Šta je novo?

novi procesor... E6400 Vs Q6600?!?

mikelebg26

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
09.10.2005
Poena
319
Trenutno imam Intel Core 2 Duo E6400 kupljen pre godinu i po dana. Razmisljam o kupovini novog procesora, najblizi sam Core2Quad Q6600, ali me interesuje koliko se isplati ta investicija u smislu dobijanja znacajno vecih performansi u igrama. Molio bih savet.

Takodjer, ako nema neke velike razlika izmedju ova dva procesora u igrama, preporucite mi bolji od Q6600 do 200 eura.

Hvala unapred.

Ostani na tome i cekaj novu seriju procesora ili eventualno uzmi E8x00...

Dvojezgarni cesh vishe moci da overklokujesh od cetvorojezgarnog tako da ti je shto se igrica tice bolje da uzmesh dvojezgarni...

Trenutno imam Intel Core 2 Duo E6400 kupljen pre godinu i po dana. Razmisljam o kupovini novog procesora, najblizi sam Core2Quad Q6600, ali me interesuje koliko se isplati ta investicija u smislu dobijanja znacajno vecih performansi u igrama. Molio bih savet.

Takodjer, ako nema neke velike razlika izmedju ova dva procesora u igrama, preporucite mi bolji od Q6600 do 200 eura.

Hvala unapred.

Dual-Core Versus Quad-Core Intel Core 2 Duo/Quad Processors of New and Old Generation

Hvala unapred.

Ja sam pre nekih pola godine presao sa E6420 na Q6600 i vise nego zadovoljan sam,moj ti je savet neces pogresiti,jos mu je cena drasticno pala,neslusaj neverne tome!Pogotovo sto vecina nadolazecih igara bice optimizovana za Quad procesore.O E8000 seriji i ne pomisljaj jel neces neku razliku osetiti,ja sam probao E8400 tako da znam, a pre njega i E6850 je bio u mojoj masini.

Ja sam pre nekih pola godine presao sa E6420 na Q6600 i vise nego zadovoljan sam,moj ti je savet neces pogresiti,jos mu je cena drasticno pala,neslusaj neverne tome!Pogotovo sto vecina nadolazecih igara bice optimizovana za Quad procesore.O E8000 seriji i ne pomisljaj jel neces neku razliku osetiti,ja sam probao E8400 tako da znam, a pre njega i E6850 je bio u mojoj masini.

... Q6600 na 3400MHz (prosecni OC za svaki dan) je sporiji u igrama od E8x00 na 3800MHz... Tu nema shta da se prica... A to da ce igre biti optimizovane ili nece, to nema veze sada... A i ovako skoro svaku grafu moze da "podmiri" i jedan e21x0 na 3GHz, tako da...

... Q6600 na 3400MHz (prosecni OC za svaki dan) je sporiji u igrama od E8x00 na 3800MHz... Tu nema shta da se prica... A to da ce igre biti optimizovane ili nece, to nema veze sada... A i ovako skoro svaku grafu moze da "podmiri" i jedan e21x0 na 3GHz, tako da...

Sporiji u igrama jeste. Ali ne zadugo :), sigurno jer 4 jezgra definitivno prelaze u mainstream!

Da grafu moze da podmiri e21x0 na 3GHz jeste tacno sem ako hoce bas neke ekstremne performanse (recimo 8800GT SLI). A inace e21x0 serija je lako clockuje i malo se greje. A i cena im je,)

@mikelebg26 Zasto prosto ne obavis jedan dobar OC tvog procesora sa nekim jacim hladjenjem i bice sasvim OK za igre.

Poslednja izmena:
Ako vec planiras upgrejd bolje uzmi Yorkfield procesor.
Tako ces preci na proizvod tehnoloski novijeg datuma.

Vidi, Q6600 je pao na smesne pare.. Mozes ga kloknuti na 3.6ghz, a e8400 koji kosta skoro isto mozes na 4ghz.. Ali, mozda ti sada e8400 donese bolje performanse, a to ce biti samo par frejmova, a pogledaj kakve ce igre od sad da se prave... Samo cu ti to reci ;)

Vidi, Q6600 je pao na smesne pare.. Mozes ga kloknuti na 3.6ghz, a e8400 koji kosta skoro isto mozes na 4ghz.. Ali, mozda ti sada e8400 donese bolje performanse, a to ce biti samo par frejmova, a pogledaj kakve ce igre od sad da se prave... Samo cu ti to reci ;)

Nesto slicno sam mu i ja rekao. To je onaj deo gde sam napisao da je e8400 trenutno brzi u igrama. Ali quad core prelazi u mainstream i sve igre ce u buducnosti definitivno podrzavati 4 (i vise) jezgra.

Pitanje je sta su igre... kod buducih simulatora letenja sa puno fizike, AI-ja, klimatskih uticaja, matematickih racunanja, damage efect... u realnom vremenu mogli bi se pokazati Quad CPU.
Da li neko zna - da li je Olegova "Bitka za Britaniju" quad-projekat ?

Ne isplati se, u igrama ne bi dibio vjerovatno nista, posto igre jos nisu optimizovane, a u realnim aplikacijama, ako se bavis videom ili fotografijom ok. Bolje se strpi jos malo, pa kada Quad postane "must have" onda mjenjaj, do tada svaki dual core je bolji od Quada.

P.S. Druga bi stvar bila da uzimas novu konfu, tada bi Quad bio obavezan!;)

Ako se samo igras vec si pogresio. E2180 je isti ko i svaki skuplji c2d. Ako se bavis videom, obradom slike i 3d-om rad sa quad-om ce biti duplo brzi. Taj q6600 se OCuje na 3.6 i to nije nista manje od slicnih c2d. Kosta manje od ovih novih E8 ili kako god, pa ne vidim dilemu.
Jos jednom ako se samo igras(a iz ne znam kog razloga, mnoge je sramota da to priznaju sebi i drugima) i svrbi te upgrade onda uzmi neki c2d koji ide na 4GHz.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno