Šta je novo?

Novi Mac Mini i Thunderbolt Cimena Display

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Visok nivo optimizma ovih dana po forumu. iMac za 3D, Mac mini za video, MPB za sve zivo... Nece da moze. Retko ko da realno kaze kako stoje stvari.

Poslednja izmena:
Pa realno stoji da onaj ko hoće da "renda" kupi MacPro sa 16 jezgara i pitaj-boga-koliko RAM memorije i boli ga uvo, nema šanse da štucne.
Ja sam prvi rekao da ni mini, a ni macbook pro (bar ovaj moj "slabašni" 13" integra model) nije za heavy duty. Evo, sad sam pustio Gospodar Prstenova u .mkv formatu, ali extended, untouched 1080p bluray rip od nekih 60-ak giga i baš je krenuo da se greje kako je odmicao film. Bez problema od njega tera, ali vidi se da je baš "angažovan" oko njega.
A što se tiče "starog" iMac-a, stvarno, niti se ovoliko grejao (mislim, procesor), niti je štucao, definitivno mi je žao što je morao da ode, ali šta je tu je.

Visok nivo optimizma ovih dana po forumu. iMac za 3D, Mac mini za video, MPB za sve zivo... Nece da moze. Retko ko da realno kaze kako stoje stvari.
Sta fali optimizmu?
Ja sam evo kupio iMac za 3d. Igram crysis 2 na njemu u 1920 x 1080 lagano na high podesavanjima. Jest da se zagreje neverovatno i da skoro cela zadnja strana bude vrela, ali se veoma brzo vrati na normalnu temperaturu kad izadjem iz igrice. Dok igram ne primecujem nikakav lag ili nesto slicno. Sa trenutnog stanovista mislim da ce iMac u naredne 4 godine moci da isprati sve moje zahteve i nadam se da nece biti nikakvih problema. Izvestavacu o tome kako se iMac ponasa sa renderingom i 3d-om kad budem poceo ozbiljnije da radim. Za sada, Crysis 2 radi fenomenalno. :D
Da se ne lazemo, skoro svi macovi danas imaju odlican hardver. Kod iMaca je veliki problem sam koncept gde se cela konfiguracija nalazi iza panela. Verovatno je nemoguce izolovati panel da ne dobija toplotu. Ja sam razmisljao kako bi se to moglo resiti, kad bi recimo u toku rada sam panel mogao nekako da se odvoji od kucise nekih 3-4 cm. To ne bi bilo primetno, a taman bi se stvorio lep prostor za protok vazduha.

Poslednja izmena:
Evo, sad sam pustio Gospodar Prstenova u .mkv formatu, ali extended, untouched 1080p bluray rip od nekih 60-ak giga i baš je krenuo da se greje kako je odmicao film. Bez problema od njega tera, ali vidi se da je baš "angažovan" oko njega.

malo je offtopic ali: "The Raspberry Pi board ran a 1080p video (H264) over HDMI for eight hours straight, and the board was still cool to the touch. ... And just to reiterate: $25."

http://www.osnews.com/story/25147/Raspberry_Pi_Playing_1080p_Video

ja bih ipak drzao ventilatore na max. ako bih pusta CPU/GPU da budu 100% optereceni (igranje igrica/rendering) duze vreme.

e da: ako ubrzate ventilatore onda je veca verovatnoca da ce vam nabiti prasinu u panel... zato gledajte da vam sto uvek bude cist ;)

@Switch

Da ne ulazim dublje u temu, samo cu reci da je izjava da je iMac pogodan za 3D u ravni sa onom da je novi Final Cut san snova od softvera, sto se takodje moglo procitati na forumu. Tebi sam u tvojoj temi pozeleo srecu sa iMac-om, sto i dalje zelim, i mislim da si doneo dobru odluku sto si ga kupio, ne zato sto je on dobar za 3D, nego zato sto ocito hoces da imas iMac, i zato sto sebi treba ispuniti zelje. I verujem da ce te dobro sluziti. Za tvoje potrebe.

Back to topic. Ovo vise nema veze ni sa Mac mini-jem ni sa Thunderbolt-om.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno