lexpower
Slavan
- Učlanjen(a)
- 02.05.2010
- Poena
- 330
Kupujem novi TV, prelistao sam postojece teme i pretrazio po netu ali i dalje imam nedoumicu izmedju nekoliko modela...svaki savet/preporuka/informacija su dobrodosli, pogotovo ako neko vec ima neki od modela koje cu navesti.
Budzet-600 do 700e(bez povecanja
), kupujem kod "Madjara", 48"-50", koristice se najvise za filmove(direktno sa PC-ja, USB/HD, android box, PS media server), za SBB HD kanale i bas retko za igranje(iskljucivo PS3 i PS4). Razdaljina je 2.5-3m, soba je poprilicno osvetljena(mada ce se vecinu vremena koristiti uvece), ugao gledanja max 30°. 4xHDMI bi bilo idealno(nije presudno), i 3 mogu da prodju.
4K/UHD-ima par modela koji se uklapaju u budzet, mada mislim da je mozda prevelika razdaljina za tu rezoluciju i velicinu ekrana...ima i nekoliko zanimljivih 3D modela, mada nikada nista nisam gledao u 3D-u na TV-u tako da ni ne znam vredi li to cemu i kako/da li funkcionise.
Takodje me dosta zbunjuju oznake u istim serijama(pogotovo kod samsunga), nalazim dosta razlicitih informacija(specifikacija) za iste modele.
Samsung
48H6400 stari model, ali ima OK recenzije
48J6200/6202/6272 ista serija, ali razlicite i cene i specifikacije
48J6300/6302
LG
49LF630V/632V
50LF580V za njega nalazim razlicite informacije o broju HDMI portova
50LF652V
Takodje me interesuje da li je neko povezivao ove novije televizore sa starijim stereo pojacalima...nemam opticki ulaz na istom, pa sam mislio da ih sa nekim DAC-om spojim...
Hvala unapred :wave:
P.S. KDL-48W705c sam takodje imao u vidu, ali je izbrisan sa liste.
Budzet-600 do 700e(bez povecanja
4K/UHD-ima par modela koji se uklapaju u budzet, mada mislim da je mozda prevelika razdaljina za tu rezoluciju i velicinu ekrana...ima i nekoliko zanimljivih 3D modela, mada nikada nista nisam gledao u 3D-u na TV-u tako da ni ne znam vredi li to cemu i kako/da li funkcionise.
Takodje me dosta zbunjuju oznake u istim serijama(pogotovo kod samsunga), nalazim dosta razlicitih informacija(specifikacija) za iste modele.
Samsung
48H6400 stari model, ali ima OK recenzije
48J6200/6202/6272 ista serija, ali razlicite i cene i specifikacije
48J6300/6302
LG
49LF630V/632V
50LF580V za njega nalazim razlicite informacije o broju HDMI portova
50LF652V
Takodje me interesuje da li je neko povezivao ove novije televizore sa starijim stereo pojacalima...nemam opticki ulaz na istom, pa sam mislio da ih sa nekim DAC-om spojim...
Hvala unapred :wave:
P.S. KDL-48W705c sam takodje imao u vidu, ali je izbrisan sa liste.