Šta je novo?

Novi MyIE2: 0.7.435!!! Izmene GUI-a!

Al` mi nikako nije jasno sto ne dozvoljava dl (403 - forbiden)

DS9 je napisao(la):
Al` mi nikako nije jasno sto ne dozvoljava dl (403 - forbiden)
Takodje :(
Poceo sam da ga skidam i kad je stigao do 77% stao je i izbacio tu gresku :cuss:
Posle toga mi nije poslo za rukom ni da pocne, pa ako je neko vec skinuo i voljan je da to negde okaci s obzirom da fajl nije velik....

ZoNi je napisao(la):
evo vam MyIE2 0.7.435 @ ZoNi.Web! :beat: (oko 605kB)

:wave;
Hvala :wave;
Evo upravo ga trenutno koristim i iskreno da ti kazem izmena ima nekoliko (barem na prvi pogled), ali prva stvar koja mi je upala u oci i koja mi se ne svidja je fora sto otvara menije na gore ako razumes sta hocu da kazem...

ja imam mali problem, zapravo kada ugasim MyIE2 i odmah posle odem da shut down-ujem kompjuter, on nece da se ugasi skroz, samo ekran pocrni. Posle kada NDD-ujem hard, on ispravlja greske koje je napravio ovaj program.

Crni je napisao(la):
ali prva stvar koja mi je upala u oci i koja mi se ne svidja je fora sto otvara menije na gore ako razumes sta hocu da kazem...

menije na gore? nisam siguran na sta mislis... ako mislis na to sto TABove stana otvara gore, to se sredi u Options-MyIE2 Options: Tab-Tab Position - Tab at bottom.... ako nisi ovo mislio, onda pojsani malo...

bolkonski, ja takve probleme nemam, stavrno ne znam o cemu se radi...

i jedan predlog za sve koje to interesuje (a ne znaju):
Options - MyIE2 Options - Others - Domain Completations
u polje pored Ctrl+Shift upisi: "http://astalavista.box.sk/cgi-bin/robot?srch=" (bez navodnika)
kada trazis ONO za programe, upisi ime datog programa u adresno polje, i pritisni ENTER drzeci pritisnute Ctrl+Shift
MyIE2 ce vas onda prebaciti direktno na rezultate pretrage pomocu... hmm... Astala Viste :beat:

ZoNi je napisao(la):
i jedan predlog za sve koje to interesuje (a ne znaju):
u polje pored Ctrl+Shift upisi: "http://astalavista.box.sk/cgi-bin/robot?srch=" (bez navodnika)
kada trazis ONO za programe, upisi ime datog programa u adresno polje, i pritisni ENTER drzeci pritisnute Ctrl+Shift
MyIE2 ce vas onda prebaciti direktno na rezultate pretrage pomocu... hmm... Astala Viste :beat:
cekaj, jel bi to palilo i za search na google-u?

Miroslav je napisao(la):
cekaj, jel bi to palilo i za search na google-u?
pa, u MyIE2 ti je kao default serach namesten upravo Google! Dakle, ukucas u address bar pojam koji ti treba, zveknes ENTER i on te odmah prebacuje na Google!

Ja sam namestio i za pretragu slika na Google-u:
pored Shift sam upisao: "http://images.google.com/images?q="
ukucam ime slike koju trazim u address bar, pritisnem Shift+Enter, i Google mi odma' izbaci stranu sa pronadjenim slikama!

Ctrl sam ostavi za kompletiranje domena, onako kakko je po defaultu predvidjeno...

PS. Ovo sam koristio i u starijim verzijama MyIE2!

ZoNi je napisao(la):
evo vam MyIE2 0.7.435 @ ZoNi.Web! :beat: (oko 605kB)

`fala ZoNi, to je pravo resenje; sajt od MyIE2 je (od kako postoji) porilicno spor, i ocigledno ume cesto da zeza (prodje po minut -dva dok ne otvori home page).

Ovo je bas fino parce programa.
Napokon mogu da Openujem u New Windowsu bez da taj prozor iskoci kao prvi.
Middle click na link savrseno dobro funkcionise za to :)

Pozdrav!

ne vidim neki poseban razlog za prelazak sa Crazy Browsera na dotichni

ZoNi je napisao(la):
menije na gore? nisam siguran na sta mislis... ako mislis na to sto TABove stana otvara gore, to se sredi u Options-MyIE2 Options: Tab-Tab Position - Tab at bottom.... ako nisi ovo mislio, onda pojsani malo...
Nisam mislio na Tab-ove, nego bas na menije. Primera radi, kad kliknem na Edit, Window i Help menije oni umesto da iskoce na dole iskacu na gore (naravno pod uslovom da prozor nije razvucen preko celog ekrana). Ne znam da li je to bila zelja autora, ali meni se cini kao bug :)
Ne mogu da verujem da niko drugi to nije primetio.

Crni je napisao(la):
Nisam mislio na Tab-ove, nego bas na menije. Primera radi, kad kliknem na Edit, Window i Help menije oni umesto da iskoce na dole iskacu na gore (naravno pod uslovom da prozor nije razvucen preko celog ekrana). Ne znam da li je to bila zelja autora, ali meni se cini kao bug :)
Ne mogu da verujem da niko drugi to nije primetio.

Ja jesam, kada ima mesta da se meni otvori gore, onda ga on otvara gore.
Medjutim, nisu mi jasne dve stvari.
Sto ti to smeta, i sto kada surfujes ne razvuces prozor makar maksimalno po visini. Ja kada sam u recimo 1280+ rezolucijama IE razvlacim pola ekrana po sirini, ali uvek maksimum u visinu.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Ja jesam, kada ima mesta da se meni otvori gore, onda ga on otvara gore.
Medjutim, nisu mi jasne dve stvari.
Sto ti to smeta, i sto kada surfujes ne razvuces prozor makar maksimalno po visini. Ja kada sam u recimo 1280+ rezolucijama IE razvlacim pola ekrana po sirini, ali uvek maksimum u visinu.

Pozdrav!
Pa ne smeta mi preterano zato sto kad jednom sve podesim retko i zalazim po menijima :)
Samo sam izneo konstataciju da je to glupo resenje - s jedne strane je prakticno sto ne pokriva sadrzaj prozora, ali ako se setas levo-desno po menijima jedan iskace gore, drugi dole, pa bi moglo da nervira i zbunjuje...

U pravu si

Crni je napisao(la):
Hvala :wave;
Evo upravo ga trenutno koristim i iskreno da ti kazem izmena ima nekoliko (barem na prvi pogled), ali prva stvar koja mi je upala u oci i koja mi se ne svidja je fora sto otvara menije na gore ako razumes sta hocu da kazem...

E da, ovo sa otvaranjem na gore je pozitivna osobina (po meni), jer ne pokriva sadrzaj sajta, ali jeste bez veze sto se svi ne otvaraju na gore, nego se npr. File (koji je najduzi) razvlaci na dole.

Ja sam primetio da su u odnosu na na prethodnu verziju fontovi menija sitniji, odnosno da se uopste ne ponasaju u skladu sa onim kako je namesteno u apperance (pod display properties). Ne znam da li je tako samo kod mene - mozda bi eventualno moglo da se sredi sa cackanjem pod myie2.ini.
Inace mi se svidja sto sada postoji "check" kod naziva tab-a koji nije posecen, a koji se gubi kada se taj tab poseti.

septimus je napisao(la):
ne vidim neki poseban razlog za prelazak sa Crazy Browsera na dotichni

ima ih: lako snimanje Flash datoteka sa sajtova, bolje prikazivanje obojenih scrollbar-ova, bolje prikazivanje dugmica i ostalih elemenata formi (tj. obrazaca), skinovi, MyiE2 se ne instalira... ima ih jos, ali meni bi ove bile sasvim dovoljne!

Inace za lako save-ovanje flash-a mislim da treba imati plug-in (koji se moze skinuti sa myie2 sajta). Ako nekom treba evo ga u atachu. Da ne bih dzabe postovao samo jedan pligin, u zipu su svi pluginovi koje sam skinuo sa njihovog sajta (pre oko 2meseca, trebalo bi proveriti da li se pojavilo jos nekih novijih u medjuvremenu)

septimus je napisao(la):
zar MYie2 nije imao spyware komponentu?
paaa... zaista, uz MyIE2 dobijas UCMore, koji je nekakav dodatak za search... uglavnom, na nekim sajtovima tvrde da je spy, na nekim da nije... najvaznije: prilikom prvog pokretanja, MyIE2 te pita da li hoces da enable-ujes UCmore... nista ne gubis ako neces!

PS. Ad-aware 5.83 free i 6.0PRO, kao i Spyware Search&Destroy ne prepoznaju UCmore kao spyware... uglavnom, mnogi ga koriste i ne zale se (ja ga ne koristim, ali zato koristim mnoge druge plug-inove)

PS2. I ja sam ranije koristio Crazy Browser, kao i NetCaptor, IE Operu, AvantBrowser i jos neke... sada SAMO MyIE2!

Re: U pravu si

DS9 je napisao(la):
E da, ovo sa otvaranjem na gore je pozitivna osobina (po meni), jer ne pokriva sadrzaj sajta, ali jeste bez veze sto se svi ne otvaraju na gore, nego se npr. File (koji je najduzi) razvlaci na dole.
Pa zato sam i rekao da je to malo glupo i nedosledno...

Za Zonija:
pogledao sam sliku, ali se na njoj vidi otvoren View meni, pa reko' mozda si pogresio...
U stvari na gore se otvaraju svi meniji ako prozor nije razvucen preko celog ekrana i ako fizicki postoji dovoljno mesta od linije sa menijima do gornje ivice ekrana za otvaranje podmenija.
Testa radi smanji prozor, pa ga spusti u donju polovinu ekrana, pa ces videti :p

Re: Re: Re: U pravu si

ZoNi je napisao(la):
a-ha... meni to ne smeta, jer mi je prozor browsera uvex maximizovan! uostalom, da se ne zaboravi: ovo je verzija 0.7 :rtfm:
Ma samo neka oni nastave tako do verzije 1.0 (i dalje naravno), pa ce svi biti srecni i zadovoljni...
cheers

Pa i ja sam ga probao i dobar je i brzo se naviknes pa se pitas kao si do sada radio bez njega:D

Po meni ima jednu manu a da li moze da se otkloni to ne znam a ako neko zna nek objasni.:p

Posto mi je Favorites pozor (kad na meniju kliknes na Favorites) veci od visne ekrana nisam u mogucnosti da ga skrolujem tj ne mogu da pridjem delu prozora koji se ne vidi. :(

Znam da je to moguce sredjivanje Favorites u veci broj foldera i slicno ali meni vise odgovara ovako. :D

ZAP je napisao(la):
Posto mi je Favorites pozor (kad na meniju kliknes na Favorites) veci od visne ekrana nisam u mogucnosti da ga skrolujem tj ne mogu da pridjem delu prozora koji se ne vidi. :(

vidi kako je kod mene...

inace, probaj da malo cackas ona njegova podesavanja za Favorites (Options - MyIE2 Options - Favorites), mozda ga tu nesto zeza...

Ma na kraju sam i ja tako morao da namestim. Problem je sto ne volim da mi prozor Favorites bude stalno prisutan.

Verovatno se nisam najbolje izrazio jer je rec o padajucem meniju Favorites. Znaci on nemoze da se skrojuje vec sta ti prikaze to mozes da koristis. Zanimljivo je da kad aktiviram padajuci meni Fav i obrisem jedan link na dnu menija se pojavi strelica za skrolovanje. Posto znam da mi je radna povrsina namestena kako treba(u odnosu na vidljivi deo monitora) interesujem da li se to desava jos nekome i da li se desava na bilo kojoj rezoluciji ili samo na mojoj 1280x1024

u MyIE Options sam iskljucio opciju Use Single Column Fav Menu pa sad prikazuje sve u dva reda ali je barem sve dostupno :D

thx

Nazad
Vrh Dno