gordan84
Slavan
- Učlanjen(a)
- 10.10.2008
- Poena
- 330
Moja oprema
- CPU & Cooler
- 5800x
- GPU
- 4070 Ti
Došlo vrijeme da se u firmi mijenja računar pa ako biste mogli nešto da preporučite, ali ne baš mnogo skupo.
Dakle, najviše radim u ArchiCAD-u i render u Artlantisu. Inače me najviše nervira "zapinjanje" prilikom rotacije, zumiranja i rada sa objektima. Kada ima mnogo objekata nekada je skoro i nemoguće raditi (čisto da se zna, trenutno na poslu: Athlon X2 6400+ 3,2GHz, 2GB DDR2 800MHz, neka glupa grafika).
Evo da vidite u kom pravcu razmišljam pa se nadovežite i dodajte, sugerišite...
CPU: C2Q q6600, q8200
MB: GA-EP35C-DS3R
RAM: DDR2 2x2GB 1066MHz
GPU: Na kućnom računaru mi je Asus EAH3650 512MB DDR3 i čini mi se da je OK. Mada, preporučite i vi, ne znam koliko je dovoljno za ArchiCAD.
HDD: ostavio bih isti, Seagate 500GB
Napojna: ?
Kućište: ?
Monitor: imam
Još jedna stvar, planiram klokovati procesor pa stoga bih trebao i dodati cooler, vidim da hvale Vandetta 2.
Ili je možda bolje umjesto coolera uložiti u malo bolji CPU pa nekad drugom prilikom uzeti hladnjak pa ga OC?
Dakle, najviše radim u ArchiCAD-u i render u Artlantisu. Inače me najviše nervira "zapinjanje" prilikom rotacije, zumiranja i rada sa objektima. Kada ima mnogo objekata nekada je skoro i nemoguće raditi (čisto da se zna, trenutno na poslu: Athlon X2 6400+ 3,2GHz, 2GB DDR2 800MHz, neka glupa grafika).
Evo da vidite u kom pravcu razmišljam pa se nadovežite i dodajte, sugerišite...
CPU: C2Q q6600, q8200
MB: GA-EP35C-DS3R
RAM: DDR2 2x2GB 1066MHz
GPU: Na kućnom računaru mi je Asus EAH3650 512MB DDR3 i čini mi se da je OK. Mada, preporučite i vi, ne znam koliko je dovoljno za ArchiCAD.
HDD: ostavio bih isti, Seagate 500GB
Napojna: ?
Kućište: ?
Monitor: imam
Još jedna stvar, planiram klokovati procesor pa stoga bih trebao i dodati cooler, vidim da hvale Vandetta 2.
Ili je možda bolje umjesto coolera uložiti u malo bolji CPU pa nekad drugom prilikom uzeti hladnjak pa ga OC?