Šta je novo?

Novi NVIDIA drajveri - problem

cgmiki

Slavan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
304
Da li neko ima problem sa novim NVIDIA drajverima,a to je - svi drajveri koje sam instalirao posle 71.84 super rade u igrama ali kada hocu da pustim video (AVI,MPG,MPEG itd) citav XP se uspori da moram na kraju da ga resetujem jer uopste ne odgovara,cak i sa novim 77.72 drajverima.Imam Ge Force 6600 GT,WinXP SP1.

ja imam istu kartu samo Club3D i iste drajvere i SP1
nemam nikakvih problema sa video materijalom kao ni sa igricama
uninstaliraj drajvere pa skini driver cleaner negde oko 1.4mb i pokreni ga iz
safe moda i ocisti masinu od nVidia drajvera(samo gaficku,ako imas nForce drajvere njih ne diraj)
mislim da ce ti tako raditi
ne treba ti SP2
javi sta bi

Imam 77.62 i rade odlicno na Sp1, 6200 + mod/oc

I ja imam Club3D kartu.Sve sam isprobao ,ono sto sam otkrio je da video bez zvuka radi normalno, pa sam i drajvere za Audigy2 reinstalirao i nadogradio ali opet nista.Bilo koji video format sa zvukom blokira tj uspori.Cak mi i kada hocu da snimim foto DVD uspori i zablokira kada krene da cita slike.Cudno.

probaj da se pozabavis malo kodecima na kompu
izbrisi sve pa ih ponovo namesti
probaj i da ponovo podignes directx9.0c
a ako nista onda lepo i fino stalozeno i mirno format c: :d

Stvarno ne znam,stavicu jos SP2.Ako i to ne pomogne moracu da formatiram.

ja ne bih
eto onako :d

Evo i ja da se pozalim. Nakon instalacije 77.72 drivera racunar mi avi i mpeg fajlove prikazuje kako treba, naime slika je svetla i sa nekim cudnim smetnjama. Probao sam prvo da vratim stare drivere za graficku, pa da izbrisem kodeke iz device managera i ponovo ih instaliram, ali nije pomoglo. Graficka je 6800GT, a OS XP sa SP2.

Koliko se sećam, bilo je o ovome reči pre par dana, u pitanju je bag u drajverima... malo pročešljajte forum, ima rešenja...

Meni je to pocelo da se desava od kada sam instalirao DivX 6, do tada nije bilo nikakvih problema.

ja je napisao(la):
Meni je to pocelo da se desava od kada sam instalirao DivX 6, do tada nije bilo nikakvih problema.
Me too :(
Neki avi fajlovi su mi u Media Player-u crno-beli :trust:

A fora je sto u MV2 Player-u sve radi normalno, nema usporavanja, slika ide u full screen bez problema, ali svi ostali player-i se prave pametni

Meni se javio isti problem posle instalacije 77.72 drajvera.
:smoke:

Ljudi fora je GART drajverima za plocu. I ja sam imao isti problem,pa sam reinstalirao GART komponentu u drajverima za plocu. Instalirao sam ih iz nForce 5.13.

Poslednja izmena:
Juce sam isti problem imao na sveze (re)instaliranoj masini (2400+, Gigabyte NF2, FX5200). Bilo koji film da pustim, slika je svetla, isprane boje. U GTA resetuje racunar, pre reinstalacije normalno radilo sve. Onda sam deinstalirao 77.72 (WHQL, by the way) i instalirao 77.76 Beta, skinute sa www.nzone.com

Problem resen :smoke:

eternity je napisao(la):
Ljudi fora je GART drajverima za plocu. I ja sam imao isti problem,pa sam reinstalirao GART komponentu u drajverima za plocu. Instalirao sam ih iz nForce 5.13.
Objasni ti meni to sa GART drajverima? Imam Intel i875 chipset (Abit IC7).

@ilidan

samo ti instaliraj druge drajvere za graficku ;)

BTW. Na mojoj masini i dalje imam 77.72 ali nemam tih problema. Inace, 6600GT je grafika, za ocekivati bi bilo da i ja imam istih problema... :trust:

Poslednja izmena:
Ma znam, vratio sam 71.89, nego me nervira kada neko ovako odgovori, k'o da svi imaju nForce ploce.

Sta si se ti primio! :mad: Ja samo kazem kako sam ja resio slican problem, pa kao nekom moze da pomogne, super, a ako ne, onda ja tu ne mogu nista.

Vrh Dno