Šta je novo?

Novi Računar Sa Monitorom 700e~ Pomoć

Dmjenk

Slavan
Učlanjen(a)
07.03.2007
Poena
330
Zdravo svima,

Trebalo bi da uzmem nov računar za par dana budžet mi je nekih 700e~ ako baš mora da ispadne više od 700 onda bi 750 bio VRH! i naravno monitor bi trebalo da bude uključen u tu cenu. Računar bi trebalo da služi za igrice, programiranje i ponekad za obradu video materijala.

Čitajući prethodne postove primetio sam da su amd phenom II 955 i 965 veoma popularni ali da se više isplati uzeti 955 ali mi nije jasno da li i jedan i drugi imaju one revizije c1, c2, c3 i kako ja da znam koju uzimam pošto bih računar naručio online?

Za matičnu ploču preferiram da je gigabyte prvenstveno zbog dualBIOS-a.

Grafička kartica: verujem da bi bila ati 5850 ne znam da li je tu bitno koji je proizvodjač zato sto bih ja uzeo najeftiniju pošto se cene kreću od 22.000-26.000din.

Ram: memorija verujem da ćete mi preporučiti ddr3 ali bih uzeo trenutno samo 2gb kasnije bih nadogradio zato sto mi količina rama trenutno nije bitna. Takodje ako možete preporučite mi koji brend kao i brzina i latencija.

HDD: da li onaj samsung ne znam tačno ime koji je toliko popularan na ovom forumu ili možda neki wd? I da li bi mi bilo bolje da uzmem taj samsung sad od 500gb a kasnije jos jedan isti i da ubacim u raid 0?

Kućiste i Napajanje u vezi njih nemam pojma ali gledam da to bude što manji trošak, izgled nije bitan važno mi je samo da to lepo radi i da se ne greje.

Monitor: On prvenstveno nije ni trebalo da bude uključen u cenu ali eto došlo je do izmene planova pa mi je potreban i neki monitor... Veličina nekih 19 inča može i veće ako uopste može da se uklopi u ovu cenu sa ovim komponentama, a proizvodjač recimo samsung pošto sam imao pozitivnih iskustva sa njihovim monitorima mada može i neki drugi ali važno mi je da je slika kvalitetna i da je dvi priključak.

Izvinite zbog ovoliko dugačkog teksta ali mislim da je bolje ako ja lepo opišem. :)

Ovako sta mislite o sledećem:

Proc: Amd Phenom 955Be -13.000din
Mat: GigaByte 770TA-UD3 -8.600din
HDD: 750GB Samsung HD753LJ, 32MB ili možda 500GB Samsung HD502HJ SATA2, 7200pm, 16MB F3 koja je razlika izmedju ova dva koji je bolji? prvi je 5.500din a drugi je 4.600din
Ram: 2GB DDR3 Patriot PC1333, CL9 -4.400din
Graf: SAPPHIRE HD5850 1G GDDR5 -22.400din
Napajanje i kućiste računam zajedno nekih 10.000din

Sve to ispada nekih 63.900din ali ne znam koje ću kućiste i napajanje i da li je ovo navedeno kompatibilno?

HDD - definitivno Samsung F3 (500 GB ili 1 TB, zavisi od tebe tj. koliko ti znaci vise prostora).
VGA - Uzmi Gigabyte - ima 3 god garanciju dok Sapphire ima 2.
PSU - Gledaj neki Corsair ili bilo sta sa min 5 god garancije (ne gledaj koliko ima W vec cenu - gadjaj cenu od oko 6000-7000 din.
Proc i MB - dobro si odabrao, ne menjaj nista.
Kuciste kupi sto prostranije, ali kvalitetno ne ocekuj ispod 50 e. Mozda da razmislis o polovnom ...
MEM - U toj cenovnoj kategoriji Transcend mi se cini kao idealno resenje.

Vrh Dno