Šta je novo?

novi macbook pro i trajanje baterije

Lucas

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2002
Poruke
2,433
Poena
680
da li neko poseduje neki od najnovijih unibodija (2010) zanima me koliko im traje baterija, tj da li je appleova izjava o 8-9 sati tacna? (deluje suludo)
 
Ne znam ali nije nemoguce, za ovog ovde tvrde da traje 8 sati a sa dodatnom baterijom 'nalepljenom' na dno i svih 18.
 
nasao sam na netu http://www.ubergizmo.com/15/archives/2010/04/macbook-pro-review.html dosta solidan review - i podatak o trajanju baterije.... navodno za wireless i net tj kucanje drzi ladno 7h 20min! sto mi je i dalje neverovatno, ali ajde... sto da ne. racunam da je DVD playback relativno zahtevan, tj da sem za neke ekstremne stvari u fotosopu, ne bi trebalo da traje manje od 6h.... (pod uslovom da je review tacan jelte...)

Idle (display min. brightness, Wifi on, BT Off) : 11 hrs
Idle (display 50%, WiFi on, BT on) : 8 hrs
Web Browsing: 7h20mn
HD Video Playback (display 50%, WiFi on, speaker off - for my sanity) : 3h20mn
1280x720, 1.17GB, AVC1 video codec, a52 audio codec, stereo, 48Kz)
DVD playback (Wifi on, BT off): 6h24mn


voleo bih da se javi neki vlasnik da potvrdi!

pozz
 
imam ga tek par dana , nevidjneo varira zavisno od svih parametara i sta radis konkretno . raspon od 3-4h do 12h ?! znacu malo vise za par dana ili koju nedelju ...
 
da li neko poseduje neki od najnovijih unibodija (2010) zanima me koliko im traje baterija, tj da li je appleova izjava o 8-9 sati tacna? (deluje suludo)

moj godinu i po star MacBook (dosta slabija baterija nego na pro), lagano tera 4h browsinga sa ekranom na 70% i tihom muzikicom na sluskama, ali u pravu je Mr.Bug, zna da varira u zavisnosti od aplikacije koju koristis, brightnessa itd...sa radom u Officu i brightnessom na pola (od veceg boli glava :p) mozes uvek da racunas na preko 5h rada!
 
Poslednja izmena:
Evo da i ja potvrdim iz ličnog iskustva da su Apple prenosnici stvarno superiorniji od PC laptopova po pitanju trajanja baterije. Baterije na MacBook-ovima i Pro-ovima su veće i jače, a OS X manje troši od Windows-a.

Uspeo sam iz MacBook-a starog oko godinu i 9 meseci da izvučem 4,5 sata koje je Apple obećao još 2008. Sad ova baterija je imala 33 ciklusa kad sam ga kupio, ako nije menjana onda je većinu vremena bio na punjaču.

Ovo vreme sam postigao većinom na netu preko Wi-Fi-a, sa malo kucanja u Pages-u bez Wi-Fi-a, sa sat i po provedenih u sleep-u i par puta gašen skroz. Normalno u 4,5 sata ne ulazi vreme sleep-a i isključenosti.
 
iam MBP 2,66 i baterija ne moze da izdrzi vise od 4ipo sata. Uglavnom surf. Misim da moze da odradi 8 sati samo ako je osvetljenje na min, i ne radis nista na njemu sem kucanja u texteditu.
 
Koji grafički čip ti ima MacBook Pro? 8600M GT ili 9600M GT?
 
Taj MBP ima i integrisanu i diskretnu grafiku (9400 i 9600). Možda ti je uključena 9600 pa troši više. Tih 8 sati izvlači sa 9400.
 
Kako da ti uključi 9600, valjda ti MacBook Pro-ovi iz 2009 ne podržavaju automatsko prebacivanje sa jednog na drugi čip nego moraš manuelno uz log out?
 
Prijatno sam iznenadjen trajanjem baterije na novom MacBook Pro. I dalje sam daleko od prelaska na Apple kao primarnu platformu, ali da se trude, trude se...
 
zasto si daleko, sta te sprecava, baterija?:trust:

Nije bio sarkazam, stvarno sam prijatno iznenadjen trajanjem baterije, ceo dan sam ga vukao po kuci a zaboravio na punjac. Da sam to radio sa svojom Toshibom na pola bi me izdala :D
Isto tako sam imao priliku i da se igram na kratko sa ipad-om pre par dana i lepa sprava, lepo radi, svaka preporuka. Ali nije za mene nema mi upotrebnu vrednost, meni je najbolja sprava za poneti Blackbarry. Zato sto sam navikao na njega i zato sto mi radi ono sto meni treba perfektno i brzo (IPhone imama kao drugi tel, on je solidan, ali za mene daleko iza BB).

Apple stvarno dobro pravi svoje proizvode, imaju neke forice koje su predobre (sto hw, sto sw), ali u ovome trenutku meni je OSX najveca prepreka. Ali evidentno je da se dosta trude, i dosta napreduju, pa ko zna mozda jednog dana.... To je bila poenta mog posta. Nikakav hate. Kome OSX i nesto veca cena ne smetaju, MacBook Pro je odlican.

PS. Moze na njega da se stavi win ali mi to nekako deluje suludo :smackbum:
 
Nazad
Vrh Dno