Šta je novo?

Novi Procesor

skat

Slavan
Učlanjen(a)
18.10.2008
Poena
304
Umesto Athlona 64 3000+, stavio sam Athlon X2 6000+. Tada nastaju problemi. Prvo mi se kompjuter zaledi kada se ubaci bilo koji cd, dvd. Pokusao sam da ocistim bios, ali kada sam to uradio nije vise hteo da se upali. Sada radi, ali sam morao da izvadim dva modula memorije, Ako stavim 4 modula ne radi. samo ako nije u dual chanel. Znaci mogu samo da stavim u slotove iste boje. A i dalje mi blokira kada ubacim dvd. Bios ne prepoznaje procesro, pise AMD unknown model. Da li treba menjati bios, i kako. I da li je samo to?

Na ovom sajtu preuzmi najnoviji bios, i program za ubacivanje istog. To bi trebalo da reši tvoj problem.

meni mirise na napajanje

Poslednja izmena:
Skinuo sam ga sa neta, ali nemam pojma kako se ubacuje, ima li negde uputstva. U ovom koje je sa njim pise da treba napraviti butabilne diskete, ali ja nemam flopy.

Trebalo bi da mozes to da uradis iz Windows-a sa softverom koji je dosao uz plocu...ako gresim neka me neko ispravi

Skinuo sam ga sa neta, ali nemam pojma kako se ubacuje, ima li negde uputstva. U ovom koje je sa njim pise da treba napraviti butabilne diskete, ali ja nemam flopy.

Sa tom tvojom plocom je jednostvano, nadji disk od ploce imas na njemu program, mislim da se zove MSI Live Update. Samo ga instaliras i posle on sam nadjenajnoviji bios. Prosto kao pasulj..

Ako je dos mode bios, srezes butabilni cd u neru, pri resetu butujes sa cd i bog da te vidi... :)

Probao sa Live update - om, ali nesto davi, a moram napomenuti da imam dial up.

probaj kako sam ti rekao, ako si vec skinuo bios koji se dize sa bootabilnog flopija, trebalo bi da radi...

Stavio sam novi BIOS, i sada je ploca prepoznala procesor, DVD za sada sve cita, i ne zamrzava racunar, ali mi se cini da jedan od memorijskih slotova ne radi. KOji god moduo da stavim u njega, racunar ne radi. Ono sto me interesuje, da postoji neki program sa kojim to sa sigurnoscu mogu da utvrdim, i da li je to znak da ce cela ploca uskoro da rikne ili ne?

Mislim da to software-ski ne mozes a i ne moras da potvrdjujes. Ako modul ne radi u tom slotu onda je slot neispravan :D
Ne mora da znaci da ce da ti crkne ploca ali ti je moj savet da je odmah nosis na reklamaciju.

Ako budem morao menjati plocu, postu sumnjam da cu dobiti istu, koju AM2+ preporucujete. (nije problem ako budem morao doplatiti)

Ako budem morao menjati plocu, postu sumnjam da cu dobiti istu, koju AM2+ preporucujete. (nije problem ako budem morao doplatiti)

E sad, malo je preuranjeno za to pitanje. Prvo vidi dal ce ti uvaziti garanciju, pa onda ne moze sta ti hoces, vec sta oni imaju od izbora da ti ponude. U svakom slucaju cesto najbolja opcija je povratak para nazad.

Mislim da mi nece biti problem sa njima da se dogovorim, posto sam redovna musterija i poznajem sve osoblje, a i nije mi prvi puta. Hteo sam cisto informativno da vidim koja ploca bi bila najbolja zamena.

Moj surak je imao takav problem ,uocio ga je tek kada je dodao jos 1G RAM .BIOS nije prepoznavao procesor , a od mogucih 2 G rama video samo 1G , bez obzira u koji slot stavljao memoriju .U pitanju je bio AMD procesor i MSA maticna .
U servisu mu je flesovan BIOS i sad radi normalno , BIOS prepoznaje procesor i vidi se dodata RAM memorija

Vrh Dno