Šta je novo?

Novi Nec 4550A

Koliko vidim donosi podrsku za citanje i pisanje po dvd-ram diskovima, a i pristojan je na testovima....nece biti losa kupovina kao poslednji dvd-rw pre hd-dvd i BlueRay-a!

Zar zaista mislis da ce se toliko brzo pojaviti hd-dvd i blu ray rezaci.
Ne znam ali mislim da to i nije bas tako blizu, bar godina

cena ispod 50e meni ne uliva poverenje od nekih da se smrznes karakteristika

Wele je napisao(la):
cena ispod 50e meni ne uliva poverenje od nekih da se smrznes karakteristika
a kolko bi ti da kosta kad sad svi dvd rezaci imaju cenu do 50e ili koji euro preko???

za primer...
Plextor PX-716A/T3 4X DVD+R Double Layer & 16x/8x/16x DVD+R/RW & 16x/4x/16x DVD-R/RW, RETAIL, With Software, Replacable Masks, cena ~115e

Uostalom nije pitanje koliko treba da kosta nego koliko je bolji nego prethodnik, a ja sam poredjenjem cena odgovorio koliko mi izgleda da je bolji nego prethodnik. I to sve iz iskustva.

Odbi cenu software-a od tog plextora i dobices nizu cenu nego za NEC, i sta ces dobiti? Placas uredjaj po duzini naziva?

A ni taj Plextor se nije nista specijalno proslavio. A ovaj NEC deluje dobro, videcemo kako ce se pokazati u realnim uslovima surove exploatacije ;)

verujem da je softver nero free, pitacu
a i ostali plextor uredjaji koji idu bez softvera su znacajno skuplji od konkurentnih istog ranga

Wele je napisao(la):
a i ostali plextor uredjaji koji idu bez softvera su znacajno skuplji od konkurentnih istog ranga
Naravno, potpuno neosnovano jer ne daju 2,5x bolji kvalitet zapisa od ostalih. Uostalom ovo je thread o NEC4550 a ne Plextoru, ne gnjavi.

Ima ga već par dana u prodaji. Cena mu je nekih 5/6€ veća nego cena 3540A.
Pozdrav. :wave:

plextor plextor plextor plextor plextor je ovde samo kao odgovor na pogresnu konstataciju da svi rezaci kostaju do 50e
Novi Nec je vec u prodaji, a krajnja cena mu je 50e

Wele je napisao(la):
plextor plextor plextor plextor plextor je ovde samo kao odgovor na pogresnu konstataciju da svi rezaci kostaju do 50e
ja sam mislio na DVD rezace koji rade, a ne na djubre kao sto je plextor.
da taj plextor vredi te pare ljudi na forumu bi ga koristili, a on ne samo da ne radi bolje od duplo jeftinijih nego radi losije zato ne znam nikog ko poseduje plex dvd rezac ali zato znam dosta njih koji su se razocarali pa ga menjali ovim "jadnim jeftinim".

tema je NEC pa ko ga proba nek se javi....

Ser_Zile je napisao(la):
ja sam mislio na DVD rezace koji rade, a ne na djubre kao sto je plextor.
da taj plextor vredi te pare ljudi na forumu bi ga koristili, a on ne samo da ne radi bolje od duplo jeftinijih nego radi losije zato ne znam nikog ko poseduje plex dvd rezac ali zato znam dosta njih koji su se razocarali pa ga menjali ovim "jadnim jeftinim".

tema je NEC pa ko ga proba nek se javi....

... pa taj plextor i vredi tih para ... znam dosta ljudi koji imaju kako starije tako i novije modele plextora i zaista se niko nije bunio da ima bilo kakav problem,sve bezprekorno radi ... vecina ljudi kupuju sto jeftinije jer mnogima je novac ipak bitna stvar , malo ko ce da da bas 115e za plextor kad svi drugi dvd rezaci kostaju vise nego duplo manje ... da sam ja imao para kad sam kupovao dvd rezac kupio bih plextor a ne pioneer 109d ( za divno cudo , radi zaista sjajno jos uvek ) ... a sto se tice nec-a imam 2 druga koji ga imaju i nemaju bas neke reci hvale za njega ...

Wele je napisao(la):
Novi Nec je vec u prodaji, a krajnja cena mu je 50e

Gde, ako nije tajna ??? Moze na PM.

Jel ga neko probao? Kakvi su utisci?

Isto pitanje...i malo OT...gde su oni HP i LG rezaci koji omogucavaju pisanje po gornjoj strani...odnosno monohromatski zapis slika i teksta (ako se tako moze reci)? Suse mi se markeri pa reko da cujem ima li nesto na tom polju kod nas :D

Poslednja izmena:
Svako, ko nesto zna (iz prakse) o doticnom uredjaju, neka napise, jer ozbiljno mislim da ga kupim, a ne bih da pogresim. Unapred se zahvaljujem u svoje ime, kao i u ime drugih, koji jednako vape za informacijama.

DR_PONJA je napisao(la):
Ja ga sutra (3.11.2005.) kupujem! :D
Drago nam je zbog prinove u familiji a ubuduce nas postedi ovakvog spama. Neces valjda da lupas postove i kad budes isao u klonju? :d

nolfnbg je napisao(la):
... pa taj plextor i vredi tih para ... znam dosta ljudi koji imaju kako starije tako i novije modele plextora i zaista se niko nije bunio da ima bilo kakav problem,sve bezprekorno radi ... vecina ljudi kupuju sto jeftinije jer mnogima je novac ipak bitna stvar , malo ko ce da da bas 115e za plextor kad svi drugi dvd rezaci kostaju vise nego duplo manje ... da sam ja imao para kad sam kupovao dvd rezac kupio bih plextor a ne pioneer 109d ( za divno cudo , radi zaista sjajno jos uvek ) ... a sto se tice nec-a imam 2 druga koji ga imaju i nemaju bas neke reci hvale za njega ...

Treba priznati da si bacio pare za lošiji uređaj, ovako bolje ćuti i hvali :D

Šalu na stranu, uređaji su po kvalitetu toliko izjednačeni da je danas smešno dati 100€ za neki uređaj, kad je konkurencija duplo jeftinija.

@Alexandar

...mnogo smesno, bolje je uzeti 3 (TRI) razlicita uredjaja za ~110€
i voziti to nego davati iste/slicne pare za "plextore"
(nije ovo vreme od pre 10 godina, kad su se pravili Rolls Roysevi)

nolfnbg je napisao(la):
Ja sam imao para za Plextor-a kada sam uzimao DVD-RW, pa sam ipak uzeo NEC 3540... imam ih i sad, pa bih opet uzeo 3540 ili BenQ 1640. To bi bio moj izbor, PO KVALITETU.
Ne po ceni.

A to sto kazes za Plextor-a vazi, ali za starije modele... i samo za starije... kada je ovo ime zaista predstavljalo nesto posebno.

okmijun je napisao(la):
nije ovo vreme od pre 10 godina, kad su se pravili Rolls Roysevi
ajde ti sad to objasni zatucanim pojedincima kojima je bitna samo nalepnica na uredjaju :smoke:

TEAC je davno propao, a ovaj Plextor nekako prezivljava :trust:

Ser_Zile je napisao(la):
ajde ti sad to objasni zatucanim pojedincima kojima je bitna samo nalepnica na uredjaju :smoke:

TEAC je davno propao, a ovaj Plextor nekako prezivljava :trust:
Jao Zile, kako mi citas misli! Taman sam hteo u prethodnom postu da pomenem TEAC-a, al' rek'o "neka, neka, Zile ce to umesto mene!" :D:D:D

CAR je napisao(la):
Jao Zile, kako mi citas misli! Taman sam hteo u prethodnom postu da pomenem TEAC-a, al' rek'o "neka, neka, Zile ce to umesto mene!" :D:D:D
Samo da znaš da sledeći put kad ti budem čitao misli ako budeš opet pevušio nešto od đoganija to će biti poslednji put da svraćam kod tebe :D :d :D

nazad na temu:
uzeo bi ovaj 4550 ali slabo se prica o njemu ovde.
ima li neko da je probao i 3540 i 4550 pa da kaze kakva je razlika???

Daklem ovako: ja imam doticni model,crn...zasad je ok,mada ga imam tek 10-ak dana,ali mi se desava cudnovata stvar...ponekad kad upalim comp,njega ne vidi ,tj.kao da nema napajanja i posle par minuta kad vec predjem na nesto drugo ,upali mu se led diodica i sve je normalno? U cemu je tu problem? hvala za odgovore.

Vrh Dno