ekrana neznam zašto imaš potrebu da ga stalno pipkaš.Ja usisam prašinu oko njega jednom nedeljno, podesio sam visinu i ugao koji mi odgovara i više ne pipam.

A što se tiče diranja rama ekrana neznam zašto imaš potrebu da ga stalno pipkaš.Ja usisam prašinu oko njega jednom nedeljno, podesio sam visinu i ugao koji mi odgovara i više ne pipam.

Ma stalno moram da pomeram ekran zbog gledanja filmova (različit ugao i visina gledanja iz stolice i sa kreveta), pa mi ne bi odgovaralo da moram stalno posle ovog zahvata da ga briskam.

U potpunosti se slazem sa kritikom za izostavljanje podesavanja po visinu.
A sto se dizajna tice, onaj na 223BW i nije toliko los kad se izuzme brzo prljanje, ali me 2232BW totalno odbija.

Morao sam ovo da podelim sa forum zajednicom, pošto mi uopšte nije jasna marketinška politika kompanije Samsung.
Naime, ovih dana gledam da svoj 205BW zamenim za neki Samsung 22" (ovaj ide svastici uz novi comp:D), ali sam gledajući došao do poražavajućeg zaključka da nijedan, ali baš nijedan, TFT LCD monitor nema mogućnost podešavanja po visini, tzv. height adjustable, već je jedini model kome je to podareno profi SyncMaster XL20, koji je btw LED monitor.
Model SyncMaster 225BW se povlači, tj. kako su mi rekli najverovatnije se neće nabavljati, pa me živo zanima koji im je qrac ovo trebalo.
Mislim da nisam jedini kome je podešavanje po visini krucijalno, a osuđen sam da menjam proizvođača samo zbog, po meni, neodgovornog ponašanja Samsung-a. Zar im je bilo toliko teško i skupo da naprave jedan, slovima, JEDAN model sa ovom funkcijom?
Pipneš ram ekrana i vide se prsti iz aviona. Da li su mogli isto tako da ostave i jedan model sa ovim "oldstyle" dizajnom, nego su morali baš sve da redizajniraju u "napredniji".
I na kraju, da završim sa kritikama tako što ću uputiti i jednu distributeru: Ne mogu da verujem da nikada nisu mogli da obezbede uvoz black varijante 205BW, tj. 225BW, već samo silver/black.
Eto, morao sam ovo da izbacim iz sebe, mnogo sam se iznervirao kada sam danas ukapirao da neću više koristiti Samsung-a, sa kojim sam, evo, sada će 7. godina bio izuzetno zadovoljan.
Da li se ostali slažu sa mnom i šta vi ostali mislite o ovom mom, pomalo emotivnom napisu.
Poz

E neka si rekao i 100% se slazem.

Poslednja izmena:
Vrijeme ti je da se odviknesh od Samsunga:)

Veoma dobar monitor, a ima podešavanje po visini je ViewSonic VG serije 2230wm!

Poz

U pravu si. Modeli sa HA postoljem zapravo postoje, ali se ne uvoze kod nas. Naravno, ne radi se o onim fino dizajniranim B monitorima koji imaju ball hinge postolje i liče na LCDTV-ove, ali postoje i novi 206, 226 modeli sa HA postoljem, a ne samo sa tiltom. Kapiram da ovi koštaju manje i da se isto tako prodaju (verujem da HA inicijalno traži jako malo ljudi, a tek posle eventualno shvate da bi im to dobro došlo). Možda si mogao da pređeš na 245B...
:)

Presekao i kupio.
Meni ostaje moj 205BW, družićemo se još jedno vreme.
Svastici sam kupio Asus PW201, 20" LCD multimedijalni monitor, s obzirom da sam joj i sklopio pravu multimedijalnu konfu, a da će dolaskom Leadtek WinFast TV PRO II ovo postati i nezavisni TV aparat (to je i bio uslov).
Trenutno kucam sa njega, testirao sam ga i nema nijednog pixel-a, ni zaglavljenog, ni mrtvog (za sada, pu pu)
Sa monitorom sam, s obzirom na cenu (21000) jaaaako zadovoljan.
Možda i napišem customer review ako ostane kod mene za vikend.
U pitanju je ovaj monitor:
http://www.benchmark.co.yu/modules.php?file=article&name=BenchmarkNews&sid=11484

Poz

Apsolutno si u pravu ovo je neki nevjerovatno glup i kič trend i iste stvari radi i LG tako da kupac zapravo i nema pravo izbora !!!

Želim monitor crni mat sa HA postoljem zar je to tako puno...

Ja na kraju kupio LG M228WA koji je crne boje i ima TV Tuner, ali opet nije podesiv po visini.

Onda sam sam napravio postolje za oko 10 evra :D

Poslednja izmena:
stoske, lepo si to odradio. Ima čak mesta i za gadgets ispod postolja.

Hvala, takodje moze da se podigne jos 1-1.5 cm (nogice se podesavaju)

Ustvari kostalo bi manje od 10 evra, ali sam isekao 3 ploce, a na kraju mi je trebala samo jedna.

Ovo je bukvalno 5 minuta posla, a resava dosta problema.

Ringe, kad ti već treba HA, kupi neki nosač koji se kači na sto ili na zid. :)

Btw, stoske, gde si našao kod nas ove USB kockice ? :)

Poslednja izmena:
@ ringeraja
Slazem se sa tobom u potpunosti, podesavanje po visini nije neka mnogo extra stvar. Mene dodatno iritira sto je i garancija za 0 mrtvih pixela izgleda samo pusti san.

USB kockice sam kupio kod user-a Velka, prve dve se rotiraju, mnogo cool stvar.

Evo jos jedna fotka postolja, sada podignutog za 1cm.

Od cega si napravio postolje, tj. preciznije gde si nabavio ove "nogare" i kako si to sve spojio ?

E za BGD ne znam, sve sam kupio u Zrenjaninu, u Lesnini.

Tamo su mi isekli plocu, a nogare sam sam zasrafio.

To je bar prosto. :D
Iseku ti negde ivericu, ostalo sam mozes da odradis, cak da izlepis i kant traku. Uglavnom ti koji seku prodaju i neke "nogice", sve lepo usrafis i kraj price. Mada, na taj nacin mozes i citav sto da napravis. :d

Kantovanje sam sam odradio, jer u Lesnini im je bila neka guzva. Inace bi oni to odradili (sto bih i preporucio, jer je cimanje)

Simpaticna varijanta sa postoljem, imam 205BW i kada je drugar uzeo 226BW definitivno mi je zasmetalo sto fali HA. Tada mi je drustvo reklo da preterujem ali kasnije su shvatili da sam u pravu.

Hoću da uradim slično postolje kao Stoske.
Jel može neko da mi preporuči radnju (u BG-u) na pm :
poželjno Mirijevo, Karaburma, Zvezdara, Vračar.
( I hoću od običnog (punog) drveta - ne univer, iverica ...)

Prilozi

• stalak za monitor.jpg
    stalak za monitor.jpg
    65.8 KB · Pregleda: 69
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno