Šta je novo?

Novi medju ATi-ovcima!

Melhisedek

Čuven
Učlanjen(a)
01.10.2002
Poena
609
Srecna Nova Godina !
E evo i ja se uclanih u ATi :) Kupio sam 9500 i modovao ga u 9700 koristeci Wizzard-ov hack ! Sve bez problema :)
E sad pitanje je sledece. Posto blage veze nemam oko ATi-ja treba mi pomoc...
1. Koji su najbolji drajveri do sada?
2. Koje settings da koristim kad benchmark-am? (tweaks)
3. Imate li nekih dobrih stranica oko Radeon kartica, gde je community dobro razvijen ?

Eto toliko za sada!
Unapred zahvalan!

Najbolje stavi najnovije Catalyst drajvere u paru sa DX9. Cini mi se da to daje najbolje rezultate.

Definitivno nadji rage3d tweak kao sto rece DusaN. A onda i Dx 9 i Catalyst 3, ali te drajvere skini sa www.omegacorner.com pod Ati radeon sekciji. A onda dizi sve u vazduh (procesor, memorija, Agp na 75 ili 83 itd....) i eto tebi lepog skora...

jazza je napisao(la):
... i Catalyst 3, ali te drajvere skini sa www.omegacorner.com pod Ati radeon sekciji.
Pa ako ode na omegacorner onda ce da skine Omega drajvere a ne Catalyst 3 :D ...
Omega drajveri su tweakovani Catalyst drajveri, izmuckani od raznih delova raznih Catalyst-a, pa sve to lepo optimizovano i debug-ovano, nisam probao ali kazu da su dobri.
ALI to NISU Catalyst 3, cisto da ne bude zabune...

BTW, ako je neko ranije skidao Catalyst 3, pre neki dan, mislim 10.01 su se pojavili novi pod istim nazivom, samo su one poslednje cetiri cifre drugacije. Kazu po forumima da je razlika znacajna...

Hvala na odgovorima imam najnovije Catalyst 3.0a ( Omegu nisam probao jos ).
Imam nekoliko pitanja medjutim :)
Koliki znacaj ima podizanje AGP buss-a ( recimo za 3D Mark, koliko poena )

da li bi neko mogao da mi pomogne oko TV-out-a :(
Dobijem sliku na TV-u ali je prevelika.
Kad smanjim rezoluciju na 800x600 na monitoru tada bude u redu na TV-u. Medjutim vidim samo desktop wallpaper :( Nista drugo. Ni ikonice ni start ni ovo na dnu, nista !
Kad startujem neki film pojavi se recimo Win media Player 9.0 sa filmom ali ako ga uvecam ( fullscreen ) onda se nista ne desava na TV-u.
Ne znam da li je ovo ikome poznato ali bas mi je frka jer dosta koristim TV-out!
Svaka pomoc je dobro dosla !
Unapred zahvalan !!!

drapin je napisao(la):
Pa ako ode na omegacorner onda ce da skine Omega drajvere a ne Catalyst 3 :D ...
Omega drajveri su tweakovani Catalyst drajveri, izmuckani od raznih delova raznih Catalyst-a, pa sve to lepo optimizovano i debug-ovano, nisam probao ali kazu da su dobri.
ALI to NISU Catalyst 3, cisto da ne bude zabune...

BTW, ako je neko ranije skidao Catalyst 3, pre neki dan, mislim 10.01 su se pojavili novi pod istim nazivom, samo su one poslednje cetiri cifre drugacije. Kazu po forumima da je razlika znacajna...
Drapine skini te najnovije ja sam ih skinuo bolji su,probao sam na drugom windowsu i hardu najnovije omega drajvera prosto sam prijatno iznenadjen slika leti nema seckanja nikad ali nekako na glavnom windowsu zao mi nekako catalyst-a;)

Mixovani

Tip je izmiksovao 3.0 i 2.5 zbog OpenGL jer je u Catalyst-u 3.0 tu nesto lose odradjeno... To je ono sto sam ja saznao... I definitivno su najbolji Omega drajveri licno sam se uverio u to

Vrh Dno