Šta je novo?

Novi RAM i pad perfomansi video kartice

zzmm

Čuven
Učlanjen(a)
06.01.2002
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 9600X 3.90GHz AM5 BOX 100-100001405WOF/ARCTIC COOLING Liquid Freezer III 280 black
Matična ploča
Asus Rog Strix RTX 3070 O8G-GAMING
RAM
G.SKILL 32GB Trident Z5 DDR5 6400MHz CL32 KIT F5-6400J3239G16GX2-TZ5K
GPU
Asus Rog Strix RTX 3070 O8G-GAMING
Storage
SSD M.2 500GB Samsung 970 EVO PLUS V-NAND NVMe 3500/3200MB/s, MZ-V7S500BW :: SAMSUNG 250GB 850 EVO SATA3 2,5" MZ-75E250B/EU :: 500 GB Hitachi
Zvuk
Sennheiser
PSU
MSI MPG A750GF 750W
Kućište
Thermaltake Commander C31
Monitor
AOC 27" IPS 27G2U/BK 144hz
Miš & tastatura
Zowie FK1b :: Reddragon Apas - Red switch
Ostale periferije
Sennheiser GAME ONE
Steam
https://steamcommunity.com/id/zzmm/
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
Danas sam zamenio 256 DDR kingstone (266) sa 512 DDR Kingston (333), i u 3D Marku imam za vise od 3000 poena manje (8050 pre, sada 4600). Sta se dogodilo, nemam ideju. Sve izgleda normalno, ali perfomanse su pale...
Sistem je:
1. GA Radeon 9000pro
2. P4 2,0 Ghz
3. Ploca GA-8IEXP
4. Maxtor 80 Gb (7200)...
Kad sam stavljo memoriju morao sam prvo da izvadim video karticu, ali sve je leglo kako treba na kraju...
Ima li neko ideju.
ZMM
[email protected]

Problem je zaista nesvakidasnji, ali zar niko nema nikakvu ideju.
Moram reci da sam razocaran, zar je domet rasprava na ovom forumu samo jel bolji Ati ili GF, tj AMD vs. Intel.
Pozdrav, javicu kad resim problem.
ZMM

student je napisao(la):
Jedina ideja je da je sistem bio overklokovan sa starim modulom a da se promenom modula vratio na default...Dakle, proveri BIOS.

Pozdrav!

pad za vise od 3000 poena?

zzmm, proveri bios, proveri na kojoj freq rade procesor i memorija
obavezno deinstaliraj drajvere za graficku i ponovo ih instaliraj.

Moguce da je, ako si ugradio 1 modul od 512MB a nije registred/buffered ili ECC/parity pa da zato zeze. Ja sam skoro isto uzeo 1x512MB Kingston DDR333 i kod mene radi odlicno jedino sto mi Sandra2003 izbacuje to upozerenje, kao moze da dodje do nekih gresaka ili sta ti ja znam pa to onda moze da utice na brzinu i stabilnost sistema. Doduse mozda ti je i memorija neispravna.

Koji windows imas instaliran? Ako je XP onda si verovatno samo ubo memoriju. E, probaj da instaliras ponovo OS na cistu particiju.

student je napisao(la):
Jedina ideja je da je sistem bio overklokovan sa starim modulom a da se promenom modula vratio na default...Dakle, proveri BIOS.
Pozdrav!
Nije bio overklokovan, iz prostog razloga jer i nije mogao da se overklokuje ni za hertz. Sa ovom memorijom moze. Dizao sam ga za 10 odsto i sve radi normalno, jedino sto pokazuje losije rezultate u testovima nego ranije sa manje memorije i neoverklokovan.
Hvala na pomoci.
Pozdrav
ZMM

jaksa je napisao(la):
Probacu da deinstaliram drajvere posle NG. A mozda i OS (inace treba da dobijem legalni XP).
Hvala na savetu.
ZMM

DusaN je napisao(la):
Moguce da je, ako si ugradio 1 modul od 512MB a nije registred/buffered ili ECC/parity pa da zato zeze. Ja sam skoro isto uzeo 1x512MB Kingston DDR333 i kod mene radi odlicno jedino sto mi Sandra2003 izbacuje to upozerenje, kao moze da dodje do nekih gresaka ili sta ti ja znam pa to onda moze da utice na brzinu i stabilnost sistema. Doduse mozda ti je i memorija neispravna.
Ovo mi za sada najvise lici na moguce pravo resenje problema. Cini mi se da je i GA negde pominjao nesto oko memorije i registred/buffered ili ECC/parity. Provericu cim se vratim na posao posle NG.
Hvala na savetu.
Pozdrav
ZMM

Stvar je vrlo jednostavna.Stavio si 1 memorijski modul umesto predjasnja 2.Bios ti je podesen da cita memorije kao i kod raid striped veze hard diskova sto znaci dosta brze.Znaci tvoje resenje je da zamenis modul od 512 MB sa dva od 256 MB ili da nabavis jos jedan od 512 MB.

Rolex je napisao(la):
Stvar je vrlo jednostavna.Stavio si 1 memorijski modul umesto predjasnja 2.Bios ti je podesen da cita memorije kao i kod raid striped veze hard diskova sto znaci dosta brze.Znaci tvoje resenje je da zamenis modul od 512 MB sa dva od 256 MB ili da nabavis jos jedan od 512 MB.
Ne, nije bas tako jednostavno, i ranije je bio jedan od 256 Mb. Dakle, zamenio sam taj od 256 sa drugim od 512 Mb. Sto opet ne znaci da nece proraditi kako treba, ako na primer stavim dva od 256. Izgleda da je to tako sa memorijom.
Pozdrav
ZMM

jaksa je napisao(la):

Evo javljam da je problem resen.
U pitanju je bio prosti reinstal drajvera.
Hvala svima da pomoci.
Pozdrav
ZMM

Nazad
Vrh Dno