Šta je novo?

Novi računar za ArchiCAD

gordan84

Slavan
Učlanjen(a)
10.10.2008
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
5800x
GPU
4070 Ti
Došlo vrijeme da se u firmi mijenja računar pa ako biste mogli nešto da preporučite, ali ne baš mnogo skupo.

Dakle, najviše radim u ArchiCAD-u i render u Artlantisu. Inače me najviše nervira "zapinjanje" prilikom rotacije, zumiranja i rada sa objektima. Kada ima mnogo objekata nekada je skoro i nemoguće raditi (čisto da se zna, trenutno na poslu: Athlon X2 6400+ 3,2GHz, 2GB DDR2 800MHz, neka glupa grafika).

Evo da vidite u kom pravcu razmišljam pa se nadovežite i dodajte, sugerišite...

CPU: C2Q q6600, q8200
MB: GA-EP35C-DS3R
RAM: DDR2 2x2GB 1066MHz
GPU: Na kućnom računaru mi je Asus EAH3650 512MB DDR3 i čini mi se da je OK. Mada, preporučite i vi, ne znam koliko je dovoljno za ArchiCAD.
HDD: ostavio bih isti, Seagate 500GB
Napojna: ?
Kućište: ?
Monitor: imam

Još jedna stvar, planiram klokovati procesor pa stoga bih trebao i dodati cooler, vidim da hvale Vandetta 2.
Ili je možda bolje umjesto coolera uložiti u malo bolji CPU pa nekad drugom prilikom uzeti hladnjak pa ga OC?

1. Jel si presao na AC12? Ako ne, predji vecina zakucavanja u vjuportu nestaje, koriste se sva 4 jerzgra.

2. Koji ti je OS? Predji na neki XP64 ili Vistu64, sam OS bolje radi a i driveri su bolji

3. Grafa? Ovde lik govori o ACu pa pogledaj
http://www.dizajnzona.com/forums/index.php?showtopic=23832&st=100
elem i 8800GT i 4850 dobro rade.

4. Memorija nagruvaj do 8GB trebace ti za ovo/ ono, vise archikedova pokrenutih i tako to...nece se baci ne brini

5. Koji ti je monitor?

Poslednja izmena:
Prešao sam na AC12 odmah kada je izašao. Primjetio sam da iskorištava oba jezgra procesora (dok ne nabavim komp sa 4 jezgra).

Inače koristim XP 32-bitni i Vistu 32-bitnu dok sam kući tek nedavno instalirao Vistu X64.

Na poslu mi je Samsun 19'' mada, vjerovatno ću ih nagovoriti pa da uzmem 22'' wide. Šta misliš da li je dovoljno 22''?

^
Da, dovolno jeste, al vec 24"/26" se moze naci za recimo pa smesne pare koliko su ti monitori nekad kostali. Tebi za AC ne treba neki ludilo ekran sta ti ja znam vec samo da ima pixele nista vise.
1920x1200 je dosta vise od 1650x1080, taman staje jos jedna kolona alata ili sta ti treba jos, ako mozes da izboxujes 24/26" bice super, ako ne i 22" je super u odnosu na 19".
Velik ekran je zakon za AC (a zasta nije?)

Pa ako oces da radis u ACu ima itekako, pola operacija ces morati u 3D vjuportu da radis, dobro ne bas pola al ih ima koje samo tamo oce da rade, i ne vezano za to non-stop nesto vrtis.
8800GT je oko 110-120€ nova, a 4850 oko 150€ nije to toliko mnogo.
Jel koristis jos nesto osim ACa u svakodnevnom radu?
Ako ne, onda ti je 8GB mozda i mnogo, ali ako da onda i nije, PS, MAX, CAD pojedu dok si reko keks, a uvek je vazdan nesto pootvarano.

Nazad
Vrh Dno